זמן רוגלך: הקונדיטור שי גולן ממציא מחדש את הקרואסון היהודי

בא לנו לשים על זה ראש ולנמנם. הרוגלך של שי גולן (צילום: יחסי ציבור)
בא לנו לשים על זה ראש ולנמנם. הרוגלך של שי גולן (צילום: יחסי ציבור)

שי גולן, הזוכה ב"בביק אוף", חוקר את מסורת האפייה היהודית ומגלה מחדש את הרוגלך. התוצאה: פופ אפ רוגלכים במשלוח עם טעמים אקזוטיים, כולל רוגלכים מלוחים כה נאים שבא לנו להניח עליהם ראש ולנמנם. ויש גם סדנאות למי שמעדיף להכין בבית

23 במאי 2022

את שי גולן אתם אולי זוכרים מפרויקט הקרמבו היוקרתי שפתח במנהטן או מהעונה הראשונה של בייק אוף (בה זכה יחד עם שותפתו ניצן קריבין). השפן החדש שהוא שולף מהכובע: The Jewish Croissant, מיזם מרגש שכולו קודש לאפיית רוגלך מעשה ידיו להתפאר.

גולן יצא למסע של חיפוש בעקבות מסורת האפייה היהודית, גילה שהרוגלך הוא למעשה בן דוד של הקרואסון (כמו המאפה האייקוני גם הרוגלך הוא בצורת סהר) וכי הרוגלך התפתחו בקהילות יהודיות לאורך השנים ונותר לפי מיטב המסורת, די באותה הצורה, כלומר לא נוספו לו יותר מדי תצורות, גימיקים ומילויים. לפיכך גם רוב הרוגלכים שתמצאו בעולם יהיו במילוי שוקולד עם סירופ סוכר. לעומת הקרואסון המדופדף והמושחת, הרוגלך סובל מיחסי ציבור לא מאוד מפרגנים, נתפס כקינוח זול, עממי ופחות מוערך. ואם תשאלו אותנו זה חבל. מיטיבי לכת יעריכו את הטוב והפשטות שלו, אך רוב הציבור יעדיף כנראה להשקיע במאפה מפואר יותר.

אנחנו ניקח את הכל, תודה. הרוגלך של שי גולן
אנחנו ניקח את הכל, תודה. הרוגלך של שי גולן

ובכן, חכו שתטעמו את הרוגלך של שי גולן, מה שנקרא. גולן החליט לחגוג את הרוגלך, מתוך הבנה שהוא הרבה מעבר למאפה יבשושי וזול שאוכלים רחמנא ליצלן בשבעה. הוא בחר לקחת אותו לקדמת הבמה מתוך רצון להמציא ולחגוג אותו מחדש, ולכן הוא מייצר שלל מיני רוגלך בגודל ביס בטעמים מתחלפים – מהקלאסיים בטעם שוקולד או קינמון עם תפוחים מקורמלים, ועד פאי לימון, עוגת גבינה, בקלווה, חלבה פיסטוק, קפה עם בראוניז נוטלה ועוד מלקקי אצבעות למינהם. נספר גם שמזל שהם בגודל של ביס, כי אכלנו בקלות חצי מגש. נו, זה כולה כמה ביסים.

לצד הגזרה המתוקה והאהובה, מגיש שי גם רוגלך מלוחים של שום טימין ופרמזן וגם מיני רוגעלך סנדוויץ׳ עם סלמון מעושן, גבינת שמנת ועירית וגם הם בטעמים מתחלפים.  את הרוגלכים אופה שי במטבח ביתו התל אביבי, ונראה שלפי הביקוש הוא מגלגל ואופה אותם כל הלילה. מלבד רוגלך הוא ממשיך במסורת האפייה היהודית המפוארת ואופה גם עוגות בבקה חלומיות כגון גבינה ושטרויזל, בבקה קינמון ריחנית או בבקה שוקולדית למהדרין. סכנת ההתמכרות מעבר לפינה.

ויש גם מלוחים. הרוגלך של שי גולן (צילום: גטי אימג'ס)
ויש גם מלוחים. הרוגלך של שי גולן (צילום: גטי אימג'ס)

שימו לב: בימים האחרונים פתח שי גם סדנאות לאפיית רוגלך, שהפכו לסולד אאוט תוך רגעים אחדים. באתר שלו תוכלו להתעדכן על תאריכים חדשים לסדנאות. הרוגלך מגיעים במגשים בשני גדלים ובמספר טעמים לבחירתכם, המחירים מתחילים ב-139 ש"ח לקטן ומגיעים עד 290 ש"ח למגש גדול עם כל הטעמים. המשלוחים במרכז הארץ באופן קבוע, מנתניה עד ראשל"צ. ומדי פעם יש משלוחים ספיישל לעוד מקומות בארץ, כדאי ורצוי להתעדכן.