בהפרעת קשב: המקום הזה מופרע לחלוטין, אבל האם טעים?

צחוקים ושיגועים. אור גינסברג (צילום נועם פריסמן)
צחוקים ושיגועים. אור גינסברג (צילום נועם פריסמן)

אור גינסברג (משחקי השף) פותח "אחות קטנה ומשוגעת" לסלאס שלו ומתגאה בסט צלחות שנוצרו מאגרופים שלו, תפריט שכתוב בכוונה עם שגיאות כתיב וקונספט שחג סביב הפרעות קשב. "כולם מדברים על OCD אבל איפה ה־ADD?", הוא צוחק

3 בפברואר 2022

לא צריך להיות גאון או צופה אדוק של "המסעדה הבאה" כדי לדעת שקונספט הוא האיט גירל בתחום. ללא קונספט למסעדה אין זכות קיום, וככל שהוא מוגזם כן ייטב. אור גינסברג (סלאס), זוכה העונה השנייה של "משחקי השף", מבין היטב בקונספטים. המסעדה החדשה שלו קיצ'וקאי מבוססת על – שימו לב – הפרעת קשב וריכוז. "אני לוקח את ההפרעה והופך אותה להשראה. כולם מדברים על OCD אבל איפה ה־ADD?", הוא אומר בחצי צחוק חצי רצינות. "בראש שלי הכל מבולגן ואני רוצה שאנשים יחוו את התחושה, שייכנסו למוח שלי".

מסעדה בהפרעה. קיצ'וקאי (צילום נועם פריסמן)
מסעדה בהפרעה. קיצ'וקאי (צילום נועם פריסמן)

קיצ'וקאי, "ים תיכון" ביפנית ("אבל בשגיאת כתיב, כדי שהשם יקפוץ ראשון בגוגל"), נמצאת במרחק דקת הליכה מסלאס, המסעדה הראשונה של גינסברג. בתחילת דרכה התאפיינה סלאס במנות מצולחתות בפינצטה ודגי ענק מפולטים בלייב. מאז הקונספט השתנה וכיום סלאס היא מסעדה לכל דבר. גינסברג חיפש מקום שבו יוכל להמשיך עם השואו ופתח את אומה קאסה, חלל אירועים פרטיים, ובצמוד לו את קיצ'וקאי.

"זו האחות הקטנה והמשוגעת של סלאס", הוא מסביר. "הרבה אנשים בוחרים לבוא אלי בהזדמנויות מיוחדות ולקבל הופעה, אבל יש כאלה שרוצים להגיע לדרינק וכמה דגים נאים טובים ולצאת מבסוטים, בלי התחייבות לאירוע מיוחד". וכאן אוכל הרחוב מתחבר להפרעה: תפריט שבו כל מנה כתובה בפונט שונה, כותרות שעושות טיזינג, פרזנטציה לא שגרתית וכלים שגינסברג מעצב בעצמו. "אין צלחת אחת שהיא שלמה. הכול חתיכות של צלחות שאני מחבר בחמר ויוצר מהן משהו אחר. כולם מדברים על לאכול מהיד של השף. לקחתי גוש חמר, נתתי לו אגרוף והאורחים אוכלים מהאגרוף של השף".

אגרוף לפנים (צילום נועם פריסמן)
אגרוף לפנים (צילום נועם פריסמן)

בסגר הראשון השיק גינסברג תפריט משלוחים שחלקו משמש בסיס לקיצ'וקאי. לדוגמה: קניבאו – לחמניות באו מאודה במילוי בשר בבישול ארוך (64 ש"ח) וביס טונה – לחמניית חלב במילוי טונה נאה, טריאקי צ'ילי שומשום טוביקו שחור ו"איולי אומאמי מאמי" (42 ש"ח). לכך נוספו ברווZים ברווZים – סלט ברווז מפורק ופניני אורז ורימונים (62 ש"ח), התות הMבסוט – תותים בוויניגרט יוזו וצ'ילי עם פניני בלסמי (53 ש"ח) "כי אצלי תותים חייבים להיות במנת פתיחה ולא בקינוח", ופיס אין דה סנואו – סביצ'ה עם כוסברה, צ'ילי, בצל סגול ופתיתי שלג פונזו חריף (51 ש"ח).

"הסביצ'ה רך והקרח קשה ופריך. הפה קופא אבל המוח נשרף ולא יודע איך לפרש את האכילה. רק אחר כך אנשים קולטים שהגשתי להם משהו שנראה כמו שתן בשלג". גם הסושי מתרחק גם כן מכל מה ששגרתי והוא מוגש בקופסאות ובכף עץ גדולה. "תמיד אומרים שהשף ממליץ לאכול את המנה בכף. פרזנטציה כזו מעלה רגשות וחיוך ושאלה אם מסתלבטים עליך".

סושי פריסטייל. קיצ'וקאי (צילום נועם פריסמן)
סושי פריסטייל. קיצ'וקאי (צילום נועם פריסמן)

הרעיון להקמת המקום נבט כבר לפני כשנה. "פתחנו ואז הגיע עוד גל, והחלטתי לנצל את הזמן להתאמן ולהשתפשף, לעבוד בקצב יותר איטי כדי להיות מוכן לקיץ". במאני טיים תיפתח הרחבה שבחוץ ל־90 ובסופי שבוע יוגש אפריטיבו יפני, תפריט פינגר פוד ואלכוהול. גם כאן המילה קונספט עולה וצפה. "אני רוצה לייצר תרבות שתייה חדשה שאני קורא לה 'לחץ חברתי' – אחד שותה, כולם שותים, וכל האנרגיה בארוחה משתנה".

לחץ חברתי (צילום נועם פריסמן)
לחץ חברתי (צילום נועם פריסמן)

אם כל הרעיונות שהפרעת הקשב ריכוז של גינסברג מייצרת יעבדו כפי הוא מתכנן והקורונה תדעך, בקיץ הקרוב תאכלו פיפי בשלג בצלחות מאוגרפות, תעשו צ'ייסרים של וישניאק דובדבנים מתוצרת בית וכמובן תעלו לאינסטה. מה שלא שם הרי לא קיים.
קיצ'וקאי, עמיעד 10, יפו, שני-שבת 18:00 – 22:30, להזמנות ולפרטים נוספים