החופש הגדול בעיצומו, וגם הסוללה של הטאבלט שלכם. ידוע שמאתגר להעסיק את הילדים באוגוסט בלי לטפס על הקירות ובלי יותר מדי מסכים, אז אספנו 29 אטרקציות מעולות במזגן בתל אביב ומחוצה לה - מפסטיבלים והצגות ועד תערוכות וסדנאות. בברכת הצלחה ומזגן לכל המשתתפים
החופש הגדול בעיצומו, וגם הסוללה של האייפד שלכם. כן, כן. ידוע שמאתגר להעסיק את הילדים בחופש בלי יותר מדי זמן מסך, אז מצאנו לכם פעילויות מגניבות בתל אביב ומחוצה לה. בברכת הצלחה ומזגן לכל המשתתפים.
בתל אביב
SkyTown, הכדור הפורח וסינמקס 360 | פארק הירקון
אם הילדים עדיין לא טיפסו לכם מספיק על הקירות, אפשר לשלוח אותם לטפס על משהו שמיועד לזה. במתחם בגני יהושע מחכים פארק החבלים SkyTown עם מסלולים בגבהים שונים, הכדור הפורח שמתרומם מעל תל אביב וסינמקס 360 למי שמעדיף שהאקשן יתרחש על המסך. רק שימו לב שהכדור הפורח תלוי ברוחות ובמזג האוויר, אז כדאי לבדוק שהוא אכן ממריא לפני שיוצאים מהבית.
שדרות רוקח 98, גני יהושע. SkyTown: א'-ה' 14:00-21:00, ו' 10:30-17:30, שבת 16:00-22:00, 50-95 ש"ח לפי המסלול. כדור פורח: 95 ש"ח, סינמקס 360: 35 ש"ח, כרטיס משולב לשניהם: 115 ש"ח.
חלום שמתגשם: הכדור הפורח של תל אביב (צילום: חן ליאופולד)
פועלים ג'וניור סיטי | נמל תל אביב
הנה הזדמנות לגרום לילדים לעבוד בשביל הכסף שלהם, לפחות לשעה-שעתיים. במתחם החדש הם יוצאים ל"עבודה" במשימות כמו מיון סחורה, אפייה ואיסוף הזמנות, מקבלים "שכר" בכרטיס נטען ואז עוברים למרקט שבו צריך להחליט איך לבזבז אותו. לאורך הדרך מחכים גם משחקים על קניות ותקציב, ובסוף ההצגה "הביזבזים" שעוסקת בצרכנות נבונה. וכן, הפעילות פתוחה גם לילדים שההורים שלהם בבנק אחר.
18-27.8, מתחם יורדי הסירה, נמל תל אביב. לגילי 5-13. ימים א'-ה' 9:00-21:00, יום ו' 9:00-15:00. הכניסה חופשית ללקוחות כל הבנקים, בהרשמה מראש.
סלפי עם ליאת והילה לא כלול בפעילות (צילום: זוהר שטרית)
כל הילדים רוק-דים | נמל יפו
את החופש הגדול אפשר לסיים גם בלי עוד הצגה שבה כולם צריכים לשבת בשקט. "כל הילדים רוק-דים" מביא לבית המכולות מסיבת צהריים להורים ולילדים, עם רחבת ריקודים, משחקיית ספורט וגיימינג, עמדות צילום ואיפור ועוד פעילויות שאמורות להוציא את שאריות האנרגיה האחרונות של אוגוסט. בהצלחה לכולנו ביום שאחרי.
שבת, 29.8, 11:00-15:00, בית המכולות, נמל יפו. הכניסה חופשית.
PIRATE WATER FEST | עזריאלי תל אביב
גג עזריאלי הופך הקיץ לאי פיראטים רטוב, עם מגלשות מים, תותחי מים, מסיבות קצף, משחקי קליעה ומופע אינטראקטיבי של קפטן הוק. כל ילד מקבל פנקס משימות, אוסף חותמות ומתקדם בדרך אל האוצר האבוד. בקיצור, פארק מים קטן בלב העיר, בלי לעלות על ספינה או על כביש החוף.
עד 31.8, גג קניון עזריאלי תל אביב, קומה 3, ללא שבתות. ימים א'-ה' 9:30-18:45, יום ו' 9:30-14:00. 89 ש"ח, או 59 ש"ח בהטבת לקוחות עזריאלי תל אביב.
מוגזם בנמל | נמל תל אביב
נמל תל אביב הופך לשלושה שבועות לעולם של ממתקים מוגזמים, עם מיצגי ענק מוארים, דמויות צבעוניות, מתחמי צילום, בריכת מרשמלו ומופע אורות על המים. הילדים יקבלו עולם סוכר בלי בהכרח לאכול את כולו, וההורים יקבלו בילוי ערב חינמי מול הים.
12-31.8, ברחבי נמל תל אביב. הכניסה חופשית.

