השוק החיפאי מתעורר: קדוש ופרוע בתלפיות

שוק תלפיות מדביק פערים מאחיו בת"א ובירושלים עם כמה מקומות מעניינים, ובהם בית אירוח חדש של בני הזוג היימס וברק שמקבלים השראה מחיים כהן אבל לא רק

קדוש ופרוע (צילום: אדוה רז)
קדוש ופרוע (צילום: אדוה רז)

אם מדרגים את השווקים בארץ על פי רמת הקולינריה הרי ששוק הכרמל נעוץ היטב בראש הטבלה. שוק מחנה יהודה מצמצם בשנים האחרונות את הפער בעיקר בזכות המסעדות של אסף גרניט, ושאר השווקים נמצאים הרחק מאחור. לאחרונה שועט קדימה שוק תלפיות בחיפה, שעדיין נהנה מאווירה אותנטית שקצת חסרה בשניים האחרים. אל מסעדת תלפיות הוותיקה והטובה, פיצה תלפיות, המרקייה הווייטנאמית פו 26 ושאר עסקי אוכל שמרכיבים תמהיל בועט ומסקרן, מצטרף כעת חלל אירוח שנושא את השם המחייב "קדוש ופרוע".

"בכל אחד מאתנו יש קצת קדוש וקצת פרוע. שוק תלפיות הוא מקום פרוע ומי שעובר אצלנו בדלת מרגיש את הקדושה. סוג של אוקסימורון בין החוץ לפנים", אומרים בני הזוג רועי היימס (לשעבר תלפיות, נחום בר יין) וכרמל ברק, שף ומעצבת אופנה, שקבעו את משכנם בבית ערבי משופץ עם תקרות גבוהות וחלונות מקושתים. את "קדוש ופרוע" הם הקימו לפני כחודשיים לאחר שהות ממושכת בחו"ל.

"בתקופת הקורונה היינו באיביזה. רועי עבד כשף תפעולי במסעדה שחיים כהן בנה עבורה את התפריט. תכננו להמשיך לסטאז'ים כל אחד בתחום שלו אבל נאלצנו לחזור. חישבנו מסלול מחדש, ומכיוון ששנינו לא יכולים לשבת בחוסר מעשה החלטנו לפתוח מקום", אומרת ברק. ב"קדוש ופרוע" הם עורכים ארוחות פרטיות מוזמנות וארוחות פתוחות בסגנון EatWith, אך לא רק. "אנחנו שמים דגש על קולינריה קצת שונה ורוצים להביא חוויה שאינה אוכל בלבד. לא רק לשבת ליד שולחן אלא לכוון לאירועי תרבות קולינריים כמו ערב טעימות שמפניה שעשינו ונשף אוכל מחופש בפורים".

בית לקולינריה ותרבות. קדוש ופרוע (צילום: כרמל ברק)
בית לקולינריה ותרבות. קדוש ופרוע (צילום: כרמל ברק)

האירועים מתקיימים במתכונת מצומצמת, 14-6 אורחים בלבד. הערב מתחיל בקוקטייל פתיחה ובביס פתיחה ונמשך לשבע-תשע מנות משתנות. באירוע שהתקיים בשבוע שעבר הוגשו למרכז השולחן ברווז צרוב במחבת עם תפוזים וצ'ימצ'ורי זעתר; סלט זעתר, תותים, סומאק, חמציץ ושקדים; וסשימי פלמידה לבנה עם פסיפלורה ועלי פלפל סצ'ואן. כמנות אישיות הכין היימס שקדי עגל מבושלים בחלב וכרישה מאודה: כרוב ממולא חמין ופילה דג ברקודה על אספרגוס, הולנדייז טרגון ואגוזי לוז.

"המקום בעיקר מונע מחומרי גלם ואנחנו מבשלים עם מה שאנחנו רואים לנכון באותו היום", הוא אומר. "בגלל שזה מקום קטן אנחנו יכולים להרשות לעצמנו להתפרע ולחפש חומרי גלם מיוחדים – דייג שמביא לנו דגים, מגדל שאנחנו מביאים ממנו בשר ולנסוע לחרמון להביא דבש מפרחי רימונים. אנחנו דינמיים וכל אירוע הוא חוויה חדשה".

המחיר (380 ש"ח) כולל יינות מותאמים מיקבים מהארץ ומחו"ל. "אנחנו עובדים עם הסומלייה אייל מנסור מפו 26 שמייעץ לנו ועם ייננים מהאזור כמו אמפורה, יקב בר מאור ויעקב אוריה".

קיבלת השראה מהעבודה עם חיים כהן?
"עקב מגבלות הקורונה פחות יצא לי ולחיים לבשל ביחד. הקשר נעשה מרחוק, אך אני כן יכול לספר על מנת 'קניידל משמש' שריגשה אותו כאשר הוא אכל אותה במטבח בנחום בר יין, ופתחה שיח על מאכלים מהבית וזיכרונות של ריחות. אני מאמין שאנחנו דומים בזה שחומרי גלם מרגשים אותנו ומוציאים מאתנו רגשות רומנטיים, כי הדרך אל הלב היא כמובן דרך הקיבה".

מלבד ארוחות מתכננים בני הזוג לקיים במקום סדנת קפה בהדרכת מומחים בנושא ותערוכות אמנות עם אמנים ישראלים. בשישי בצהריים יתקיימו אירועי בית פתוח שינגישו את "קדוש ופרוע" בצורה מחייבת פחות ויציגו את קולקציות האופנה של ברק.
פרטים והזמנות באינסטגרם ובטלפון 052-2250748