רודף העפיפונים

מקור העפיפון הוא בסין העתיקה, אז בנו עפיפונים מנייר ומבמבוק בדוגמאות של בעלי חיים. עם השנים השתכללו העפיפונים וכיום יש סוגים רבים המיועדים לשימושים שונים. תערוכה חדשה במוזיאון ארץ ישראל מוקדשת כולה לעפיפונים מתקופות שונות ומכל קצוות תבל

צילום: לאוניד פדרול
צילום: לאוניד פדרול
15 ביולי 2014

זה אלפי שנים שעפיפונים משמשים בתרבויות רבות לצרכים שונים: לתפילה, למשחק, לקרבות, לתחרויות ולאמנות, אך הם תמיד שובי לב ביופיים, בעיצובם האווירודינמי ובמעופם במרום. מקור העפיפון הוא בסין העתיקה, אז בנו עפיפונים מנייר ומבמבוק בדוגמאות של חרקים, ציפורים ובעלי חיים נוספים. עם השנים השתכללו העפיפונים וכיום יש סוגים רבים שלהם, למשל עפיפוני ספורט בעלי שני חוטים המתאימים לביצוע פעלולים ותמרונים ועפיפוני כוח בעלי כושר עילוי המספיק להרמת אדם באוויר, דוגמת עפיפונים לגלישה בים (Kite Surfing).

ב-15 ביולי תיפתח במוזיאון ארץ ישראל בתל אביב תערוכה ססגונית שמוקדשת כולה לעפיפונים (אוצרת: כריסטין ארמנגו). בתערוכה, "לשחק עם הרוח", יוצגו כמאתיים עפיפונים מתקופות שונות ומכל קצוות תבל: סין, יפן, הודו, הפיליפינים, אפריקה, אמריקה, אירופה וישראל, בליווי מתווה ההיסטוריה של העפיפון לאורך הדורות, סרטים המדגימים את העפיפונים במעופם, סדנה לילדים להכנה ולעיטור של עפיפונים ומשחק וירטואלי מיוחד המאפשר לילדים לדמות טיסת עפיפון. העפיפונים בתצוגה מחולקים לקבוצות שונות, בהן: עפיפונים מהעבר, ספורטיביים, אמנותיים, מכאניים, מוזיקליים, דמויי מטוס, דמויי ציפור, מפחידים, מצחיקים, עפיפוני קרב, עפיפונים מישראל.

ב-17 ביולי יתקיים במעלות תרשיחא (12:00-9:30) ובכפר ורדים (19:00-16:00) שבגליל המערבי פסטיבל עפיפונים בינלאומי בסימן דו-קיום בין ערבים ליהודים בגליל. במסגרת הפסטיבל ייערך הפנינג עפיפונים עם פעילויות לכל המשפחה, תצוגה של עשרות עפיפונים וסדנה לבניית עפיפונים. הכניסה חופשית.

לחצו כאן למידע נוסף על התערוכה.