העתיד בוויד: רובוט לגידול קנאביס ביתי פותח בישראל

הפיתוח שמאפשר גידול של כמאה גרם במהלך 90 יום מעורר סקרנות בכל העולם - גם בקרב שייח מדובאי שרצה לקנות את הזיכיון: "הוא אמר שאפשר לעשות איתו שלום עולמי"

מתוך "פיינאפל אקספרס"
מתוך "פיינאפל אקספרס"
23 באוגוסט 2018

לצד תהליכי ההתפוררות הברורים של הציוויליזציה שבוודאי יובילו לקצה בשנים הקרובות, ישנן גם כמה נקודות אור בעתיד. אחת מהן היא פרי פיתוח של חברה ישראלית בשם Seedo. מדובר במיכל שדומה בצורתו למקרר משרדי קטן, שמאפשר לצרכן להניח על ספוגית זרע מזן הקנאביס האהוב עליו וללחוץ "פליי" באפליקציה בטלפון. האפליקציה מפעילה רובוט שמגדל את השיח באופן אוטומטי, ללא צורך במגע יד אדם. המגדל מקבל עדכונים לטלפון הנייד ויכול לצפות בצמח הגדל במערכת הסגורה. בתום הליך הגידול מתקבלת התראה המודיעה על זמן הקציר. כל סיבוב גידול נמשך כ־90 יום ומניב בממוצע תוצרת במשקל של 100 גרם נטו של תפרחת יבשה.

למרבה הצער, אף שמדובר בפיתוח של חברה המבוססת ביקנעם, הוא ישווק החל מספטמבר הקרוב רק בארצות הברית ובקנדה, שבהן מתפשטת הליגליזציה. מחירו עומד על 2,400 דולר, אך לטענת זוהר לוי, מנכ"ל Seedo, מדובר במחיר תחרותי, לאור העובדה שעלות גידול של גרם נעה בין 60 ל־70 סנט – כך על פי סקר בלומברג.

המיכל של Seedo. צילום: Seedo
המיכל של Seedo. צילום: Seedo

"מחיר הקנאביס הכי נמוך כיום בארצות הברית הוא עשרה דולרים לגרם של חומר בעלות נמוכה מאוד", אומר לוי ומוסיף: "חוץ מזה, אין מה להשוות בכלל בין צמח שגדל בחממה או בשטח פתוח לבין כזה שגדל בקונטיינר, שאין בו חומרי הדברה, מזיקים ושרמות ה־THC שלו גבוהות מאוד".

יבול של מאה גרם זה לא מעט. יש מגבלות חוקיות על משקל כזה?

"בגידול זה עובד אחרת. יש מדינות שמאשרות בין שלושה לחמישה שתילים לגידול עצמי, אז לא מגדירים את זה בגרמים. אצלנו במכשיר זה יוצא בין 90 למאה גרם רק בפרחים יבשים בצמח אחד. באופן תיאורטי ניתן לגדל יותר מצמח אחד בתקופה הזאת, אבל אז זה מצריך התערבות אקטיבית יותר מבחינת גיזום וכדומה".

המיכל של Seedo. צילום: Seedo
המיכל של Seedo. צילום: Seedo

אף שהיא לא מאוד מוכרת בישראל, בעולם יוצרת חברת Seedo עניין רב, וגרסאות הבטא של הרובוט מככבות כיום במסיבות של חברות תקליטים המייצגות אמני ראפ. במקביל, כמה ראפרים מנהלים מסע ומתן עם החברה על מנת להשקיע במוצר ולקדם אותו בקליפים. לוי טוען שהוא עדיין לא רשאי לחשוף במי מדובר, אך לדבריו מדובר בשמות "מוכרים מאוד".

במקביל, המוצר משך תשומת לב גם ממקומות צפויים פחות. "פנה אלינו שיח מדובאי שראה את המכשיר והתלהב, וביקש לקבל זיכיון להפצה במזרח התיכון של גידול בקונטיינרים. ציינו בפניו שאנחנו חברה ישראלית, כדי לוודא שהוא מודע והוא אמר: 'עם המכשיר הזה אנחנו יכולים לעשות שלום עולמי'".