חושבים בגדול: הקונספט החדש של פסטה ויה מביא את כולם לחצר

אחרי שנפרדו מהסניף שפעל 18 שנה ברמת החייל, הבעלים של פסטה מיאה משיקים את פסטה ויה - דוכן פסטה איכותית באבן גבירול

פסטה ויה (צילום: אנטולי מיכאלו)
פסטה ויה (צילום: אנטולי מיכאלו)
14 באוגוסט 2016

במהלך החודשים האחרונים עברה רשת פסטה מיאה כמה טלטלות. החודש נסגר סניף פסטה מיאה בן 18 השנים (!) ברמת החייל. בני הזוג מאיה וג'ורג'יו ספינו, הבעלים של הרשת, נפרדו מהשותף באבן גבירול ויצרו את פסטה ויה – דוכן אוכל רחוב של פסטה. בהמשך הם גילו שלמכור מנת פסטה ב־15 ש"ח זה נחמד, אבל גודל המנה (150 גרם פסטה לפני בישול) מעצבן את הלקוחות.

פסטה ויה (צילום: אנטולי מיכאלו)
פסטה ויה (צילום: אנטולי מיכאלו)

"אני יודע שישראלים לא אוהבים קטן", אומר ספינו. "כשהתחלתי לייצר פסטה בארץ הבאתי איתי חלקים למכונה ליצור פסטה קטנה. הלקוחות אמרו לי שפסטה קטנה זה פתיתים, פתיתים מזכירים את הצבא, ואת השירות בצבא מעדיפים לשכוח".

עכשיו הם שינו את הקונספט, וזה עובד סוף סוף. התפריט החדש של פסטה ויה כולל את מבחר האטריות הטריות המצוינות שמכין ספינו, מקמח רגיל, קמח מלא או ללא גלוטן, וכן רביולי (רגיל או טבעוני) או ניוקי ברוטב עגבניות, שמנת או שמן זית עם שום וצ'ילי (19־23 ש"ח) ותוספות של בטטה, חציל קלוי, ארטישוק, טונה, מוצרלה ועוד (4־14 ש"ח לתוספת). זה אומר שבהחלט אפשר לאכול פה מנת פסטה ראויה ב־20 ש"ח כולל פרמזן איטלקי. אגב, פסטה מיאה של בני הזוג שבלינקולן נותרה בדיוק כשהייתה. אחת הנקודות הרומנטיות והחשאיות בעיר.

Pasta Via