זוכה "המסעדה הבאה" סוף סוף פותח את קילומטרז' לקהל הרחב

עידן בושארי (פומפי), קילומטרז' (צילום אסף קרלה)
עידן בושארי (פומפי), קילומטרז' (צילום אסף קרלה)

זה לקח קצת יותר זמן מכפי שחשבנו, אך "המסעדה הבאה של ישראל" (לפחות לפי הריאליטי של רשת) סוף סוף נפתחת: שף עידן בושארי, aka פומפי, הזוכה של העונה הראשונה, פותח מחר (שני, 4.7) את מסעדת קילומטרז', ולנו יש טעימה קטנה ממה שהולך להיות מוגש

3 ביולי 2022

תקציר הפרקים הקודמים, למי שכבר הספיק לשכוח: בושארי הביא לריאליטי המסעדות של רשת, "המסעדה הבאה של ישראל", ניסיון בקבוצת מחניודה וסיפור חיים מרגש שכמו נוצר עבור הפורמט. בגילוי לב הוא סיפר על תקופת התמכרות לסמים בניו יורק, שממנה החלים בעזרתו של המנטור והבוס אסף גרניט. גרניט מצדו נמנע מהצבעה במהלך האודישן, אך השופטים מושיק רוט, רותי רוסו ויוסי שטרית זיהו את כישרונו של בושארי והעבירו אותו. בגמר התמודד בושארי בקרב צמוד מול רינת ינסמן, המורה הכריזמטית שהציעה מסעדה הודית מסורתית, וניצח.

עידן בושארי "פומפי", קילומטרז' (צילום אסף קרלה)
עידן בושארי "פומפי", קילומטרז' (צילום אסף קרלה)

בקילומטרז׳’ – הממוקמת במלון ברוט של רשת מלונות בראון, בחלל שבו פעלה מסעדת הרברט סמואל – הוא פורע את השטר ומקים מסעדה ישראלית־ים תיכונית עכשווית. "זו מסעדת הביכורים שלי. אני ברגשות מעורבים בין שמחה גדולה לבין לנסות ולהסיק מסקנות ממה שלמדתי כל השנים", הוא אומר בחיוך מבויש. "תמיד אומרים שכששף פותח עסק הוא צריך לשבת בחוץ שבוע ולראות את תנועת האנשים. אני ישבתי בחוץ ושאלתי את עצמי מה הכי נכון להגיש במסעדה שנמצאת בין שני מסגדים, חוף הים ושוק הכרמל. כולם באים לידי ביטוי בתפריט".

סשימי דובדבנים וגבינת שמנת פלפל. קילומטרז' (צילום אסף קרלה)
סשימי דובדבנים וגבינת שמנת פלפל. קילומטרז' (צילום אסף קרלה)

מלבד המיקום, התפריט מושפע מעונות השנה ועל כן הוא משתנה תדיר. בתפריט הפתיחה מופיעים בין היתר איקרה לבנה מצוינת עם גרידת עגבניות, בצל ברנואז (שיטת קיצוץ לקוביות קטנות) ופוקאצ'ה על הגז (49 ש"ח); סשימי אינטיאס עם דובדבנים טריים וגבינת שמנת מתובלת בנדיבות בפלפל שחור (71 ש"ח), שילוב טעמים מקורי ומאוזן ומנה שיכולה להיכנס בקלות לרשימת מנות הדובדבנים הטובות בעיר; וקרפצ'ו טונה אדומה בפחם, ויניגרט פונזו ואגוזי קשיו קצוצים (70 ש"ח).

בקטגוריית טאבון-מרבון (עד מתי הסלנג המחניודאי הכה־משומש הזה?) מופיעים משמש צלוי בטאבון עם קרם ברינזה, לימונים קצוצים, אורגנו ושמן ירוק (48 ש״ח); געגועי לאליעזר – כרוב צרוב על גחלים עם צ'ימיצ'ורי זעתר וטחינה גולמית, שמחמיאה לטעם המעושן (47 ש"ח) ועוד. באגף העיקריות תוכלו לפגוש את הטורטלינאז' מהאודישן – פילה לברק צרוב, טורטליני פטאייר, קרם גבינות וטחינה וחציל קלוי (125 ש"ח). "תפריט ההרצה דומה למה שהגשנו בתכנית כי אנשים רוצים לבוא ולטעום", הוא מסביר. "ברגעים אלה ממש אנחנו עובדים על תפריט נוסף שישתנה לפי ההיצע בשוק".

טורטלינאז', מנת האודישן (צילום אסף קרלה)
טורטלינאז', מנת האודישן (צילום אסף קרלה)

את האוכל מלווים קוקטיילים מעניינים שיצרה המיקסולוגית נעם שרת, בהשראה מקומית גם כן. לדוגמה: מרטיני של ים, טייק אוף על נגרוני לבן בתוספת אצות; מרים האדמונית – גרסה מקורית לבלאדי מרי מוודקה בהשריית כוסברה עם עראק, מיץ עגבניות, סחוג ופלפל שיפקה; ואינעל העולם – מחווה לפרזנטור של השוק, שמורכבת מרום, ליקר בננות, סירופ תפוזים וליים (52-62 ש"ח). בעתיד מתכנן פומפי לשלב בצוות הטבחים של קילומטרז׳ נוער בסיכון, מעין סגירת מעגל עם ההיסטוריה הפרטית שלו ומחווה לאיש שסייע לו להשתקם.
יחזקאל קויפמן 6, תל אביב, 057-2302363, שני-שבת 18:30-00:30, ראשון סגור