קוראים לו קפה הכובשים. אבל אתם יכולים לקרוא לו קפה שישקו

בית הקפה "הכובשים" הוא הבן החורג של בר האוכל החגיגי ושל מוסד האוכל הצפון תל אביבי, והופך בן רגע לתחנת חובה בדרך אל החוף: קפה חם וקר, מרגריטה קפואה (ומפוצצת אלכוהול) וכל מה שיעביר את הזמן בים עוד יותר בנעימים
בתל אביב, יום בלי בית קפה חדש הוא יום מבוזבז. אתמול סיפרנו על קפה אלנבי שמחליף את בתה וגריגה, והיום אנחנו עם עוד מקום חדש לקפה ומאפה: קפה הכובשים – או בשמו הלא רשמי, קפה שישקו – שנפתח בסוף השבוע האחרון בטיימינג מושלם עם מזג האוויר. בעלי השישקו אלעד דור ניצל הזדמנות עסקית ושכר חנות צמודה שהתפנתה. לשם הוא העביר את החדר הפרטי, שכעת הוא מרווח יותר, והחלל שנוצר הוסב לבית קפה קטן ולא מתיימר, אבל עם קבלות – עוגות ומאפים מרביבה וסיליה וכריכים מהמטבח של השישקו. win win situation, בקיצור.
>> תל אביב, את בטעם תפוז: יש לנו מנצחות בתחרות "עוגת העיר"
קפה הכובשים ממוקם באמצע הדרך בין שוק הכרמל לים, נקודת עצירה אסטרטגית בדיוק כשמתחילים להזיע. על המדרכה המוצלת הוצבו שולחנות קטנים ובפנים נעים וקריר. את מרכז החלון שפונה לרחוב תופסת מכונת קפה וינטג'ית בטורקיז וכרום, שיגעון פרטי של איתמר בועז, מנהל המקום ולקוח של השישקו. כמי שניהל בעבר את מסעדת רביבה וסיליה במגדלי יו ומכיר את הביזנס מקרוב, הוא הבין את הפוטנציאל הטמון בחלל הקטן ופנה לדור בהצעה שאי אפשר לסרב לה. "איתמר אמר לי 'אני מת על הפינה הזאת, זה יכול להיות קטע' והבטיח להביא את רביבה".
ואכן, בכל בוקר מגיעה למקום משאית שפורקת מטען פחמימות פריכות היישר אל הוויטרינה: עוגות שמרים שוקולד ושמרים קינמון, בראוניז וריבועי תמרים-כוסמין טבעוניים ("טעימים בטירוף גם למי שלא טבעוני"), עוגיות וקאפקייקס ועוגות שלמות לקחת הביתה. הלחמים מועברים ישר למטבח כדי להפוך לכריכים במילוי סלט הביצים המיתולוגי של השישקו, סביח וסלמי ולבייגל טוסט גאודה ועגבנייה. בגזרת המשקאות תוכלו לקבל קפה חם וקר ומרגריטה קפואה (מפוצצת אלכוהול), ובמקרר מחכות קופסאות עם סלטים טריים ומיצים – כל מה שיעביר את הזמן בים עוד יותר בנעימים.
בזמנים אחרים, במזג אוויר חמסיני כמו אתמול קפה הכובשים אמור היה להיות מפורק. במציאות, את מספר הלקוחות אפשר היה לספור על יד אחת. ככה זה כשהשבעה באוקטובר נמשך כבר שנה וחצי. "לקחתי סיכון מסוים כששכרתי את המקום. הייתי משוכנע שעד הקיץ המלחמה תיגמר. אזור הטיילת בואכה יפו נפגע הרבה יותר מאשר לב העיר. פלורנטין ונחלת בנימין עובדים חזק, אבל כל המקומות שהם טיפה ליד מתקשים".
למרות המצב, דור מחליט להתאמץ עבור הלקוחות. על מחירי המאפים והכריכים יש לו פחות שליטה, אבל כשמחיר האספרסו חוצה את קו העשרה שקלים, הוא מתעצבן. "אנשים מעלים מחירים כי הרווח נשחק, ואני שואל כמה עוד אפשר להעלות. אני מבין את בעלי העסקים, אבל כאדם שמכור לקפה זה כואב בכיס. לקבל בכל בוקר מאפים טריים בכזו איכות, יש לזה מחיר, אבל קפה אני יכול להרשות לעצמי למכור במחיר נגיש". עשינו את החישוב, ומחיר נגיש + חוף ים = קיץ לוהט, ובעיר הזו מדובר במשוואה נדירה.
הכובשים 48, ראשון-חמישי 07:00-16:00, שישי-שבת 08:00-17:00