צהוב אדום: שלושה מתכונים תאילנדיים מהשף יניר גרין

לכבוד חגיגת האוכל האסייתי בטיב טעם שחלה החודש, השף יניר גרין מטייגר לילי משתף בשלושה מתכונים תאילנדיים מעולים שהולכים מצוין עם פירות ים ועם הבירה היפנית אסאי המיובאת ומשווקת בארץ על ידי ישרקו, בית קולינארי למותגים איכותיים בינלאומיים

8 במאי 2017

תוכן שיווקי | ישרקו 

צילום אנטולי מיכאלו | סטיילינג תמי סגל | מתכונים יניר גרין, שף טייגר לילי

 

מרק טום יאם פירות ים

טום יאם הוא אחד המרקים הגאוניים ביותר שיצאו מהמטבח התאילנדי. הוא מתבשל במהירות ומכיל שכבות של טעם

מרק טום יאם פירות ים. צילום: אנטולי מיכאלו
מרק טום יאם פירות ים. צילום: אנטולי מיכאלו

החומרים 
ל–4–6 מנות

למרק

1 כף שמן
4 כפיות משחת צ'ילי תאילנדי
4 כפות משחת טום יאם
½1 ליטר ציר עוף עשיר
750 מ"ל קרם קוקוס
8 עלי כפיר ליים טרי 
או מיובש
8 יחידות גלנגל מיובש
4 גבעולי למון גראס, חתוכים לאורך 4 ס"מ
4 כפיות מיץ לימון
4 כפיות סוכר
6 כפיות רוטב דגים
1 סלסלה פטריות שמפיניון, 
פרוסות דק
4 יחידות פלפל 
שאטה יבש
¼ צרור כוסברה, קצוץ גס
8 עגבניות שרי, חצויות

פירות ים

16 יחידות מולים
16 יחידות שרימפס קלוף עם זנב
120 גר' ראשי קלמרי
240 גר' קלמרי, חתוך לטבעות גדולות

אופן ההכנה

בסיר בינוני מטגנים קלות את משחת הטום יאם עם מעט שמן.
מוסיפים את שאר מרכיבי המרק, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את פירות הים, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כ־5 דקות מעל להבה בינונית-גבוהה, עד שכל פירות הים מבושלים.
טועמים ואם צריך מוסיפים עוד רוטב דגים לפי הטעם.
מעבירים לכלי הגשה ומגישים לצד אורז תאילנדי מאודה.

[tmwdfpad]

מולים טריים עם נודלס בקארי צהוב

מנת נודלס לא שגרתית עם מולים טריים. בשילוב הקארי הצהוב, המקבל את צבעו המושך משילוב של פלפלי צ'ילי צהובים וכורכום (עדיף טרי), מתקבלת מנה ארומטית ומענגת לאכילה

מולים טריים עם נודלס בקארי צהוב. צילום: אנטולי מיכאלו
מולים טריים עם נודלס בקארי צהוב. צילום: אנטולי מיכאלו

החומרים ל–6–4 מנות

למולים

3 כפות שמן
½ פלפל צ'ילי אדום, קצוץ דק
חתיכה קטנה של ג'ינג'ר, קצוצה היטב
2–3 שיני שום, כתושות
600 גר' מולים טריים
2 בצלים ירוקים, חתוכים לאורך
5 ס"מ
4 בצלי שאלוט, חתוכים לשישיות
1 גבעול סלרי, פרוס דק
4 כפות יין סיני (ניתן להחליף בסאקה או יין לבן)
500 גר' אטריות ביצים, מבושלות לפי הוראות היצרן
עלים מ–½ צרור כוסברה

לרוטב

3 כפות שמן
60 גר' סוכר דקלים
1 כפית כורכום
4 כפות קארי צהוב
½ ליטר חלב קוקוס
½ ליטר ציר עוף עשיר
6 כפות רוטב דגים

אופן הכנה

לרוטב מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הקארי הצהוב, סוכר הדקלים והכורכום ומטגנים קלות למשך דקה.
מוסיפים את שאר המרכיבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עוד כרבע שעה.
למולים מחממים ווק עם 3 כפות שמן ומוסיפים את הג׳ינג'ר, השום והצ'ילי.
מוסיפים את המולים, היין הסיני והירקות ומקפיצים עד שהמולים נפתחים. מוסיפים את הרוטב ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את הנודלס ומקפיצים עד שהרוטב נספג באטריות. מעבירים לצלחות הגשה ומפזרים עלי כוסברה מעל.

קארי מאסמאן עם סרטנים

קארי מאסמאן הוא אחד מממרחי הקארי האהובים בתאילנד. הייחודיות שלו היא בטעמים ובניחוח המאופיין על ידי מרכיבים כמו הל, קינמון, אניס, זרעי כוסברה ועוד תבלינים יבשים שנותנים עומק ומורכבות לתבשיל

קארי מאסאמן עם סרטנים. צילום: אנטולי מיכאלו
קארי מאסאמן עם סרטנים. צילום: אנטולי מיכאלו

החומרים ל–4 מנות

4 תפוחי אדמה, קלופים חתוכים לקוביות גדולות ומבושלים עד רכות
160 גר' קשיו קלוי
4 יחידות סרטנים כחולים, מנוקים (מבקשים ממוכר הדגים)
4 כפות שבבי בצל מטוגן

לרוטב

4 כפות שמן
5 כפות משחת מאסאמן
1 כף בוטנים קלויים גרוסים
8 בצלי שאלוט, קלופים וחתוכים לרבעים
6 כפות רוטב דגים
½ ליטר קרם קוקוס
½ ליטר ציר עוף עשיר
60 גר' סוכר דקלים

אופן הכנה

חותכים את תפוחי האדמה לקוביות גדולות. מבשלים בסיר עם מים 20 דקות או עד ריכוך. מסננים.
בסיר בגודל בינוני מטגנים קלות את משחת המאסאמן, הבוטנים, סוכר הדקלים והשאלוט. מוסיפים את קרם הקוקוס, רוטב הדגים וציר העוף ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את הסרטנים ומבשלים כ–10 דקות. מוסיפים את תפוחי האדמה המבושלים ומבשלים 5 דקות נוספות. מעבירים לכלי הגשה ומפזרים מעל את הקשיו ואת שבבי הבצל המטוגן, מגישים לצד אורז תאילנדי מאודה.