החתול והגלידה: האיש שהחייה את נחלת בנימין יודע בדיוק מה חסר שם

ורי קיוט. קיו קיו (QQ). צילום: גיא אשכנזי
ורי קיוט. קיו קיו (QQ). צילום: גיא אשכנזי

דוד טור עיצב את חיי הלילה התל אביבים בדרכים שעדיין אי אפשר לכמת, אבל את השפעת העסקים שלו בנחלת בנימין קשה להכחיש, ועכשיו הוא משלים את כיבוש הרחוב עם "קווינס" - גלידרייה אמריקאית שתגיש סופט-סרב משודרג על ידי שף קונדיטור, גלידות סאנדיי עמוסות ועוד קינוחים לסגור את הלילה גם בשעות הקטנות

14 במאי 2025

רחוב נחלת בנימין הפך זה מכבר לשדרת האוכל של תל אביב, כך שכמעט אין דבר שלא תמצאו בו: פיצות לוהטות, ראמן מהביל, ברים, ברי יין, מסעדות, מסעדות, מסעדות, ברים שהם גם מסעדה ומסעדה שהיא גם בר יין ואפילו אויסטר קלאב כמו באירופה. רק חדי עין ואוהבי מתוק מושבעים ידעו מה לא היה עדיין במדרחוב השוקק – גלידה! כלומר כן נו, יש את ריוורנו הנהדרת ואת ארטה המצוינת לא רחוק, אבל אנחנו מדברים על האזור הפקוק ביותר, מרכז המדרחוב השוקק שהחל משעה מסוימת לא תוכלו לעבור בו מבלי להתחכך בטעות במלא אנשים. שם, ממש ליד פיצה הר סיני, נפתחה גלידרייה חדשה ומבטיחה. מישהו אמר פיצה וגלידה? כנראה שהקולות בראש שלנו.

>> אהבה יוונית: אוכל הרחוב של תל אביב חייב ללמוד מהקולגות באתונה

אגב, כשאמרנו גלידרייה לא התכוונו לגלידריה שגרתית של סורבה מנגו וכדור פיסטוק שביבי אוהב. "גלידה QQ – קווינס" החדשה בנחלת בנימין, היא גלידרייה אמריקאית שמגישה גלידת סופט-סרב בארבעה טעמים משתנים, קינוחי סאנדיי כמו בימי הניינטיז העליזים ומלאי הסירופ ועוד שלל קינוחי גלידה שמשלבים פחמימות טובות ואהובות דוגמת קרואסון ועוגיות. מאחורי קווינס החדשה עומדת קבוצת דוד טור – איש חיי הלילה והברקפסט והחתול והכלב במיל', אבל גם AKA שפרצה את הדרך במדרחוב נחלת בנימין ועסקים נוספים – שמספר כי "הילדים שלי ביקשו שאני אפתח גלידה, אבל גלידה אמריקאית כמו שהם מכירים ממקדונלד'ס או איקאה. הבנתי שבאמת אין פה באזור את הביס המתוק הזה שרוצים אחרי לילה, ואמרתי יאללה". 

מתוק מאוד. קיו קיו (QQ). צילום: גיא אשכנזי
מתוק מאוד. קיו קיו (QQ). צילום: גיא אשכנזי

כשאומרים "גלידה אמריקאית", רובנו אולי מעלים בדמיוננו את אותו הגביע החיוור במרקם קלקר עם גלידה פשוטה בחמישה ש"ח. אלא שטור לא יוצר דברים מעאפנים – לכן הביא למקום את השף קונדיטור אלון גולדמן, ויחד עם מכונות משוכללות הם מייצרים גלידת וניל איכותית שעשויה מווניל אמיתי, ולא רחמנא ליצלן מאבקה. הדבר בהחלט ניכר בווניל המנוקד בנקודות שחורות קטנטנות המעידות על איכותו, וגם בטעם האלגנטי שמרגיש כמו שווניל צריך להיות.

גם הגביעים הפריכים והטעימים מיובאים מספרד, ואליהם תוכלו ליצוק ארבעה טעמים מתחלפים: וניל (כמובן), שוקולד ג'אנדויה משובח, פירות יער, וברור שפיסטוק (28 ש"ח בגביע או כוס). וזה עוד לא הכל: אוהבי המקפלרי ואוהדי הגלידה פיצוץ ישמחו לשמוע שבמקום יש גם מכונה שמערבבת את הגלידה עם תוספות לבחירתכם – שברי אוריאו, לוטוס, בראוניז שמכינים במקום, Mַ&MS וקיטקאט. אז בוחרים טעם, בוחרים תוספת, המכונה מערבבת ואתם מבסוטים לאללה (36 ש"ח בגביע או כוס).

משם מגבירים לקינוחי הסאנדיי, שגם אותם הרכיב גולדמן כעמוסי תוספות ופאן, בעלות של 38 ש"ח למנה: הבסיס הוא הגלידה, מעליו קצפת איכותית (שגם מכינים במקום, ברור), מעליהם סירופים ועוד תוספות שובביות. סאנדיי טירמיסו שמבוסס על גלידת וניל, ביסקוטי, אספרסו שמעניק מרירות ענוגה ונחוצה, קראמבל קקאו ושברי שוקולד הוא קינוח גלידה מושלם למבוגרים. הילדים והילדים בטעמם יעופו כמונו יותר מהכל על סמורס – גלידת וניל, מרשמלו פלאף ששורפים מול העיניים, רייס קריספיז ורוטב שוקולד מריר. ליטרלי ליקקנו את האצבעות. יש גם סאנדיי קדאיף מבוסס על גלידת פיסטוק ווניל, קדאיף, חלבה, קצפת וסילאן. או מלבי על בסיס גלידת וניל, רוטב מלבי, קוקוס קלוי, פיסטוק קלוי וקצפת. ולקינוח, אחד על בסיס ערבוב של גלידת פירות יער עם פיסטוק, רוטב פירות יער עשיר, רוטב פיסטוק וקצפת.

קיו קיו (QQ). צילום: גיא אשכנזי
קיו קיו (QQ). צילום: גיא אשכנזי

מעבר לכל אלו, תוכלו למצוא גם קוקילידה עם עוגיות שוקולד צ'יפס מופלאות שאופים במקום, וגם קרואסונים ודייניש קינמון שיכולים ורוצים שתכניסו לתוכם גלידה עם רטבים, ופניני שוקולד ושבבי שוקולד מריר (42 ש"ח). בהמשך המקום ייפתח גם בשעות היום, ויתפקד כבית קפה מלא בשלל קינוחי הגלידה, ואפילו הובטח לנו שיהיה אספרסו מרטיני ואפוגטו. בקיצור, המרענן הרשמי של הקיץ כבר כאן, והוא טעים לאללה.
נחלת בנימין 55, בימי ההרצה: א'-ה' נפתח ב-18:00 , ו' ב-11:00, ש' ב-12:00 ובכולם פתוח "עד אחרון הלקוחות", שאין מילים יפות מאלו