"קאסה מאיה": רופטופ סושי בר מבית ספיק איזי נפתח מעל רוטשילד

באמת היה חסר לנו מקום יקר וגבוה: אם תמיד חלמתם לרקוד על הגג ברוטשילד לצלילי דיג'יי עם רול סושי ביד, אז לתל אביב יש משום מה כמה פתרונות, כש"קאסה מאיה" הוא החדש ביותר מביניהם. הלילה התל אביבי לא מת, הוא רק מריח כמו סושי
אמש נכתב באתר זה טקסט שגורס כי סגירתם של סניפי בנדיקט בעיר מרגישה כמו מסמר אחרון במונח "עיר ללא הפסקה". אבל אחרי שביקרנו אמש ב"קאסה מאיה", בר הרופטופ החדש של קבוצת רוטשילד Hospitality, אולי שווה לדייק – הלילה התל אביבי לא מת, הוא מריח כמו סושי. כבר לא תמצאו בו אמנים שיוצאים לסיבובי ברים ארוכים ומסיימים בפנקייקים בארבע בבוקר, ויותר אנשים בעלי ממון שרוקדים על גג לצלילי האוס לא מחייב עם חתיכות סושי ביד עד 2 בבוקר. בכל זאת, צריך לקום מחר לעבודה.
הטיפוס לקומה הרביעית של הבניין ברוטשילד 24 מלווה בשטיח אדום, כאשר למטה שוכן מועדון ג'ימי הו, קומה מעליו נמצא בר הגואט, ורק על הגג – איפה ששכן ספיק איזי במהלך תשע השנים האחרונות – תיתקלו בקאסה מאיה. המקום המשופץ בהחלט מדבר בשפת ברי הרופטופ של דובאי או בנגקוק, האווירה יותר בליינית מקולינרית עם די.ג'יי האוס ואנשים שמפזזים, ולרגעים אפשר אפילו לחוש בריזה קלה חולפת על הפנים. על התפריט אמון השף רנן קומטה בלומנרייך, שנולד לאם יפנית ואב ישראלי בטוקיו, עלה בגיל 6 לארץ וכיום מציע ארוחות פרטיות ויעוץ לעסקים (ביניהם קבוצת קיסו ומלון קמפינסקי) עם מומחיות במטבח היפני.
השף יצר תפריט יפני מגוון שמורכב ממנות סושי, שיפודי יקיטורי ושאר מנות קטנות, טעימות ובטווח המחיר הגבוה לז'אנר. בגזרת הסושי, למשל, תמצאו ריינבו רול שמורכב מ-8 יחידות שעטופות בלוקוס, טונה וסלמון עם אספרגוס, אבוקדו, מלפפון ובצל ירוק עם טוביקו שחור וכתום (80 ש"ח), בעוד שביקיטורי תוכלו למצוא צמד שיפודים קטנים של פילה בקר עשוי על פיחמים יפניים ברוטב טארה (92 ש"ח), שיפוד בר ים (76 ש"ח), ויש גם מנת סקוורס טונה, שהם ריבועי אורז פריכים מצופי שומשום עם טרטר טונה אדומה וטוביקו (74 ש"ח) ומנת טטאקי טונה, שהוגשה בתיבול מדויק של צ'ילי יפני, ג'ינג'ר ויוזו קושו (78 ש"ח).
גם הקוקטיילים המושקעים ורבי הרכיבים נמצאים ברף הגבוה (בין 65 ל-72 ש"ח), ונהיה ברור שלא באים ל"קאסה מאיה" בשביל לאכול ולשבוע – למרות שהאול בהחלט טעים והסושי ריינבו היה מהמוצלחים שאכלנו לאחרונה – אלא כדי לבלות. האוכל המושקע לא מאפיל על האווירה המסיבתית, והווליום הגבוה מבהיר שזה חלק בלתי נפרד מחוויית הרופטופ של אנשי הספיק איזי המנוסים. מי שיכול להרשות לעצמו ימצא בילוי תזזיתי בז'אנר מסעדות המסיבה שפושט על העיר כמו מגדלים. ערב שמתחיל ביאקיטורי תמים ומסתיים בריקודים על הגג. מסתבר שזה הלילה התל אביבי החדש.
רוטשילד 24, ימים שני-שבת החל מ20:00-02:00 (או אחרון האורחים)