פארק פליימוביל – מעבר לדמיון | מידטאון תל אביב
הדמויות הקטנות של פליימוביל מקבלות ממדי ענק בפארק שמרכז טירת אבירים ונסיכות, ספינת פיראטים במציאות מדומה, ג'ונגל, מתחם עירוני, יצירה, משחק חופשי ובריכת כדורים. יותר מ-30 דמויות בגובה של כמעט שני מטרים מחכות בפנים, שזה כנראה הרגע שבו הילדים יגלו שלצעצועים שלהם יש חיים כשהם לא בחדר.
עד 31.8, זאפה מידטאון תל אביב. ימים א'-ה' 10:00-18:00, יום ו' 9:00-16:00, שבת 9:00-18:00. כרטיס נדרש מגיל שנתיים.
קיץ ב״אנו״ | מוזיאון העם היהודי
מוזיאון אנו מציע הקיץ כמה דרכים לגרום לילדים להסתובב במוזיאון בלי לשאול כל שלוש דקות מתי הולכים. ב"שומרי הסיפורים" המשפחה הופכת לצוות חקירה, פותרת חידות ומחפשת מוצגים בעזרת רמזים בוואטסאפ. "סיפורי סבתא (וסבא)" שולח את הדורות למסע משותף של זיכרונות וסיפורים, ובסדנת "אותיות הקודקס" יוצרים שלט אישי בהשראת קודקס ששון. כל הפעילויות עצמאיות וכלולות בכרטיס הכניסה.
עד 27.8, אנו – מוזיאון העם היהודי, קלאוזנר 15, קמפוס אוניברסיטת תל אביב. "סיפורי סבתא (וסבא)" זמין כבר עכשיו לגילי 7-12. "שומרי הסיפורים" וסדנת "אותיות הקודקס" יתקיימו בימים א'-ה', 16-27.8, בשעות 11:00-16:00. הסדנה מתאימה מגיל 5, ו"שומרי הסיפורים" לגילי 7-12.

סביב העולם בשמונים יום | אקספו תל אביב
הקלאסיקה של ז'ול ורן הופכת למחזמר משפחתי חדש מאת ירון כפכפי ובבימויו של צדי צרפתי. אוראל צברי, ישראל קטורזה, חן אמסלם ודניאל ליטמן יוצאים למסע עם שירים, ריקודים ותפאורות מתחלפות, בתקווה להגיע לצד השני של העולם לפני שההורים מתחילים לשאול אם נשאר עוד הרבה.
מועדים נבחרים בין 7 ל-29.8, תיאטרון toMix, ביתן 2, אקספו תל אביב

פיטר פן עושה קאמבק | בית האופרה
יותר מ-35 שנה אחרי שהמחזמר המקורי של אורי פסטר הפך לאחת מהצלחות הענק של תיאטרון הילדים הישראלי, "פיטר פן" חוזר לבמה. ההפקה שעלתה ב-1988, בכיכובם של חנוך רוזן, חני נחמיאס וששון גבאי, הביאה לילדים בישראל מחזמר מושקע בעברית, עם שירים שהמשיכו לחיות הרבה אחרי שהמסך ירד.
עכשיו מגיעה סגירת המעגל היפה באמת: רוזן, שגילם אז את פיטר פן והפך בזכותו לאגדת ילדים מקומית, חוזר אל המחזמר הפעם כבמאי. לי בירן ייכנס לנעליו הירוקות של פיטר, משי קליינשטיין תגלם את וונדי וששון גבאי יחזור לתפקיד קפטן הוק, שאותו גילם גם בהפקה המקורית. יהיו גם השירים של אורי פסטר, תפאורת ענק ומערכת מעוף, כי קאמבק לארץ לעולם לא צריך לעשות כמו שצריך.
12-24.8, במועדים נבחרים, בית האופרה. משך המופע כשעתיים, כולל הפסקה
מוזיאון האשליות המחודש | נמל תל אביב
אחרי חמש שנות פעילות, מוזיאון האשליות בנמל תל אביב התחדש בתערוכה חדשה, עם מיצגים חדשים לצד כמה מהאהובים מהתצוגה הקודמת. אשליות אופטיות, טריקים חזותיים ומתקנים אינטראקטיביים ינסו לעבוד על המוח של הילדים, ובינתיים יספקו להורים מספיק תמונות שבהן אף אחד לא נראה בגודל הנכון.
נמל תל אביב, ביתן 26. כרטיס רגיל: 119 ש"ח, כרטיס משפחתי לשני מבוגרים ושני ילדים: 320 ש"ח. מומלץ להזמין מקום מראש.

