כמו דג בשמן: 6 מנות הפיש אנד צ'יפס הכי טובות בעיר

היום מרימים בכל העולם למנה הבריטית האולטימטיבית, אז מי אנחנו שנפסח על החגיגות? עם טוויסט ים תיכוני או אפילו יפני? קבלו את הכי טובות בתל אביב. יס סיר!

קוד בשרני. ג'וזף אנד סאנס. צילום: נמרוד סונדרס
קוד בשרני. ג'וזף אנד סאנס. צילום: נמרוד סונדרס
3 ביוני 2021

אולי זה קצת פישי, אבל אנחנו מאוד אוהבים ימי אוכל מיוחדים, והיום אם תהיתם הוא יום הפיש אנד צ'יפס הבינלאומי. לכבודו ולכבוד הבטן הריקה שלנו נציין כי מדובר בסטריט פוד קלאסי, שמזוהה בעיקר עם המטבח הבריטי אך הפך לפופולרי גם אצלנו בלבנט. אם תרצו לחגוג את היום המיוחד, לפניכם המקומות שעושים את זה הכי טוב פה בעיר. בתיאבון! 

ג׳וזף אנד סאנס

בג׳וזף אנד סאנס חרטו על הדגל את מנת הרחוב הבריטית ולימדו את החיך הישראלי דג מטוגן מהו. נתחי הדג העסיסיים מטוגנים כהלכתם בבלילת בירה שמותירה אותם שחומים מעט וטעימים הרבה. לצד הדג מוגש הצ׳יפס המופלא של ג׳וזף, וכמובן לימון ותועפות מיונז.
מנה קטנה, 35 ש״ח. ג'וזף אנד סאנס – כל הפרטים

ג'וזף אנד סאנס. צילום: נמרוד סונדרס
ג'וזף אנד סאנס. צילום: נמרוד סונדרס

פישאנד

בפישאנד, דוכן הפיש אנד צ׳יפס בכניסה לשוק הכרמל, מגישים מנת פיש אנד צ'יפס קלאסית המבוססת לרוב על דג קוד, אבל לא פה זה נגמר. במקום מגישים גם טונה אדומה עם צ׳יפס וזו מנה נהדרת. הטונה האדומה צרובה היטב ומטוגנת בפנקו פריך שעושה עמה אך ורק חסד. לצדה, איך לא? צ׳יפס. שנאמר, טונה אדומה – לא רק בסשימי. בואו, עם טיגון די קשה להתווכח. מומלץ.
52 ש״ח. פישאנד – כל הפרטים

פישאנד, רק עם טונה. צילום: שלומי יוסף
פישאנד, רק עם טונה. צילום: שלומי יוסף

מרלוזה

נשארנו בשוק הכרמל והפעם בחמארה מרלוזה שמעלה על נס את דגת הים התיכון ומגישה לנו פיש אנד צ׳יפס עם טוויסט. הצ׳יפס במקום לא מורכב רחמנא ליצלן מתפוחי אדמה, אלא מחצילים מטוגנים – תכלס, טעים לא פחות. מדובר בדג דניס מטוגן היטב בבלילה נטולת גלוטן כך שכולם יכולים ליהנות. הוא מוגש עם איולי לימון כבוש ונענע. כדאי בהחלט.
45 ש״ח לדג, 35 ש״ח לצ׳יפס חציל. חיים חבשוש 35- 03-516-4924

דג. צ'יפס. מרלוזה. צילום: people photography
דג. צ'יפס. מרלוזה. צילום: people photography

שצ׳ופק

שצ׳ופק הוא מוסד דגים ותיק שמגיש לתל אביבים את מיטב מסורת הדייג כבר למעלה מ-25 שנים. על כן, אפשר לסמוך עליהם במנת פיש אנד צ׳יפס לפי הספר. דג בס מטוגן בטמפורה לוהטת, שנותר רך ועדין בפנים, וצ׳יפס נהדר כמובן. מוגש עם רוטב חריף מתקתק שמאזן את הטעמים ומתאים לחמימות הטיגון.
65 ש״ח. שצ'ופק – כל הפרטים

פיש אנד צ'יפס בשצ'ופק. עכשיו נסו לומר את זה מהר כמה פעמים. צילום: אסף בר
פיש אנד צ'יפס בשצ'ופק. עכשיו נסו לומר את זה מהר כמה פעמים. צילום: אסף בר

קזינו סן רמו

בקזינו סן רמו מגישים מנת פיש אנד צ׳יפס מופלאה שעושה כבוד למסורת. מדובר בדג בס המטוגן בבלילה של בירה ואריסה שמשווה לו טעם פיקנטי נחוץ ומרענן. לצד הדג הנסיכותי, צ׳יפס שמנמן ומופלא וגם ירקות כבושים שלא תישארו חלילה רעבים.
64 ש״ח. קזינו סן רמו – כל הפרטים

הטוויטס הלבנטיני של סן רמו על פיש אנד צ'יפס. צילום מתוך אינסטגרם
הטוויטס הלבנטיני של סן רמו על פיש אנד צ'יפס. צילום מתוך אינסטגרם

פו סושי

בפו סושי יוצאים מהקופסה עם רול פיש אנד צ׳יפס מהחלומות. בתוך הרול מגולגל לו דג דניס בטמפורה, נגיעת ספייסי מיונז פיקנטית נחוצה, מלפפון רענן ובצל ירוק. הוא מצופה בשבבי בטטה קריספית שמדמים את חווית הצ׳יפס ובשונה ממנו, בואו נודה – לא מכבידים על הבטן. 
56 ש״ח, דיזינגוף 302, 03-605-1000

סוג של פיש אנד צ'יפס. בערך. בפו סושי. צילום: אסף קרלה
סוג של פיש אנד צ'יפס. בערך. בפו סושי. צילום: אסף קרלה