לימור אדרי הגיעה לשוק הכרמל בשביל לעשות ממנו קציצות

רק חלה חסרה. קציצות דגים בקציצל'ה (צילום מערכת טיים אאוט)
רק חלה חסרה. קציצות דגים בקציצל'ה (צילום מערכת טיים אאוט)

קציצל'ה הוא ספוט קטן שכולו מוקדש לקציצות (כפי שניתן היה להסיק בקלות מהשם. או מהתמונה. או מהתפריט). ויש גם לימונענע עראק/וודקה וצ'ייסרים של וודקה תפוזים שיעזרו לכל הקציצות והרוטב האדום הזה לרדת קצת יותר טוב בגרון

10 במאי 2023

שוק הכרמל הוא הברומטר של תל אביב. הכל מתנקז לכאן – המצב הפוליטי, הבטחוני והכלכלי שמשפיע על תנועת המבקרים, שאתמול הייתה דלילה מהרגיל. וכשמצב הרוח שפוף חוזרים לבסיס, לאוכל של בית. סיר קציצות דגים שמנמנות ברוטב אדום פיקנטי כמו בקציצל'ה, ספוט קטן שכולו מוקדש לקציצות. הרעיון שייך ללימור אדרי, אשת קריירה, יזמת, אמא ובשלנית. "אני מרוקאית וגדלתי במטבח. אמא שלי מכינה כבר שנים קציצות דגים ומוכרת מהבית. תמיד רציתי לעשות משהו שקשור לבר, אלכוהול ואוכל. יום אחד הגעתי במקרה לשוק והחוזה נסגר בשעה", היא מספרת.

לימור אדרי והקציצות (צילום: מערכת טיים אאוט)
לימור אדרי והקציצות (צילום: מערכת טיים אאוט)

לאחר מספר ימי פעילות התברר שהקהל מבקש לנשנש משהו ליד האלכוהול. אדרי עשתה חושבים והבינה שיש דרישה לתבשילים ביתיים. "שניצל בחלה כבר אפשר למצוא בכל פינה, ובגלל שקציצות דגים הן המומחיות שלי התחלתי להכין כל יום סיר". את הקציצות היא מכינה בבית מדגי דניס, טונה ובקלה טריים, מכדררת ואופה, כדי שהקציצה תקבל מרקם מוצק יותר "לפי השיטה שלמדתי מאמא שלי". קציצות הדגים מתבשלות ברוטב עגבניות בחריפות עדינה ומוגשות עם מטבוחה וטחינה בתוך פרנה ממאפייה בשוק, וביום שישי בלחמניית חלה שמיוצרת במיוחד במאפייה בבת ים (45 ש"ח). בעקבות המלצה של יועץ עסקי להדגיש את השורשים המרוקאים נוספו לתפריט עוד סוגי קציצות: קבב, כלומר קציצות מבשר טחון טרי, וקציצות צמחוניות מירקות בטיגון או על הפלנצ'ה.

קציצות ירקות ורוטב ביתי (צילום מערכת טיים אאוט)
קציצות ירקות ורוטב ביתי (צילום מערכת טיים אאוט)

"יש לי הרבה התלבטויות אם להישאר. המיקום לא הכי מרכזי, אין לי כמעט מקומות ישיבה ויש ימים קשוחים ממש", מודה אדרי. מארז להכנה בבית מספק עוד ערוץ הכנסה: קציצות קפואות מוכנות וקופסת רוטב. רק להשליק פנימה, לבשל כמה דקות ולטרוף, רצוי עם חלה טרייה (95 ש"ח). "יש אנשים שחוזרים מהעבודה אחר הצהריים ורוצים אוכל כמו בבית", היא מסבירה. הרעיון ההתחלתי לפתוח בר משתלב בקציצות: לימונענע וודקה או עראק (35 ש"ח) וצ'ייסרים מוודקה תפוזים ופירות (10 ש"ח) עוזרים לקציצות להתגלץ' טוב יותר במורד הגרון בארוחה כמו בבית, רק באמצע השוק.
יום טוב 8, שני-חמישי 09:00-19:00, שישי 09:00-18:00, שבת וראשון סגור