3 מסעדות שחונכות עמדת קרפים חדשה

הוא חמים, מעלה ניחוחות מרוממי נפש, והוא מעודן ומתוחכם בהשוואה לשאר מאפי הבצק, מה שהופך אותו למעדן סתווי מושלם. שלושה מקומות בעיר מתהדרים בעמדת קרפרי חדשה ומתגמלת במיוחד

מזנון געצל. צילום: אנטולי מיכאלו
מזנון געצל. צילום: אנטולי מיכאלו
2 בנובמבר 2016

1.

מזנון געצל

מזנון געצל ממוקם ברחוב גדרה מול הכניסה לרחוב יום טוב, שמעמדו הבלייני־קולינרי נוסק בפאתי השוק. אף שהוא נקרא מזנון, מדובר בבית קפה שברגע הראשון מייצר תחושה עזה שנקלעתם למטבח מעוצב של בשלן משקיען בכרם התימנים, עם אריחים מצוירים וכל הציוד הנדרש להכנת ארוחות פאר. תוכלו להזמין פה כריכים, סלטים, וארוחות בוקר כמו יוגורט עם גרנולה או פאי שמנת ופלפלים קלויים. אבל אתם תתמקדו בערמומיות באולדי (OLADI) – קרפים אוקראיניים שמכין מרק נבסקי, הבעלים של מזנון געצל.

נבסקי, שהיה מנהל המשמרת בקפה סוניה (ומכאן השם געצל), הוא עולה ותיק מאוקראינה ומכין את האולדי לפני מתכון משפחתי מאז גיל 6. פה הוא שכלל ושדרג אותם והוסיף להם תוספות מרהיבות: אולדי מלוח עם סלמון מעושן, גבינת שמנת, תרד וביצת עין (35 ש"ח), אולדי מתוקים עם פירות יער ושמנת חמוצה, או עם מרציפן ושקדים, ואפילו עם קרם פטיסייר וקרם לימון עם שקדים שמרנים יותר יתנסו בזה שמכוסה בשוקולד וחלווה (28 ש"ח לקרפ מתוק), ויש גם מהדורות אולדי טבעונית על בסיס חלב שקדים. אין ספק שמזנון געצל הוא נקודה מוצלחת להיאחז בה, למי שמחפש איפה להתיישב עם הלפטופ לוויי פיי והפוך, אבל האולדי הופכים את המזנון להברקה.

מזנון געצל, גדרה 1 תל אביב, ראשון־חמישי 10:00־20:00, שישי 10:00־17:00, 7015866־052

מזנון געצל. צילום: אנטולי מיכאלו
מזנון געצל. צילום: אנטולי מיכאלו

2.

בלומברג

קורינה בלומברג עבדה בקנדה בעסקי המזון במשך כמה שנים, וכשחזרה להתגורר בארץ בטבעון עסקה בתחומים אחרים עד שהחליטה שהיא חייבת לחזור ולעבוד מאחורי דלפק של אוכל מהיר. מכיוון שטבעון נראתה לה רוויה בעסקי מזון, היא החליטה לפתוח מקום בתל אביב. מדובר בבר סלטים זערורי שעולים ממנו נינוחות וניל וקרמל של קרפים עשויים חיטה לבנה ומלאה שבלומברג מכינה במקום. חומרי הגלם מגיעים מהצפון ובהם שמן זית, גבינות צאן וגם פרנקפורט חיפאי. מהתפריט התלוי על הקיר תלמדו על קרפ שלוש גבינות עם אמנטל, בולגרית, פרמזן וממרח עגבניות מיובשות ועלי בייבי, וכן קרפ עם פרנקפורט, בצל מטוגן, תפוח אדמה, וכרוב כבוש ברוטב חרדל. קרפ מקסיקני עם מיקס גבינות, צ'ילי ונאצ'וס, וגם קרפ פיצה לילדים.

בטור של הקרפים המתוקים נמצאים אחד קלאסי עם מייפל, גבינה מתוקה וחמוציות, קרפ אירי עם מיקס אגוזים וקינמון ברוטב אייריש קרים וקרפ אולטימטיבי למאנץ' עם שני סוגי שוקולדים ומרשמלו, או עם חמאת בוטנים ובננות עם ממרח אגוזי לוז (22־28 ש"ח לכל הקרפים). תוכלו להזמין פה גם פנקייקים ללא גלוטן או פנקייקים טבעוניים.

בלומברג, אבן גבירול 15 תל אביב, ראשון־שישי 9:00־19:00, שבת 11:00־19:00, 2334820־054

3.

בר א וין

במסגרת הבראנצ'ים החדשים שנחנכים בימים אלה בבר א וין יציעו למאחרים להתעורר בסופי שבוע מקושקשת עם קרם פרש, אויסטרים, רוסטביף, לובסטרים ויורקשר פודינג. אבל אנחנו פה כדי לבשר לכם שתוקם בביסטרו הצרפתי השוכן על רוטשילד גם עמדת קרפים שבה יוצעו חמישה סוגים של קרפים מלוחים מכוסמת ובהם שינקן ואמנטל קלאסי, או תרד עם בשמל וגבינת גרוייר או סלמי וצ'דר (30־42 ש"ח), וגם קרפים מתוקים מחיטה עם סוכר, קינמון ורום, קרפ סירופ קפה ורום, או קרפ סוזט ואפילו קרפים ילדותיים עם חמאת בוטנים ומרשמלו (28־36 ש"ח).

Bar A Vin