יד אליהו אימפריה: יש פיצה 66. והיא בעצם גם בר שכונתי חדש

גם טופינגס מאיטליה, גם בר שכונתי חדש. פיצה 66 (צילום לירן מימון)
גם טופינגס מאיטליה, גם בר שכונתי חדש. פיצה 66 (צילום לירן מימון)

השכונה הכי חמה במזרח תל אביב ממשיכה להפגין סימני ג'נטריפיקציה מתקדמים, ועכשיו יש לה גם פיצריה עם פיצאיולו שהתמחה באחת הפיצריות הטובות בעולם. אבל הסיפור הגדול של פיצה 66, מבחינת המקומיים, מתחיל בכלל ב-21:00 בערב

31 במאי 2023

שכונת יד אליהו היא סוג של ענק מתעורר. גשר חדש וכיכר רחבת ידיים כבר אושרו לבינוי וחלל עבודה משותף מספק ספייס ושקט למי שצריך ללא כל תשלום. גם בתחום האוכל והבילוי דברים מתחילים לזוז. סניף של הטאקריה פועל סמוך להיכל מנורה מבטחים ובית הקפה של דודו טסה הוא נווה מדבר חמוד באזור מגורים שקט. גם רחוב לה גוורדיה מתחיל לשנות את פניו בעקבות עבודות בינוי מסיביות. שיכוני רכבת ישנים מיועדים להריסה ואת מקומם מתחילים לתפוס רבי קומות. "העירייה מתכננת להפוך אותנו לאבן גבירול", צוחק ליאור אזולאי בעלי פיצה 66 החדשה. "יבנו כאן מגדלי מגורים עם בתי עסק בקומת הקרקע. האזור הולך ונעשה צעיר וזיהינו שיש צורך בפיצה שיודעת לתת את המענה כמו שאנחנו יודעים".

יד אליהו זה בין ניו יורק לנאפולי עכשיו. פיצה 66 (צילום: לירן מימון; גרפיטי: שי אזולאי)
יד אליהו זה בין ניו יורק לנאפולי עכשיו. פיצה 66 (צילום: לירן מימון; גרפיטי: שי אזולאי)

עוד לפני שהניחוח המוכר גורם לבטן להתחיל לגרגר, העיניים נמשכות לשלט הניאון האדום של פיצה 66. למרות הריפרור לכביש 66 זו אינה פיצה אמריקאית. הפיצאיולו דניאל גל התמחה בנאפולי (בפיצריית Salvo המעוטרת, מספר 7 בעולם ומספר 5 באיטליה לפי דירוג 50 הפיצות הטובות בעולם), אך זו גם אינה פיצה נאפוליטנית. "אם לא אוכלים פיצה נאפוליטנית מיד כשהיא יוצאת מהתנור כבר אין לה טעם. היא מאוד יפה ואינסטגרמית אבל בסופו של יום היא אינה פוגשת את המציאות שלנו", מסביר אזולאי ומספר על ניסויים שנערכו בפיצה כדי לבדוק עד כמה היא מחזיקה מעמד לאחר האפייה.

פריכה ולוהטת. פיצה 66 (צילום לירן מימון)
פריכה ולוהטת. פיצה 66 (צילום לירן מימון)

חומרי הגלם מגיעים כולם מאיטליה, הבצק עובר התפחה 72 שעות ונשלף מהתנור דק, פריך ומתפצח. פיצה מרגריטה היא כמובן הבסיס (52 ש"ח) שאליו אפשר להוסיף טופינגז או לבחור באופציות מובנות מראש: פורטובלו ושמן כמהין, ארטישוק רומאי מוחמץ וזיתי קלמטה ועוד ועוד, וגם פיצה עם פרוסות סלק, גבינת ברי ושום קונפי לחובבי שילובים מתוחכמים. הפיצה מוגשת בגודל בינוני (קוטר 32 ס"מ) שמספיק לזוג רעב עד רביעייה ברמת רעב צנועה. סלייסים אין כי "עשינו ניסוי ואין מספיק ביקוש". במקום זאת אפשר להזמין פיצת ילדים, שוות ערך לשני משולשים, ולקבל טרופית על חשבון הבית (35 ש"ח).

אפשר גם לבקש פלטת גבינות ויין מהמעדניה הסמוכה. פיצה 66 (צילום: לירן מימון)
אפשר גם לבקש פלטת גבינות ויין מהמעדניה הסמוכה. פיצה 66 (צילום: לירן מימון)

פרט לפיצות תמצאו בתפריט מנות ראשונות קטנות כגון קרפצ'ו סלק עם גבינת בלו סטילטון ותפוח אדמה מדורה עם יוגורט יווני (39-42 ש"ח), סלטים (42-49 ש"ח) והקינוח האולטימטיבי – קלצונה לוהט ממולא נוטלה (39 ש"ח). בשעות הצהריים פוקדים את המקום סבים וסבתות שהוציאו את הילדים ממוסדות החינוך, ובשעות הערב המוקדמות זהו יעד מועדף לארוחת ערב.

אבל הסיפור הגדול מבחינת תושבי יד אליהו הצעירים בגילם או ברוחם מתרחש בסביבות 21:00, כשהאווירה במקום משתנה לכיוון של בר שכונתי עם מוזיקה ואווירה קלילה. חבר'ה בטרנינג וכפכפים יושבים על פיצה ובירה או פלטת גבינות ובקבוק יין מהמעדנייה הצמודה, השייכת לשותפיו של אזולאי. בשבועות הקרובים תצטרף הפיצרייה לאפליקציות המשלוחים המקובלות ובעתיד יוקם שירות משלוחים עצמאי לסביבה הקרובה. "אנחנו מתכננים סוג של וולט אינהאוס עבור שלושת העסקים – פיצה, מעדניית גבינות וקצביה – כדי לתת מענה כולל בתוך השכונה. ילד עם אופניים חשמליים יכול לסגור לי את הפינה. החבר'ה באזור מאוד אוהבים את זה, כי למה שישלמו עוד כסף לוולט?".
לה גוורדיה 66, ראשון-חמישי 13:00-חצות, שישי סגור, שבת מצאת השבת-חצות