דרך התבלינים: מתכונים ל-5 קוקטיילים חורפיים
בעונת החגים (כריסמס וסילבסטר) לכל מדינה באירופה יש המשקה האלכוהולי החם שלה. לספרדים סנגרייה, לגרמנים גלו ויין ולנורדים גלוג. המשותף לכולם הוא התיבול: קינמון, ציפורן, ג'ינג'ר וכו' - תבליני חורף חמימים. המיקסולוג יובל סופר ממילק אנד האני רוקח קוקטיילים חגיגיים מפה ומשם
סיידר תפוחים
החומרים לקוקטייל אחד
- 1 כוס סיידר תפוחים טבעי
- 1 מקל קינמון או כפית קינמון טחון
- 2 פרוסות ג'ינג'ר טרי (אפשר גם מגורר)
- גרידת מוסקט, לפי הטעם
- 45 מ"ל ניו מייק סינגל מאלט
- 15 מ"ל דרמבוי
לקישוט
- פלח תפוז
- מקל קינמון
אופן ההכנה
בסיר קטן מחממים את הסיידר עם התבלינים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את האלכוהול ומערבבים. מסננים את הנוזלים לספל. ניתן לקשט עם פלח תפוז ועם מקל קינמון.