זה מדהים: טוויסטר, מאפה קורטוש ממולא בגלידה הגיע לתל אביב

אחרי ששיגע את העולם, סוף סוף הוא כבר כאן - הקרמרי טוויסטר. מאפה קונוס במילוי גלידה שמזכיר את הקורטוש ההונגרי אבל לוקח אותו בסיבוב מבחינת האופציות הבלתי נגמרות. אז רק תבחרו את הקרם, הגלידה והתוספות ותפתחו פה גדול

חייבים ביס. קרמרי טוויסטר. צילום: תומר לוי
חייבים ביס. קרמרי טוויסטר. צילום: תומר לוי
20 במרץ 2017

אנחנו לוקחים מאוד ברצינות קינוחים מושחתים וזו הסיבה שהיינו חייבים לטעום את הקרמרי טוויסטר לפני שטסנו חזרה לספר לכם. אז מה הסיפור? בקרמרי דה ל'אקלר פותחים את האביב עם מאפה חדש שכנראה יכבוש את תל אביב  – קרמרי טוויסטר, מאפה בצורת קונוס או טורנדו במילוי גלידות, רטבים וכל פינוק מתוק מושחת שאפשר לחלום עליו. "זו ורסיה שלי למאפה ההונגרי האותנטי קורטושקלאש, 'חלת שופר' בעברית. קראתי לו טוויסטר בגלל הצורה, חרוט סגור מלמטה שנראה כמו טורנדו", אומר תומר לוי הבעלים. "הרעיון הוא לא שלי, אלא דבר שמשגע את העולם ולהיט היסטרי בפראג, ארה"ב וקנדה. ראיתי שהקונספט מתאים כמו כפפה ליד לליין המוצרים שלי, שכולם בפיתוח עצמי, ואמרתי שלא יכול להיות שדבר כזה לא יהיה אצלי. ההשראה שלי היא טוויסטר טורנדו, שנראה כמאפה קנולי עם טוויסט אישי שלי שתואם לקונספט של יתר המוצרים. נכנסתי למטבח והתחלתי לעבוד כדי להגיע למוצר שייצא בדיוק כפי שאני הייתי רוצה לקבל אותו".

תהליך הפיתוח מזכיר את המצאת פצצת האטום: במשך חמישה חודשים הסתגרו לוי וקונדיטורית במטבח ועשו ניסויים על גבי ניסויים. "פיתחנו את המוצר בסודי סודות. לא היה קל לפתח את המודלים שלו, הגודל הנכון, הטקסטורה הנכונה והטעם המושלם, בדיוק כפי שתואם את הפרפקציוניזם שלי, עד שבסופו של דבר הגענו למודל המושלם. בכל העולם המאפה מוגש בטמפרטורת החדר. בקונספט שלי שיניתי אותו בדיוק כמו שעשיתי לאקלרים, לבריושים ולקרואסונים – חימום לרמת קראסט ממש לוהט וציפוי בשבבי סוכר" אומר לוי. ההבדל נמשך גם במילוי: אם בחו"ל תקבלו רק גלידה אמריקאית בטעם וניל, הקרמרי טוויסטר רק מחכה שתתפרעו עליו עם מילוי קרמים מהמיכלים התלויים: פאדג' שוקולד חם ותוספות קרנצ'יות כמו אגוזי לוז, שבבי שוקולד, קוקוס, כדוריות שוקולד קליק בטעמים, קראמבל עוגויות לוטוס, קראמבל אוריאו ועוד.

קרמרי טוויסטר, היכונו לשגעון. צילום: תומר לוי
קרמרי טוויסטר, היכונו לשגעון. צילום: תומר לוי

גם הגלידה לוקחת את המקור בהליכה: בין ארבעה לשישה טעמים מתחלפים של גלידה אמריקאית טרייה או כדורי גלידה איטלקית. המחיר שנקבע, 18 ש"ח לקרמרי טוויסטר במילוי גלידה אמריקאית ו-20 ש"ח במילוי גלידה איטלקית, משקף את הקו הנגיש של המקום. "היה לי חשוב  להנגיש את הטוויסטר לכל הקהלים בדיוק כפי שעשיתי עם המאפים הצרפתיים ולכן המחיר אצלי הוא מחצית מהמחיר בעולם ובאותה רמה של שאר המוצרים שלי. מבחינת עלויות זהו מוצר יקר מאוד, ולהגיע לתמחור שמצליח להביא את המוצר לרמה תעשייתית במחצית ממחירו בעולם – זה לדעתי ההישג".

תביא ביס

אז אחרי כל ההקדמה, גם טעמנו: לפני שמתחילים העיניים אוכלות – והרבה, כי הטוויסטר ענק. במבט ראשון מתחשק לבלוס את כולו אבל אחרי כמה ביסים מתברר שהמשימה גדולה על רוב האנשים (השפויים). במבחן הטעם הגלידות של הקרמרי טובות, קרמיות וחלקות, והרוטב עשיר וסמיך. הבצק מעט יבשושי אבל אחרי כמה דקות, כשהוא סופג את הגלידה והרוטב, הוא משתפר ומקבל טעמים, אך עדיין נותר יציב מספיק כדי לשמור על הקונסטרוקציה שלא תתפרק. וזה חשוב. בשורה התחתונה: שווה, במיוחד במצבים של קרייב עז למתוק, ויגרוף לכם ים לייקים.

בעקבות הצלחת הקונספט של קרמרי דה ל'אקלייר צפויים להיפתח בקרוב סניפים בדלית אל כרמל ("זכיין ביקש לפתוח והסכמנו. זה אזור תיירותי מאוד ואנחנו מאמינים בו") ובקריות. לוי מספר על מו"מ עם מקומות נוספים והכיוון הכללי נראה לקראת רשת ארצית. לגבי סניף נוסף בת"א הוא אומר "כרגע זה לא עומד על הפרק אבל אם תהיה נקודה טובה לא נהסס לקחת אותה".

 סניף קינג ג'ורג' | סניף אבן גבירול