קרפצ'ו סלק, תפוחים וגבינת עיזים

מנה ראשונה צמחונית יפה ואלגנטית בירוק-אדום-לבן. חגיגה לעיניים ולחיך

קרפצו תפוחים וסלק עם גבינת עזים ממסעדת סילו קרדיט טל כהן_T
קרפצו תפוחים וסלק עם גבינת עזים ממסעדת סילו קרדיט טל כהן_T
31 באוגוסט 2017

אפשר לקנות אגוזי לוז קלויים וקלופים – או לקלות אגוזי לוז טבעיים קלופים: חממו תנור ל-170 מעלות. כשהתנור חם שימו את האגוזים בתבנית קטנה, הכניסו לתנור וקלו 10 דקות. טלטלו את התבנית וקלו עוד 5 דקות. הוציאו וצננו.
חשוב להגיש את המנה מיד עם הכנתה, משום שתפוחים משחירים במגע עם אוויר.

החומרים (ל- 4 מנות):

לקרם סלק:
2 יח' סלק טרי
1 כף מיונז
מעט מלח
מעט פלפל שחור, גרוס דק
למנה:
4 כפות רכז רימונים
1 יח' סלק טרי, שטוף היטב וקלוף
1 תפוח גרני סמית׳ (ירוק חמצמץ), שטוף
גליל קטן של גבינת "בושה" עיזים
30-40 גרם גבינה כחולה (רוקפור, גורגונזולה וכו')
4 כפות אגוזי לוז, קלויים, קצוצים גס
שמן זית
מלח ים אטלנטי
פלפל שחור, גרוס דק
אפשרות לעיטור:
מעט עלעלי בזיליקום/רוקט

אופן ההכנה:
1. מכינים קרם סלק: מבשלים סלקים בקליפתם במים עם מעט מלח על אש גבוהה (מנמיכים אחרי רתיחה) עד שניתן לנעוץ בהם מזלג בקלות. מוציאים, מצננים מעט, מקלפים, מעבירים למעבד מזון, מוסיפים מיונז, מלח ופלפל ומרסקים עד לקבלת מרקם חלק.
2. מסדרים ארבע צלחות הגשה קטנות-בינוניות. על כל צלחת מורחים כף רכז רימונים בצורה אסתטית.
3. מניחים תלוליות של קרם סלק בכל צלחת.
4. בעזרת מנדולינה או סכין חדה פורסים פרוסות דקות מאוד מהסלק ומפזרים בכל צלחת בצורה נאה.
5. בעזרת מנדולינה או סכין חדה פורסים פרוסות דקות מאוד מהתפוח ומפזרים בכל צלחת בצורה נאה.
6. מפזרים את שתי הגבינות והאגוזים הקצוצים גס מעל התפוחים והסלק, ומעטרים בעלעלי בזיליקום ורוקט. מזלפים מעט שמן זית בזרזיף דק ובוזקים מעט מלח (זכרו שהגבינות מלוחות) ופלפל. מגישים מיד.

מתכון של שף טל כהן, מסעדת "סילו", חולון