"קונטנטו": זו לא משתלה ולא גינה קסומה, זה בר הקיץ הטרנדי הבא

זה בר? זה משתלה? זה קונטנטו. צילום: דויד מויאל
זה בר? זה משתלה? זה קונטנטו. צילום: דויד מויאל

כל דבר בבר החדש הזה צועק מרוב שהוא רוצה להפוך לבר הכי מדובר של הקיץ הקרוב - הכירו את קונטנטו, בר הקיץ של מלון קרלטון תל אביב, בהובלת יוצאת מאסטר שף ליאור אוחיון, צמחייה משגעת כתפאורה וגם מחיר לא זול בכלל

19 ביוני 2023

אל החוף הגיע בר פרחוני חדש, ונראה שהוא כאן כדי להישאר: בר הקיץ של מלון קרלטון תל אביב, שעונה לשם "קונטנטו", פותח את שעריו בימים אלה. הבר ממוקם בקו ראשון לים ומשקיף על הגלים הסוערים, אך אולי הדבר הבולט ביותר הוא העיצוב המדוקדק, עם כיסאות עץ יפים וצמחייה פורחת לכל כיוון.

מתעורר בלילה. קונטנטו. צילום: דויד מויאל
מתעורר בלילה. קונטנטו. צילום: דויד מויאל

הבר החדש מציע תפריט קוקטיילים מיוחד – עם או בלי אלכוהול, אנחנו יודעים מה אנחנו מעדיפים – שבנוי על חמישה קוקטיילים צוננים, שכולם עומדים על 63 ש״ח. לא זול בשום צורה. אם אתם יכולים להרשות את זה לעצמכם, תוכלו ללגום מוחיטו קוקוס על בסיס רום וקרם קוקוס עם קליפות לימון, נענע ולמון גראס, או ליצ׳י סוואר על בסיס וודקה, ליצ׳י, נענע ומיץ לימון. אם בא לכם כיוון קצת רענן יותר, כדי להתאושש מהמחיר, מומלץ לנסות את הבזיל סמאש על בסיס ג׳ין, אננס, בזיליקום ומלח גס.

לא זול, לא גדול, אבל לפחות טעים. קונטנטו. צילום: דויד מויאל
לא זול, לא גדול, אבל לפחות טעים. קונטנטו. צילום: דויד מויאל

בגזרת האוכל, הקונטנטו יציע תפריט קיצי וקליל, עליו אמונה השפית ליאור אוחיון ("מאסטר שף"). ליאור אוחיון הובילה בעבר את הבר-מסעדה סר עבדול, בשוק היווני ביפו, שם הפגינה יד מיומנת ויצירתיות שהקפידה להגיש מנות קלאסיות עם טוויסט מקומי. חתימתה ניכרת גם בתפריט של הקונטנטו, שמציע מנות קטנות שהולכות נהדר עם הדרינק, ואידאליות לנשנוש קליל או לדייט שלא באתם לזלול בו יותר מדי. או במילים ישירות יותר, לא ממלא בשום צורה, ושוב פעם, לא ממש זול. נו, לפחות הנוף יפה והאוכל מעניין.

ליאור אוחיון. קונטנטו. צילום: דויד מויאל
ליאור אוחיון. קונטנטו. צילום: דויד מויאל

בכל מקרה, בתפריט יש, למשל, מנה של צ׳יפס פולנטה ודוקסל פטריות (44 ש״ח לשלוש יחידות), מנה אפויה- מטוגנת קלות שמתאפיינת בשילוב טעמים מדויק ומרקם מוצלח. אהבנו גם את סיגר הפילו (42 ש״ח), שממולא בפטה ועליו נסוך סירופ תבלינים מתקתק, עם  פיסטוק וזעתר טרי – מנה המבטאת שימוש נכון בחומרי הגלם, ומחשבה מחוץ לקופסא. הייתה גם בוראטה (62 ש״ח) עם פופקורן קינואה פציח. היה קשה גם להתעלם מהחלה עם המטבלים, שלמרות מחירה המפתיע (44 ש״ח לחלה קטנה עם שני מטבלים – באמת?), הייתה מנחמת ושימושית לניגוב הרטבים והשלמת הארוחה. ים, סיגר עם פטה וקוקטייל קוקוסי – מה כבר יכול להשתבש? כלומר, חוץ מחשבון הבנק שלכם.

"קונטנטו", סמוך למלון קרלטון תל אביב, אליעזר פרי 10. בימים א'-ה' החל מ-18:00 ועד אחרון הסועדים. מוצ״ש החל מ-20:45 ועד אחרון הסועדים