צ'יקיטיטאס – קטנטנות | אקספו תל אביב
הסדרה הארגנטינאית שהפכה לתופעה בישראל חוזרת כמחזמר בעברית לציון 30 שנה ל"קטנטנות". עמית פרקש, ידין גלמן, ליאת אחירון, עודד פז ועדן דניאל גבאי יעלו על הבמה לצד עשרות שחקנים, זמרים, רקדנים וילדים, עם כ-30 משירי הסדרה. הילדים יקבלו סיפור על חברות ושייכות, והמבוגרים יקבלו התקף נוסטלגיה מפואר.
מועדים נבחרים בין 12 ל-20.8, תיאטרון toMix, אקספו תל אביב

המעבדה להגשמת חלומות | פארק עתידים
החוויה שנוצרה בהשראת רב המכר "הרשימה" של יובל אברמוביץ' משלבת מרחב אינטראקטיבי ומופע חי בהשתתפות הקהל. המבקרים עוברים בין מיצבים, משחקים, תחנות צילום ופעילויות כתיבה ויצירה, ומנסחים חלום אישי שממשיך איתם אל המופע. נשמע כמו פעילות לילדים, אבל בואו, גם ההורים מוזמנים לחשוב מה הם רוצים להיות כשיהיו גדולים.
15-31.8, מתחם UPTOWN, פארק עתידים תל אביב
הצגות ילדים במוזיאון תל אביב לאמנות
באמצע אוגוסט יתקיים במוזיאון רצף של הצגות לילדים, ובהן "הלפת הענקית", "דירה להשכיר", "החברים הכי טובים", "איה אאוץ' אווה" וגם "חלום ליל קיץ לילדים", שמיועד לגילי 5-10, הופך את הקומדיה של שייקספיר למסע בן שעה ביער של פיות, שדונים, אהבות מסתבכות וחמור אחד. בקיצור, שייקספיר, אבל בגובה העיניים ובלי בוחן בסוף.
15-20.8, מוזיאון תל אביב לאמנות. "חלום ליל קיץ לילדים": 15.8 ו-20.8 בשעה 11:15, 75 ש"ח
פיקסאר בסנטר | דיזנגוף סנטר
דיזנגוף סנטר מארח מתחם פיקסאר עם חנות פופ-אפ, עמדות צילום בגודל אמיתי, משחק חיפושים ברחבי הסנטר, מתחם יצירה ורמפה לתחרות מכוניות. ובעיקר – אטרקציה במזגן להורים. בבקשה.
עד 21.8, ימים א'-ה' 11:00-19:00, יום ו' 10:00-15:00. הכניסה חופשית (הבובות של וודי ובאז שתרצו לקנות בחנות זה כבר סיפור אחר)

אנני | היכל התרבות
המחזמר הקלאסי חוזר בהפקה ישראלית חדשה עם טלי אורן כמיס האניגן (תפקיד חייה אם תשאלו אותנו), עוז זהבי כאוליבר וורבקס ומיי פיינגולד כגרייס פארל. הסיפור המוכר עוקב אחר הילדה מבית היתומות שמסרבת לאבד תקווה גם כשהמבוגרים סביבה ממש מתאמצים להקשות עליה. יהיו גם "Tomorrow" ו-"It's the Hard Knock Life", כמובן, כי יש גבול לכמה אפשר לשנות קלאסיקה.
26-28.8, היכל התרבות תל אביב

World Story | אקספו תל אביב
תערוכה אינטראקטיבית שמנסה להכניס מסע בין יבשות, תרבויות ונופים לתוך ביתן אחד באקספו. המבקרים עוברים בין מתחמים מעוצבים, תפאורות, נקודות גילוי ופעילויות אינטראקטיביות, ובונים את המסלול שלהם בקצב שמתאים למשפחה.
עד 27.8, ביתן 2, אקספו תל אביב. כרטיס נדרש מגיל שנתיים

