10/10: למטמון בבית רומנו יש בית קפה חדש שמתייחס לקפה כמו ליין

אתם יכולים לצחוק כמה שבא לכם על התל אביבים והאספרסו שלהם, אבל לנו יש את הקפה הטעים ביותר: בית הקפה "10/10" התמקם בצמוד לספריה של בית רומנו, ומציע תפריט יומיומי של קפה דור שלישי איכותי, אבל גם תפריט מיוחד להרפתקנים עם כוסות של קפה זוכה פרסים שמגיעות גם עד ל-50 ש"ח. יאללה, עכשיו תצחקו עלינו
בית רומנו של היום הוא לא בית רומנו של הלילה. רק מעטים יודעים את הקסם שמתחולל במבנה הזה בשעות האור, כאשר ריחה המשכר של הפיצה עוד לא עולה לאוויר והמקום כמעט ריק מאדם, זולת העסקים והחנויות הקטנות שפועלות במבנה מזה עשורים. מי שישכיל להיכנס בשעות היום ולטפס לקומה השנייה יגיע למטמון, חנות הספרים שפועלת מזה כשנה בבית רומנו, שאולי כבר הכרתם במסגרת אירועים, תערוכות וערבי תרבות שהתארחו במקום. וכעת, גם בית קפה חדש מבית היוצר של 10/10.
>> "היט סמאש בורגר" נוחת על שוק הכרמל כמו להיט קטן ומדויק
>> "טאקו בא": זה היה רק עניין של זמן עד ששוק לוינסקי יקבל בר טאקוס
יודעי חן ואניני קפה וודאי מכירים את הקפה המצוין של 10/10, מיזם קפה שמייצר קפה שכשמו כן הוא, עשר מעשר. הקפה החדש התמקם בחלל הצמוד לחנות הספרים, הוסיפו ריהוט נעים והפכו את החלל לאוורירי, רחב ומואר בזכות האור הטבעי המופלא ששורר במקום. נעים לשבת, נעים לעבוד, ובעיקר נעים לשתות. האנשים שמאחורי 10\10 הם לירון איליונסקי ויוסי סיגלר – צמד ששואף להפוך את קפה הגל השלישי, שכבר למדנו להכיר ולשגר על שפתינו, לקפה כה מצוין ומדויק בכל פרמטר עד שכבר נוכל לכנות אותו הגל הרביעי, אבל לא נעשה זאת. רק התרגלנו לשלישי.
השניים הסתובבו בחוות הקפה ובתי הקלייה הטובים והמיוחדים בעולם – מארצות הברית וקנדה עד אנגליה וקולומביה – והביאו משם קפה ייחודי ונדיר, תוך למידה על המדע מאחורי הקפה, ואיך להתאים אותו ללקוח הלוגם. "אפשר להתייחס לקפה בדומה ליין, כי יש חשיבות מדעית לכל פרמטר – החל מתנאי הגידול וטרואר האדמה שממנה מגיע, דרך רגע הקטיף של הפולים והטחינה שלהם ועד הטמפרטורה של החליטה, החום והלחץ", איליונסקי מסביר. "בקיצור, עד שהקפה מגיע לספל הוא עובר תהליך מדעי מורכב שיש חשיבה רבה מאחוריו. אנחנו לא מדלגים על אף שלב ומקפידים על התהליך, כי המטרה שלנו היא בסופו של להנגיש לקהל כאן את הקפה הכי טוב בעולם בצורתו האופטימלית ביותר. ואנחנו רואים שאנשים סקרנים ונפתחים לתחום יותר ויותר, מה שמעמיק את הכיף ומוסיף עניין לכל התהליך".
במקום תמצאו תפריט אחד יומיומי, ותפריט אחד לסקרנים שרוצים להתנסות, כאשר הראשון מציע קפה נהדר במחירים אופיינים לקפה ספיישלטי בעיר, עם פולים לאספרסו שנקלו בקנדה ומקורם בגואטמלה, ויעלו לכם 15 ש"ח לאספרסו, אמריקנו ב-16 ש"ח ופלאט וויט (או הדיוטות כמונו, קפה הפוך) ב-16 ש"ח. יש גם שוקו פרלינים אם אתם מאלה (20 ש"ח, אנחנו מאלה), וקולד ברו רענן ב-22 ש"ח.
בתפריט ההרפתקנים כבר תמצאו כוס אספרסו ב-27 ש"ח, ואף ב-40 או 50 ש"ח, עבור קפה נדיר במיוחד מחוות קטנות בעולם, דוגמת בתי הקליה זנור מאנגליה, טנאט מצרפת או גרדילי מאיטליה – בתי קלייה שזכו במקום הראשון בתחרויות בינלאומיות לקפה הכי טוב בשנים 2024 ו-2025. לשאלה המתבקשת 'כמה אנשים משלמים 40 ש"ח וצפונה לכוס קפה?' עונה איליונסקי כי ישנם "לא מעט, אפילו עשרות. אנשים הרפתקנים שרוצים להתנסות. אין הבדל מלשים 60 ש"ח על כוס יין טובה, ויש לא מעט אנשים שמעוניינים בחוויה שהיא באמת ייחודית, כי שותים קפה עם פרופיל טעמים מאוד מגוון. מפירות יער ווניל ועד שוקולד מריר ומשמש". והאמת שהסתקרנו, אבל נשמור את זה למי שיכול להרשות לעצמו.
אתם בטח כבר מעירים על התל אביביים האלה והאספרסו שלהם, אבל אם תחשבו על זה לרגע תוכלו להבין שבאמת אין סיבה שלא להתייחס לקפה כמו יין טוב. זה אמנם מוצר יומיומי (בטח יותר מיין, למרות שאם המצב ימשיך כמו שהוא גם הוא יהפוך ליומיומי), אבל כוס קפה טובה עושה את ההבדל. כשהגעתי לבית הקפה של 10/10 הייתי די תשושה, והכוס שלגמתי פה עוררה אותי בדיוק במידת הקפאים הרצויה, היתה בפרופיל טעמים מאוזן שהתאים לי מאוד, ויצאתי בהרגשה שלפעמים שווה להשקיע. ואם לא בא לכם להשכיב 40 ש"ח על כוס קפה, לתפריט היומיומי יש מספיק אופציות מצוינות לא פחות במחירים שגרתיים.
במקום גם דאגו מראש לאספקת מאפים ונשנושים מהרומנו וג'אז קיסה, וכן תמצאו כאן טוסט גרויר (30 ש"ח), טארט שוקולד ודואה (18 ש"ח) או פרוסת עוגת גבינה וג'לי משמש (12 ש"ח), ודווקא נשמע לנו נפלא להגיע לקפה איכותי, להתיישב עם איזה ספר טוב במטמון ולחסל טוסט גרויר. רק תיזהרו עם האצבעות על הספר, הן נהיות שמנוניות.
10\10 במטמון, בית רומנו (קומה שנייה), דרך יפו 9. ראשון עד חמישי בין 9:00-17:00