פרסי האוכל 2019

פרסי האוכל 2019: יוצאים לדרך

התינוק שלנו חוגג בר מצווה: טקס פרסי האוכל מציין 13 שנים של הוקרה לקולינריה התל אביבית, ומתחדש ברשימת 101 המסעדות הטובות בישראל מתוכה תיבחר המסעדה האהובה בארץ. הצביעו והשפיעו

מי יפתח את השמפניה בטקס פרסי האוכל 2019? (צילום: גטי אימג'ז)
מי יפתח את השמפניה בטקס פרסי האוכל 2019? (צילום: גטי אימג'ז)
14 בנובמבר 2019

טקס פרסי האוכל של מגזין Time Out נמצא כאן מאז ומתמיד, או לפחות כך נראה. אך למעשה זוהי רק השנה ה-13 ברציפות שבה מוענקים פרסי האוכל כבחירת אנשי המערכת בשילוב עם פורום רחב של אנשי מקצוע, וכמובן קהל קוראי המגזין ומשתמשי אתר האינטרנט. אמש (רביעי 13.11) התקיים בהשתתפות מאות מסעדנים, שפים ואנשי אוכל אירוע הזנקת תחרות פרסי האוכל ה-13, ובה הוכרזו שני שינויים מהותיים שהוכנסו במבנה התחרות:

השינוי הראשון מציין את 101 המסעדות הטובות בישראל, רשימה שנאצרה על ידי אנשי המערכת. הקולינריה שמחוץ לעיר אמנם אינה שייכת לתחום הליבה של המגזין, אך ריבוי המסעדות הטובות-באמת מצדיק התייחסות. ההכרזה על 101 המסעדות הטובות בישראל מקנה לכל אחת מהמסעדות תו איכות, כאות הוקרה לשפים ולמסעדנים שנבחנים מדי יום על מצוינות, מקוריות והתמדה, ועל חלקם ביצירת הפסיפס הצבעוני והמגוון של ענף המסעדנות והאירוח בישראל. הרשימה שהתפרסמה באירוע ההזנקה מתפרסת מכפר ראמה עד אילת, הקהל מתבקש לבחור מתוכה את המסעדה האהובה ביותר, וזו תוכרז בטקס פרסי האוכל שיתקיים בסוף דצמבר בהיכל התרבות בתל אביב.

איל שני (צילום: אלכס פרפורי)
איל שני (צילום: אלכס פרפורי)
נוף עתמאנה (צילום: אלכס פרפורי)
נוף עתמאנה (צילום: אלכס פרפורי)
אבי ביטון (צילום: אלכס פרפורי)
אבי ביטון (צילום: אלכס פרפורי)

שינוי נוסף במבנה טקס פרסי האוכל נוגע למתרחש בתל אביב. התחרות צומצמה ל-16 קטגוריות (לעומת 26 קטגוריות בעבר). את התחרות מובילות השנה שתי קטגוריות מרכזיות: מסעדת השנה ושף השנה.  בשתי קטגוריות אלו מתמודדים 10 מועמדים. 14 קטגוריות נוספות כוללות כל אחת 5 מועמדים בלבד: מסעדן/ית השנה , המסעדה החדשה של השנה, המסעדה הטובה ביותר מחוץ לתל אביב, מסעדת המטבח המקומי הטובה ביותר, בר האוכל הטוב ביותר, מסעדת הבשר הטובה ביותר, המסעדה הטבעונית הטובה ביותר, מסעדת המלון הטובה ביותר, הגלידרייה הטובה ביותר, בר הקוקטיילים הטוב ביותר, המסעדה הכשרה הטובה ביותר, המיזם הקולינרי הטוב ביותר, השף קונדיטור/ית הטוב/ה ביותר, ומיקסולוג/ית השנה.
התוצאות יפורסמו בטקס פרסי האוכל שיתקיים בסוף דצמבר בהיכל התרבות בתל אביב.

פרס מפעל חיים ינתן השנה למסעדן בינו גבסו, המכונה גם ד"ר שקשוקה על תרומתו יוצאת הדופן לקולינריה התל אביבית ולהפצת השקשוקה בעולם כולו.

בינו גבסו: פרס מפעל חיים (צילום: אלכס פרפורי)
בינו גבסו: פרס מפעל חיים (צילום: אלכס פרפורי)

התחרות מתקיימת בשיתוף נותן החסות הראשי קוקה קולה, ונותני החסות פררלה, קמפרי ובירה 1664.

ההצבעה תתקיים מה-14.11 ועד ל-18.12.