GLOW | האנגר 11
תערוכת האור הבינלאומית מגיעה להאנגר 11 עם מיצגים, משחקי אור, מתחמי צילום ופעילויות אינטראקטיביות. המסלול עובר בין עולמות של טבע, פנטזיה, תרבויות רחוקות ויצורים קסומים, עם תאורת LED והרבה הזדמנויות לצלם את הילדים כשהם מוארים באופן מחמיא. אל תפספו את חדר החושך שם אפשר ממש לראות איך טיפה של אור יכולה להפוך לאור גדול. והאמת? האטרקציה הכי מפתיעה שם היא בריכת הכדורים הכמעט אולימפית. נכון, יש את זה בכל ג׳ימבורי אבל יש מקרים בהם הגודל כן קובע.
עד 31.8, האנגר 11, נמל תל אביב (טיפ: בחנות ניתן לקנות יום חניה מלא בנמל תל אביב ב-25 שקלים)

סיפורי סבת"א | מוזיאון העיר
פעילות בין-דורית שתאלץ אתכם לבקש מסבתא וסבא לקחת את הנכדים. רווח לכולם. הדור המבוגר יספר ויכתוב סיפור הקשור להיסטוריה של תל אביב-יפו, והדור הצעיר יקשיב, ישאל ויאייר את הסיפור על צדה השני של גלויה. הפעילות מתחילה בהדרכה בתערוכה ומסתיימת במזכרת משותפת לקחת הביתה.
מועדים עד 31.8, 16:30-18:00, מוזיאון העיר, ביאליק 27. לגילי 6-12 בליווי סבא או סבתא, 25-40 ש"ח
סדנאות אמנות לכל המשפחה | מוז"א
במוז"א מתקיימות לאורך הקיץ הדרכות, סדנאות ופעילויות לכל המשפחה. אפשר להצטרף לפעילות בהשראת הביאנלה לאומנויות ולעיצוב, לבקר בתערוכה "שווה לחכות", ליצור שעוני קוקייה, לצאת למסע בין המוצגים או להגיע לפעילויות האסטרונומיה. וכן, העובדה שהגלריות קרירות היא פרט שירות חשוב באוגוסט.
מועדים לאורך אוגוסט, מוז"א, חיים לבנון 2. חלק מהפעילויות מיועדות מגיל 6 ומעלה
מחוץ לתל אביב
קיץ מהכוכבים | חיפה
במדעטק הולכים הקיץ על השילוב שילדים מתקשים להתנגד לו: רובוטים וחלל. בתצוגה מחכה Ameca, רובוטית דמוית אדם שמתקשרת באמצעות הבעות פנים, לצד כלבים רובוטיים ומערכת שאפשר להתחרות מולה באבן, נייר ומספריים. משם ממשיכים לאגף החלל המחודש, עם הדמיית שיגור, דגם של חלון הקופולה מתחנת החלל, מציאות מדומה, לוויינים וציוד ששימש אסטרונאוטים. בקיצור, צעד קטן לחיפה, צעד גדול מאוד בדרך חזרה הביתה.
מדעטק, שמריהו לוין 25, חיפה. הפעילות מתקיימת לאורך אוגוסט וכלולה בכרטיס הכניסה למוזיאון. 84 ש"ח בהזמנה אונליין, 89 ש"ח בקופה, ילדים עד גיל 5 ללא תשלום.

