ויוה לה פראנס! 7 קינוחים צרפתיים (ומושחתים) שאתם חייבים לטעום

טארט משולש של אלון שבו. צילום: דן פרץ
טארט משולש של אלון שבו. צילום: דן פרץ

אין אומה שיודעת להכין דברים מושחתים, טעימים וטרופים יותר מהצרפתים - תוך שמירה על איכות ופינס. אספנו עבורכן את כל הקינוחים הכי שווים שאפשר למצוא פה בעיר מבלי להתקמצן על חמאה, כמובן

14 ביולי 2021

ויוה לה פראנס! היום מציינים את יום נפילת הבסטיליה, וזה בדיוק הזמן לומר לצרפתים תודה על כך שמלבד שוויון, אחווה וכל הג'אז הזה הם גם הביאו לנו את הפטיסרי הכי טוב והכי נכון בתבל. בואו נודה, החיים שלנו ליטרלי היו נראים אחרת בלעדיו, אז מרסי בוקו. והנה ההוכחות לפניכם – קבלו את הקינוחים הצרפתיים הכי טובים בתל אביב.

1. קרואסון חמאה ורוזמרין | עמיתה

במאפייה החדשה והמדוברת מעלים על נס את המאפה הקלאסי ומגישים קרואסון מדופדף למהדרין, שמתאפיין בפריכות הנחוצה, בכמות מדויקת ומפעימה של חמאה ונותר רך ומבורך כענן. תוספת הרוזמרין היא למעשה כל מה שלא ידעתם שאתם צריכים בקרואסון החמאה שלכם, היא מעמיקה את הטעמים ויוצרת ביס ייחודי וחד פעמי.
14 ש״ח. דרך שלמה 10

קרואסון רוזמרין בעמיתה. צילום: שי ויינברג
קרואסון רוזמרין בעמיתה. צילום: שי ויינברג

2. אקלייר | לה מולאן

במאפייה הצרפתית ברחוב הצרפתי העירוני שלנו (בוגרשוב כמובן), מגישים אקלייר לפי הספר ועושים זאת נפלא באמת. בצק רבוך ומוארך שעשוי ללא חת, ומילוי קרם פטיסייר עם טאץ׳ וניל מובחן וענוג שיזרוק אתכם היישר לבלנז׳רי בפריז – ואפילו לא תצטרכו את אמילי.
22 ש״ח ליחידה. בוגרשוב 72

אקלייר בלה מולאן. צילום: מתי גיל
אקלייר בלה מולאן. צילום: מתי גיל

3. טארט סנט הונורה | אלון שבו

אלון שבו מוכיח לנו פעם אחר פעם שאסתטיקה ודיוק הן לא מילים ששמורות לפטיסרי בצרפת בלבד, וכי גם בדרום הפרוע אצלנו בעיר ניתן לרקוח קינוחים נהדרים שהם מופת של אסתטיקה וקפדנות. כזה הוא הטארט סנט הונורה שלו – שמבוסס על בצק פריך ושזוף ומעליו קרם שקדים אפוי, קרם פטיסייר וניל מופלא ופחזניות קטנטנות מקורמלות כהלכתן לקינוח. מדובר בשילוב מרקמים כה נכון ומהנה, אתם עוד כאן?
37 ש״ח. צ'לנוב 22 (בתמונה הראשית)

4. קרם ברולה | מייסון קייזר

הקרם דה לה קרם מה שנקרא, הפך לקינוח קבוע במסעדות ומעמדו וכבודו – במקומם מונחים. במייסון קייזר מגישים קרם ברולה מופלא שמורכב מקרם וניל במתיקות מעודנת, שנאפה לזמן קצר וניחן במרקם קטיפתי בהחלט, מעליו שכבת קרמל חרוכה שמותירה טעם מעושן והכרחי. עם קלאסיקות לא מתווכחים.
42 ש״ח. לאתר

קרם ברולה במייסון קייזר. צילום: My social
קרם ברולה במייסון קייזר. צילום: My social

5. מקרון | בייקרי

המקרונים של הבייקרי הם כל מה שהם צריכים להיות: מתפצחים בשיניים אך רכים, מתוקים אך לא במידה יתרה, קלאסיים ומוקפדים אך שובבים ומהנים. בטעמים של פיסטוק, פטל, וניל, שוקולד או קפה, מרקם נכון וניחוח שקדים נחוץ, הם מראים לנו עד כמה לפעמים כל מה שאנחנו צריכים הוא עוגייה טובה באמת.
6 ש״ח ליחידה. לאתר

מקרונים של הבייקרי. צילום: עידית בן עוליאל
מקרונים של הבייקרי. צילום: עידית בן עוליאל

6. קווין אמאן | מילק בייקרי

קווין אמאן הוא מאפה שהגיע אלינו מחבל ברטון שבצפון מערב צרפת, וכמויות החמאה שבו זיכו לו את הכינוי המפוקפק אך האהוב – המאפה הכי שמן בעולם. סקרנים? הישארו איתנו. מדובר בבצק עלים שבין שכבותיו חמאה וסוכר המשוות לו טעם קרמלי מובהק ומושלם. את המאפה אופים לאט ולאט וכך החמאה מתמזגת עם הסוכר לכדי ביס מהאגדות. סמכו עלינו.
17 ש״ח. בית אשל 5, יפו

7. קנלה | נורדיניו

הקנלה הוא מאפה קטן, תמים ומתוק מחבל בורדו בצרפת. מבחוץ הוא קשה וקשוח הודות לקרמל, ומבפנים רך ונימוח הודות לחמאה. נוספת לו גם תמצית רום שמעניקה לו גוון אלכוהולי עדין, והוא אחד הדברים הכי טעימים שיצאו מצרפת, ואם עקבתם אחר הרשימה שלעיל – אז למדתם בוודאי שיצאו דברים טעימים מצרפת.
14 ש״ח. נחלת בנימין 27

קנלה מרובע של נורדיניו. מתוך אינסטגרם
קנלה מרובע של נורדיניו. מתוך אינסטגרם