פרעצל מאסטרו: קפה שרויטמן נפתח

בית הקפה-מאפייה של השף ערן שרויטמן בנחלת יצחק יציע את הפרעצלים האהובים שלו לצד כריכים, מאפים מתוקים וכיכרות לחם ענקיות

פרעצל שרויטמן. צילום: ערן שרויטמן
פרעצל שרויטמן. צילום: ערן שרויטמן
24 באוקטובר 2017

אחרי שנים של נדודים, ערן שרויטמן מגיע אל סוג של בית ופותח את מאפייה ובית קפה שרויטמן בשכונת נחלת יצחק. על המדפים יככבו מאפים שעל פיתוחם עמל בשלוש השנים האחרונות – לחם שיפון כהה; לחם זרעים עם זרעי פשתן, דלעת וחמניה ולחם משלוש מחמצות (שיפון, חיטה מלאה וקמח לבן איכותי) בלישה ידנית (23-25 ש"ח); ופרעצלים בצורת מקל או בייגל (אחד ב-9 ש"ח, 3 ב-24 ש"ח). המאפים ישמשו בסיס לארבעה סוגי כריכים שיוכנו במקום: פרעצל מקל עם מטיאס ממעדניית לופו בשוק לוינסקי מושרה במרינדת שמנת, בצל ותבלינים; כריך ביס מבצק חלה פרווה עם גבינות משתנות מיובאות ומקומיות, חסה, בצל וחמאה או מיונז ("כמו BLT רק בלי הבייקון"); כריך טבעוני מפרוסות עבות של לחם מחמצת בלישה ידנית עם אבוקדו, צ'יפוטלה, נבטי אלפאלפה ועגבניה; ובייגל עם גבינת שמנת 40% וסלמון נורבגי "הכי טוב שיכולתי לשים עליו יד" (30-38 ש"ח, מלבד כריך ביס כ-20 ש"ח). בנוסף מתכנן שרויטמן להכין פיצות-פוקאצ'ות מרובעות עם רוטב עגבניות, תערובת גבינות ותוספות (כ-20 ש"ח) ועוגות קראנץ' קינמון או שוקולד אישיות, שיוגשו עם קרם פרש ומסקרפונה (14-19 ש"ח). הלחמים יימכרו שלמים או בחצאים (13 ש"ח). "הלחמים שלי גדולים יותר מאשר של כל השוק. בדרך כלל לחם שוקל 500-650 גרם. הלחם הכי קטן שלי שוקל 750 גרם. ברגע שרואים את גודל הכיכר ואת המשקל מבינים שהלחם זול. חוץ מזה אני נותן פה מוצר איכותי אמיתי, בלי לעגל פינות", מסביר שרויטמן. תפריט השתייה כולל בשלב זה בירה, יין הבית, שתיה קלה וקפה של Diemme.

שרויטמן: פתוחים. צילום: ערן שרויטמן
שרויטמן: פתוחים. צילום: ערן שרויטמן

ממטבח עילי להתמחות בפחמימות

שרויטמן הוא שם ותיק בקולינריה התל אביבית. בעבר הוא שימש כשף של מסעדות תמוז ואורקה, ובמטבח של האחרונה המציא את רביולי החלמון המיתולוגי. בשנים האחרונות עסק בעיקר בייעוץ למסעדות. בפברואר 2015 הוא הצטרף כיועץ לבית העם, פיצריית שף שנסגרה לאחר פחות משנה. מאז אופה שרויטמן לחם לדוק, סרווסריה, ברוט ומקומות נוספים בעיר, מוכר לחמים ופרעצלים בשוק הנמל ובעיקר חולם על מקום משלו. את המאפייה ובית קפה קטן עם כמה שולחנות בפנים ובמרפסת חיצונית ("אנחנו מאפייה עם בית קפה, לא בית קפה עם מאפייה") הוא בחר לפתוח הרחק ממרכז העיר. "מתאים לי פה כי באופי אני מחתרתי. ראיתי מקום באבן גבירול אבל הוא לא הרגיש לי בבית. בנוסף מחירי השכירות כאן נמוכים יותר, ומבחינה עסקית קסם לי שכמעט אין באזור בתי קפה. אני בונה על תושבים מהשכונה ומגבעתיים, ומאמין שזה יהיה יעד גם לאנשים ממרכז העיר בגלל המוצרים הייחודיים".

פרעצל, שרויטמן. צילום: ערן שרויטמן
פרעצל, שרויטמן. צילום: ערן שרויטמן

 

שרויטמן

[interaction id="59d229382d94910001ce8799"]