מנת השבוע: הגרסה הצמחונית של קרבונרה שאתם חייבים לנסות

המבחר והמגוון של המסעדות התל אביביות שם את העיר במרכז סצנת הקולינריה העולמית, ואותנו עם רשימה שהולכת ומתארכת. מהן המנות שאסור לכם לפספס בתל אביב, איפה תמצאו אותן ומה חושב השף שיצר אותן? בדקנו

הלינגוויני של קוואטרו. צילום: אנטולי מיכאלו
הלינגוויני של קוואטרו. צילום: אנטולי מיכאלו
4 בדצמבר 2018

איפה? קוואטרו

עם מנות נדיבות, חומרי גלם איכותיים ואלמנטים עיצוביים שלא תפסיקו להסתכל עליהם – קוואטרו של אביב משה לא נשארת מאחורי אחותה הגדולה, מסעדת מסה. קוואטרו של אביב משה צובעת את המטבח האיטלקי המסורתי בצבעים מרתקים, טעמים מפתיעים והמון אהבה.

קוואטרו. צילום: אנטולי מיכאלו
קוואטרו. צילום: אנטולי מיכאלו

מה? לינגוויני, זרעי עגבניות, שמן זית, פלפל שחור גרוס, חלמון ביצה כבוש בסויה ושבבי פרמז'ן

הכנת המנה בקוואטרו. צילום: אנטולי מיכאלו
הכנת המנה בקוואטרו. צילום: אנטולי מיכאלו
הכנת המנה בקוואטרו. צילום: אנטולי מיכאלו
הכנת המנה בקוואטרו. צילום: אנטולי מיכאלו

דבר השף/ אביב משה

"זו בעצם אינטרפטציה למנת הפסטה האיטלקית הקלאסית קרבונרה, זו הגרסה הצמחונית שלה. חלמון הביצה מוסיף למנה נימוחות וחלקלקות קטיפתית. המנה כולה היא משהו יותר חמאתי ומפולפל עם מרקם אל דנטה. המנה מתאימה לכל העונות ומאוד נאמנה לשורשים האיטלקיים שלה במרקמים והטעמים שלה. היא לא כבדה ונחשבת מנה ראשונה ממנה ניתן להמשיך למנות נוספות של הארוחה, היא מדויקת ופותחת את התאבון".

שף אביב משה. צילום: אלון גרגו
שף אביב משה. צילום: אלון גרגו
לינגוויני, זרעי עגבניות, שמן זית, פלפל שחור גרוס, חלמון ביצה כבוש בסויה ושבבי פרמז'ן. צילום: אנטולי מיכאלו
לינגוויני, זרעי עגבניות, שמן זית, פלפל שחור גרוס, חלמון ביצה כבוש בסויה ושבבי פרמז'ן. צילום: אנטולי מיכאלו