המתיקי את יומך: פסטיבל הקינוחים חוזר לשרונה מרקט בפעם החמישית

טירמיסו מופלא בסיר ג'חנון, קנולי מתקתק, עוגת שוקולד טרנדית, שילוב מופרע בין קראק פאי לסינבון, גלידות בעבודת יד, פחזניות ממולאות בכל טוב ועוד כמות מוגזמת של מתוקים שיגרמו לבלוטות הטעם לרקוד, לאינסטגרם לקנא ולרפוא שלכם להזמין בדיקת דם דחופה
אין ספק שבין פרשיית שחיתות אחת לאחרת, אנחנו צריכים משהו שינחם אותנו, ואין כמו פסטיבל הקינוחים של שרונה מרקט, שחוזר זו השנה החמישית, כדי להרגיע את הבטן והנפש. מה לעשות, כולנו מעדיפים את השחיתות שלנו בעוגות ומאפים מאשר בקופה הציבורית. סליחה, אנחנו רק גולשים לדיכאון, ובסך הכל רצינו לספר לכם על הסינבונים, הגלידות, הקראק פאי ושאר המגדים המטריפים שיככבו בפסטיבל. מזל שבישראל אין מגיפת קראק, אחרת היינו גולשים גם לזה.
>> מבורקס אנשובי ועד קרוקומבוש: 29 בתי המאפה הכי מומלצים בתל אביב
החל משבוע הבא, בין ה-12.11 (יום ד') ל-14.11, יתקיים בשרונה מרקט פסטיבל שכולו קינוחים, מתוקים ומאפים שיארח קונדיטורים מכל רחבי הארץ בעשרות דוכנים שיציעו מכל המינים והסוגים. לצורך הפסטיבל יגיעו מיטב יוצרי המתוק בישראל עם מנות שכבר הכרתם וטעמתם, לצד ספיישלים מיוחדים שנולדו במיוחד עבור הפסטיבל המתוק, שיציע מאכלים מלאי סוכר לכל אוהבי המתוק בנפשם – גם לנמנעים מגלוטן, לאוכלי הכשר ולטבעונים, כי לאף אחד לא מגיע ללכת לישון בלי קינוח.
בתוכנית תמצאו, איך לא, את העוגה הכי חמה בטיקטוק – עוגת שוקולד פייטה – אותה תגיש הקונדיטורית שני כהן קידר; גם אסף גרשובסקי, האיש והקנולי, יחזור להגיש את אותו קינוח מתקתק שהציג בפופ-אפ ברביעיית פלורנטין שכבר הספקנו להתגעגע אליו, לצד ספוליאטלה מתפצח במהדורה מוגבת וטירמיסו מופלא בסיר ג'חנון, שיטת הגשה שמעמיקה את טעמיו; את כמות המתוק ישבור כנראה חיבור קינוחים שאלוהים לא דמיין ואנחנו לא מפסיקים לדמיין – קראק פאי סינבון, מנה שנוצרה במיוחד לפסטיבל על ידי הולי קראק פאי; גם נבחרת העוגיות החדשות של גבי גודיז תגיע למרקט לצד עוגיות הסניקרדודל שלה שכבר הספיקו לאסוף עדת מעריצים. ואלו רק היצרנים שמגיעים מתל אביב.
אבל אלו לא היחידים, כמובן – אל עירנו יגיעו כאמור מטעמים מכל רחבי הארץ, וכך תוגלו לפגוש בעמוס שדה, שברחובות ידוע עבור "עמוסרי" עם להיטים מקומיים כמו פחזניות ממולאות כל טוב ושלל טארטים טעימים; מהרצליה יגיע הקונדיטור האיטלקי אנדריאה מאג'י מהקונדיטוריה המושחתת קאזה טואה עם מאפי קורנטו מפתים, קינוח לימון שומט לסתות ועוד. אל תדאגו, יש גם ביסים פוטוגניים לאינסטוש בדמות יצירותיו של הקונדיטור אלון בויאנובר מ-Buyanover Bakery, שיגיש קינוחי ראווה דוגמת קינוח ורד, קינוח אגס, קינוח פולי קפה ועוד קינוחים שאנחנו מתקשים לחכות להם.
את כל המתוק הזה תצטרכו לקנח עם ביס צונן, ונבחרת גלידות אסייתיות בעבודת יד של גיא ברדה מ-Ka-Fu תגיע עם גלידת סטיקי רייס מנגו, גלידת תה תאילנדי, גלידת קפה ויאטנמי ועוד. גם סטרופי החביבים, רחלי ור ניר, מנאל ודוכנים נוספים יתאספו בשרונה מרקט, לשלושה ימים שיעלו לכם את רמת הסוכר בדם, כך שאנחנו ממליצים בחום לקבוע תור לבדיקות בתחילת השבוע העוקב. אבל עד שתראו רופא, אולי כדאי שתגניבו כמה שיותר קינוחים, שלפחות נמתיק את הבשורה.
פסטיבל הקינוחים, 12-14.11, ד'-ה' 10:00-22:00, ו' 09:00-15:00, שרונה מרקט (אלוף קלמן מגן 3, תל אביב). הכניסה חופשית