קח לך עוגה ובנה לה בית: הפטיסרי של אמיל

הקונדיטוריה של אמיל נפתחה להרצה

אמיל פטיסרי. צילום: גוני ריסקין
אמיל פטיסרי. צילום: גוני ריסקין
10 בפברואר 2015

במשך כשנה  עבד הקונדיטור אמיל אוחיון בדירה זעירה בשינקין, ובה רקח, הקציף ואפה את מיטב עוגות הבוטיק הצרפתיות לטובת בתי קפה בעיר והזמנות פרטיות. ההצלחה אותתה לו שהוא במסלול הנכון, ולפיכך הוא שכר חנות קטנה ברחוב מונטיפיורי והקים בה מה שנראה כבית לבנים בעל גג רעפים בסגנון בית בובות צרפתי בהיר עם טיפ טיפה סטייל של רוקוקו. במרכז החנות ניצב מקרר שבו מוצגות לראווה העוגות המסוגננות של אוחיון. בחודש האחרון הוא התרוצץ בין השיפוצים להקמת החנות, לבין עבודת המאפייה הרוטינית בלילות בדירתו.

מהשבוע הבא הוא יוכל להיכנס אל המאפייה המרווחת (הכל כמובן יחסי) שהקים לעצמו, ולאפות שם את החלומות שלו. עכשיו אוחיון יהיה ערוך להזמנות ואפילו יוכל לארגן מלאי של פרלינים, טראפלס, פחזניות, עוגות בחושות, עוגות שמרים וטארלטים לטובת אלה שגם ירצו לשבת לנשנש במקום או לקחת הביתה.

אמיל פטיסרי, מונטיפיורי 30, 6472780־052, ראשון־חמישי 7:00־21:00, שישי 7:00־16:00