דינולנד | חולון
היכל טוטו חולון מתמלא ב-32 דינוזאורים נעים, בהם טי-רקס בגובה שישה מטרים, ולצדם פארק חבלים, מתחם נינג'ה, רכבת לקטנטנים, משחקי לגו, קרוסלה, דיסקו וסדנאות תיפוף. זה נשמע כאילו מישהו שאל ילדים מה הם רוצים ועצר רק כשנגמר המקום באולם.
עד 31.8, היכל טוטו חולון. ימים א'-ה' 10:00-17:30, יום ו' 9:00-15:30, שבת 9:00-17:30. מומלץ לגילי 2-13, וכרטיס נדרש מגיל שנתיים
סדנת אפייה | קדימה-צורן
רולדין מזמינה את הילדים להיכנס לעולם המתוק של האפייה, עם סדנאות שיתקיימו במהלך אוגוסט במרכז הסדנאות של הרשת בקדימה-צורן. הילדים יצוידו בסינר, יתנסו בזילוף, מילוי וקישוט וישחקו עם בצקים ושוקולד בדרך להכנת קוקילידת אוראו, עוגיות שוקולד ומאפה עלים במילוי שוקולד. אפשר ביס? כן. בסיום הפעילות כל משתתף ייצא עם מארז אישי של הקינוחים שהכין.
מועדים לאורך אוגוסט, רחוב האופה 1, קדימה-צורן. לגילי 4-10, 100 ש"ח לילד ו-90 ש"ח למבוגר משתתף. ילדים בני 4 מחויבים בליווי מבוגר
לג׳נדס | הוד השרון
מתחם הקיץ מרכז שבע אטרקציות בכרטיס אחד, ובהן לייזר טאג, מבוך לייזרים, פארק חבלים, מבוך מראות ומתחמי תחפושות ויצירה. הכל עטוף בעלילה על ארבעה גיבורי-על, ובעיקר מאפשר לילדים לפרוק אנרגיה במקום ממוזג.
עד 31.8, meex שרונים, הרקון 2, הוד השרון. ימים א'-ה' 10:00-19:00, יום ו' 10:00-14:30. לגילי 3-10, 69 ש"ח לילד. מלווה מגיל 16 אינו מחויב בכרטיס, ולפארק החבלים צריך להגיע בנעליים סגורות.
ממלכת הבלונים הקסומה | הרצליה
תערוכת Balloon Wonderland ממלאת את ארנה הרצליה בטירות, אבירים, פיראטים ונסיכות שכולם עשויים מבלונים. לצד מיצגי הענק מחכים למבקרים מבוך, מתחמים אינטראקטיביים וסדנת בלונים. באמת מדובר בתערוכה מרשימה לכל הדעות. ניסינו, נשבעים.
עד 31.8, ארנה הרצליה. כרטיס נדרש מגיל שנתיים
Bubbles Galaxy | ראשון לציון
תערוכה אינטראקטיבית המשלבת בועות ענק, אור, צבע, מתחמי צילום, מופע של אמן בועות ובריכת כדורים. המסלול עובר בין מתחמים העוסקים במדע, יצירה, מוזיקה, תנועה ופנטזיה, עם הרבה דברים שקופים, זוהרים ומתנפחים בדרך.
עד 29.8, TOX, יוסף לישנסקי 3, ראשון לציון. כרטיס נדרש מגיל שנתיים

פסטיבל חיפה הבינלאומי להצגות ילדים | תיאטרון חיפה
הפסטיבל שמתקיים בדרך כלל בחול המועד פסח, נדחה השנה בעקבות המצב הביטחוני וייערך באופן חריג בסוף אוגוסט. המהדורה ה-36 תכלול חמש הפקות מקור חדשות, תשע הצגות מתארחות והצגות בערבית, ברוסית ולילדים עם צרכים מיוחדים. לצד המופעים בתשלום יתקיים בכל יום מופע מוזיקלי גדול בכניסה חופשית – "ענן על מקל", "כוורת לילדים" ו"ילדי בית העץ" – וגם מופעי רחוב, קרקס, מחול ופסלים חיים ללא תשלום.
25-27.8, רובע התיאטרון בחיפה. מופעי המוזיקה ואירועי החוצות בכניסה חופשית

פסטיבל סמילנסקי (וגם: סמילנסקי לקטנים) | באר שבע
פסטיבל סמילנסקי הוותיק הופך את רחובות העיר העתיקה בבאר שבע לשלושה ערבים של מוזיקה, מחול, אמנות ומופעי רחוב, והשנה יש גם סיבה טובה להביא את הילדים. מתחם "סמילנסקי לקטנים" יציע הצגות, מופעי קרקס ורחוב, שירי ילדים ומתחם פופ-אפ של פארק קרסו למדע. הבייביסיטר בוטלה, הכסף נשאר בכיס.
25-27.8, העיר העתיקה בבאר שבע. מתחם הילדים פועל בכל ערב החל מ-19:00. הכניסה חופשית.

פסטיבל תיאטרון החופש הגדול | ראשון לציון
ארבעה ימים של הצגות ילדים ומתחם פעילויות ממוזג בהיכל התרבות מאיר ניצן. בין ההצגות: "הכוכבים של סבא", "מסעדה בקצה הקוטב", "המכשפה בבית ממול" ו"המפוזר מכפר אז"ר". הכרטיס להצגה כולל גם כניסה למתחם המשחקים, הסדנאות, עמדות היצירה ומשחקי החשיבה.
23-26.8, היכל התרבות מאיר ניצן, ראשון לציון. 70 ש"ח, 49 ש"ח לתושבי ראשון לציון
פסטיבל סרטי הילדים של FRIENDS | ברחבי הארץ
לקראת סיום החופש תקרין רשת מועדוני FRIENDS סרטי ילדים חדשים בדיבוב לעברית ב-20 אולמות ברחבי הארץ. בין הסרטים נמצאים "טפיטי: הרפתקה במדבר", "דג ושמו באסה", "אספן המשאלות" ו"מרסופילאמי", והמחיר ידידותי במיוחד גם למשפחות שצריכות לקנות יותר משני כרטיסים.
23-27.8, באולמות FRIENDS ברחבי הארץ. 10 ש"ח לכרטיס
