מתכון לסלט ניסואז – מסעדת רביבה וסיליה

מתכון יצירתי וקל להכנה למנה קלאסית: סלט ניסואז הורס של ביסטרו רביבה וסיליה

סלט ניסואז, רביבה וסיליה. צילום: אנטולי מיכאלו
סלט ניסואז, רביבה וסיליה. צילום: אנטולי מיכאלו
23 באוקטובר 2013

המצרכים (למנה אחת):

  • 1 ביצה חצי קשה (6 דקות בישול במים רותחים)
  • 100 גר' עגבניות שרי צבעוניות חצויות
  • 60 גר' שעועית ירוקה
  • 60 גר' תפוחי אדמה מבושלים במי מלח
  • 5 יחידות צלפים גדולים
  • 5 זיתי קלמטה מגולענים וחצויים
  • 1/2 בצל סגול קטן פרוס
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • 4 יחידות פילה אנשובי
  • 1/2 כפית חרדל גרגרים איכותי
  • 50 גר' טונה טרייה או טונה משומרת של אורטיז
  • שמן זית, מיץ לימון
  • מעט מלח ופלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה:

מקררים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות של 2X2 ס"מ. מערבבים עם החרדל. את השעועית חולטים במים רותחים ל־2 דקות ומעבירים מיד למי קרח. אם בוחרים טונה טרייה צורבים אותה במחבת מכל צד כחצי דקה. פורסים לפרוסות בעובי חצי ס"מ. מערבבים את העגבניות עם השעועית, מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה, אנשובי, צלפים, זיתים, בצל ופטרוזיליה, מעט שמן זית, לימון, מלח ופלפל. טועמים ומתקנים תיבול במקרה הצורך. עורמים את הכל (מלבד הטונה והביצה) על צלחת שטוחה ורחבה. מניחים את פרוסות הטונה מעל ואת הביצה חצויה ליד הטונה. את יתרת הנוזלים שנותרו בקערת הערבוב מומלץ לזלף על הטונה כדי "לקשור" אותה לשאר הרכיבים.

רביבה וסיליה, ניסים אלוני 10 מתחם G צמרת, 5466090־03; הארבעה 24, 5618617־03

למתכונים נוספים של מסעדות מובחרות מרחבי העולם היכנסו לאתר Fine Dining Lovers