צריכים דחוף זריקת אופטימיות? קבלו את הבר הכי ורוד בשכונה

הקוקטיילים קריביים, השוק כרמל. Fruits & Co. (צילום שגיב לוגסי)
הקוקטיילים קריביים, השוק כרמל. Fruits & Co. (צילום שגיב לוגסי)

שגיב לוגסי, מיקסולוג בוגר ספייסהאוס פותח בשוק הכרמל את Fruits & Co, עם פירות טריים ותבלינים מהשוק ואווירה צבעונית-שמחה-טרופית שמתאימה בול למזג האוויר של עכשיו. העתיד נראה, ובכן, ורוד

15 בינואר 2023

כמה אפשר ברי יין. די. מיצינו, נכון? אז דווקא עכשיו, כשהטרנד ההוא בשיאו (ובאמת, יותר קל לספור את הימים בהם לא דיווחנו על בר יין חדש שנפתח מאשר את הימים בהם לא דיווחנו, נפתח בשוק הכרמל בר קוקטיילים. הסטייל קריבי למשעי: פירות, מטריות, קישוטים ועיטורים ובניין אחד קטן בשוקינג פינק. ביום שישי האחרון, בפתיחה הרשמית, עמד הבעלים שגיב לוגסי בחזית הבר ושיקשק קוקטיילים. את מלאכת הערבוב והאירוח הוא למד במשך שבע שנים בבתי קפה, ברים (ספייסהאוס, קליפסו) ומסעדות שף (מסה, ניטן תאי) בעיר. בתקופת הקורונה הוא פתח חברה המשגרת מארזי קוקטיילים ללקוחות פרטיים ועסקיים ועושה אירועים. "רציתי שיהיה לי משהו משלי. עברתי את כל השלבים כשכיר והבנתי שאני מחפש משהו אחר. תמיד היה לי עניין בקוקטיילים וחיפשתי את הדרך", הוא מסביר.

פלאסק לכיס המקטורן, Fruits&Co (צילום שגיב לוגסי)
פלאסק לכיס המקטורן, Fruits&Co (צילום שגיב לוגסי)

ההתחלה הייתה דווקא במגשי פירות. לוגסי הכין מגשים והעלה לאינסטגרם. אתר הוקם בעזרת חבר, ובעקבות שיחה עם אור שפיץ ("אמרתי לה שאני מעריך את הדרך שלה") הוא פנה לייעוץ עסקי. בשלב זה חלה תפנית בעלילה. לוגסי הבין שבמגשי פירות יש פחת ניכר ולכן החליט להתמקד בקוקטיילים. הוא עבד עם בתי עסק, פיתח מודל הפצה והתעמק באספקט התפעולי עד לרמת רישיון יצרן. לפני מספר שבועות הוא עבר להתגורר בשוק הכרמל ואז האסימון נפל. "הבנתי שאני לא גדול מספיק להיות יצרן קוקטיילים. במקביל התחלתי לעשות פופ אפ קטן ממש מחוץ לדירה שלי. בהתחלה אנשים לא הבינו אבל אחר כך זו נהייתה מעצמה", הוא צוחק. כעת, כאמור, הוא פותח בר של ממש, עם חלל פנימי ששיפץ בעצמו וכמה שולחנות בחוץ.

שגיב לוגסי (צילום ארקדי לסקין)
שגיב לוגסי (צילום ארקדי לסקין)

הקוקטיילים ב-Fruits & Co מבוססי פירות טריים ותבלינים מהשוק. בתפריט הפתיחה יש שישה סוגים בטעמים שונים: קוסמופוליטן (וודקה, ליקר הדרים, תותים ורימון סחוט), דאקירי דראגון פרוט (רום, נענע, תותים ופיטאייה), פינה קולדה מלבי (רום, אננס טרי, קוקוס ומי ורדים), מרגריטה פסיפלורה עם צ'ילי חריף, ספיישל תאילנד (ג'ין, נקטר אננס, קפיר ליים, ג'ינג'ר ביר ובלו קורסאו), וספיישל ערב מסמיק (עראק, ליצ'י, שקדים, סומאק ופירות יער). בימים גשומים יתווספו סנגריה חמה (לבנה ואדומה), וויסקי אפל סיידר ומשקה קוקוס מלבי חם ללא אלכוהול. כל דרינק ניתן לקבל בכמות ובדרך המועדפת עליכם, לשתייה במקום או בטייק אוויי: "בקבוקון ליום טוב" בגודל פלאסק לכיס המקטורן (27 ש"ח), קוקטייל אישי (49 ש"ח) וזוגי (92 ש"ח), קוקטייל שרינג בכוס גדולה במיוחד (179 ש"ח) ובקבוק בנפח ליטר (229 ש"ח). בקרוב מתכנן לוגסי להוסיף תפריט נשנושים כגון מיקס זיתים מהשוק, פירות טריים חתוכים, בוטנים מלוחים ועוד. בהמשך הוא ישתף פעולה עם ספקים מהשוק שיכינו עבורו מאפים וכריכים. הניגוד בין הקוקטיילים האיכותיים להיעדר השירות (ההזמנה מתבצעת בבר) ולחלל שבנה במו ידיו, מייחד לדעת לוגסי את המקום שלו לעומת ברי קוקטיילים אחרים. "הבר שלי מספק שואו ונוגע בפרטים הקטנים ביותר", הוא מסכם. "אני מתעקש לתת את מלוא החוויה והלקוחות יודעים להעריך זאת".
יום טוב 28, שני-חמישי 17:00-23:00, שישי 10:00-כניסת שבת