Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

קשטוטה ולישון: הקינוח מסכנין שהגיע להמתיק את כיכר השעון

וואלה מתוק לאללה. קשטוטה. (צילום: מתוך עמוד האינסטגרם @qashtotayafoo)
וואלה מתוק לאללה. קשטוטה. (צילום: מתוך עמוד האינסטגרם @qashtotayafoo)

תתחילו לשנן את השם "קשטוטה", כי מדובר בקינוח החדש שהגיע ליפו בדיוק בזמן לאווירת הכריסמס. עוגת סולת עם שכבת קרם חלב מרוכז ומתקתק שאפשר לשים עליו פחות או יותר הכל - שערות קדאיף, קוקוס, קרם פיסטוק דובאי (איך לא?), פירות טריים ואפילו סוכריות גומי - רק אתם מחליטים את מידת הסליז שבא לכם

14 בדצמבר 2025

בימים אלו של תחילת החורף ולקראת סוף דצמבר, האטרקציה המרכזית של כיכר השעון ביפו היתה ונשארה עץ אשוח, שמוקם שם מדי שנה לכבוד הכריסמס הקרב ובא. עץ גבוה, נוצץ ומשובץ אורות הוא בהחלט סיבה ללא מעט תיירים מרחבי העיר והארץ לבקר בכיכר היפהפייה, אבל לאחרונה הצטרפה אטרקצייה נוספת שבגינה שווה להגיע לכיכר, וקוראים לה קשטוטה. זה אולי נשמע לכם רומני או רוסי, אבל מדובר למעשה בקינוח ערבי ענוג שהגיע ליפו כל הדרך מסכנין, ועשה לנו מתוק בבטן ובלב, עם הנוף לעץ.

הקשטוטה, אם כמונו לא הכרתם, הוא קינוח ערבי שמורכב מעוגת סולת מסורתית, אשר מעליה ישנה שכבת קרם חלב מרוכז ועשיר בשומן, הדומה לעוגת קאימק. שכבת הקרם מרטיבה את העוגה, ומעניקה לה עסיסיות יתרה, כאשר המתיקות אמנם חוגגת, אך בטוב טעם ומבלי שישאר טעם תעשייתי, חלילה. בסניף קשטוטה של כיכר השעון אפשר לצרף גם תוספות ורטבים ככל הנראה על הדעת, ויש הרבה על הדעת – שערות קדאיף, קוקוס, קרם פיסטוק דובאי (איך לא?), פירות טריים ואפילו סוכריות גומי – רק אתם מחליטים את מידת הסליז הרצויה.

קשטוטה. (צילום: יעל שטוקמן)
קשטוטה. (צילום: יעל שטוקמן)

המקום החדש הגיע כאמור מסחנין, שם ממוקם הסניף המקורי, ומלבד הקשטוטה הקלאסית (מתישהו תתרגלו לגלגל על הלשון את המילה), יש גם קשטוטה בטעמי תות ושוקולד, ריבת חלב או פיסטוק דובאי, כמיטב המסורת, כאשר מחיר כל קשטוטה (הנה, זה מתחיל להתגלגל) הוא 40 ש"ח. מלבדה יש במקום עוגת גבינה אפוייה סטייל ניו יורק פינת סכנין, עליה מי שמעוניין יוכל להוסיף קרם פיסטוק-דובאי, ולשבת לשתות קפה לצד כל המתוק-מתוק הזה. במקום גם מכינים מילקשייקים בטעמי אוריאו, וניל, פיסטוק, לוטוס או תות (27 ש"ח), וישנם גם קרפ או כדורי פנקייק עם סירופ שוקולדי.

קשטוטה. (צילום: יעל שטוקמן)
קשטוטה. (צילום: יעל שטוקמן)

הקשטוטה הבסיסית מגיעה בטעמי וניל-חלב, ולה הוספנו (לפי המלצת המוכר) קורנפלקס, זיגוג דבש וקרם וניל, והאמת שהיה טעים במיוחד – המתיקות התפשטה לנו בכל הגוף, והקורנפלקס נתן איזון ממשי לה. המרקם רך ונעים, ואולי בזכות הקראנץ' של הקורנפלקס, הרגשנו כאילו אנחנו טועמים משהו בנוסח טרנד "החלב של הקורנפלקס", שאהבנו במיוחד, ומבחינתנו מוזמן להישאר בסביבה (שוקולד דובאי, אתה מוזמן לפנות את הדרך).

קשטוטה. (צילום: יעל שטוקמן)
קשטוטה. (צילום: יעל שטוקמן)

מדובר בסופו של דבר מדובר בקינוח גדול מאוד, שאפשר לחלוק בשניים ואף בשלוש אנשים, וכמובן לקחת לדרך – כך שבימים יפים אלו, זה זמן מושלם להצטייד בקשטוטה וללכת לטרוף בים. יתרון נוסף של המקום מצוי בשעות הפתיחה הנדיבות, שמרמזות כי הקשטוטה הוא נשנוש ראוי לאוכל כל שעות היום, וביתר שאת בשעות הקטנות של הלילה. מה שנקרא, קשטוטה ולישון. הנה, אנחנו כבר התרגלנו למילה, עכשיו תורכם.
קשטוטה. יפת 4, יפו. א'-ד' 10:00-00:00, ה'-ש' 10:00-02:00

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה!