כל מה שצריך לדעת על רחוב המנור

מה הסיפור של הרחוב, מי גר שם וכמה עולה לגור בקריית המלאכה? כל הפרטים

רחוב המנור. צילום: הילה עידו
רחוב המנור. צילום: הילה עידו

איפה חותמים? רחוב המנור ממוקם דרומית לדרך סלמה ומחבר בין הרחובות בר יוחאי והפטיש. נתוני הנדל"ן של שכונת דרום פלורנטין עדיין נחשבים לנמוכים ביחס לממוצע העירוני: על פי נתוני מדלן, מחיר הדירה הממוצע בשכונה עומד על 1.7 מיליון ש"ח למכירה, ומחירה של דירת שלושה חדרים להשכרה ינוע סביב ה־5,000 ש"ח. בנובמבר האחרון נמכרה בשכונה דירת שני חדרים ישנה תמורת 1.25 מיליון ש"ח בלבד, בעוד דירת שני חדרים מפרויקט חדש בדרך סלמה נמכרה תמורת 2.3 מיליון ש"ח.

>>שכונת פלורנטין: כל מה שצריך לדעת

מה הסיפור? בעין של מילניאל מידמה "מנור" לשם משפחה אשכנזי שעוברת, אך למעשה מדובר בכלי עבודה המוזכר כבר בתנ"ך ("ועץ חניתו כמנור אורגים"). המנור משמש את האורג, שהרי מדובר בחלק מהנוּל, קורה שחוטי השתי כרוכים עליה, והאורג מעביר בהם את הבוכיר עם חוט הערב. עם הרחובות הפטיש והעמל הסמוכים, רחוב המנור מזכיר את אופייה התעשייתי של השכונה שהיום נותרו ממנו שרידים אחרונים בלבד. מי שמעביר עבורנו את הבוכיר על המנור, עם כל הצער שבדבר, עושה זאת כיום כמה אלפי קילומטרים ממזרח לישראל.

מה יש בסביבה? שרידי מפעלים מעידן הקפיטליזם התעשייתי, נגריות ובתי מלאכה, אך ככל שעוברות השנים גם מקומות בילוי המשילים מעצמם במופגן את הפאסון המעושה של לב העיר וצפון פלורנטין. לדוגמה, תוכלו לסעוד ולשתות במסעדת א־לה רמפה המומלצת (העמל 21) או לחבור להוויי השכונתי במסעדת 24 רופי (שוקן 16). ממש לידכם שוכן גם פארק החורשות, ובו גן זואולוגי וגן בוטני להנאתכם.

הנאים השכנים? לצד התושבים הוותיקים ניתן למצוא בשכונה גרעין קשה של פלורנטינאים צעירים הנושמים את שיירי התעשייה כאוויר הרים צלול. בהתאם לכך, על פי נתוני מדלן, ניתן לראות שרק 9 אחוזים מתושבי השכונה חיים בדירות בבעלותם. בבחירות 2015 28 אחוז מהקולות בשכונה הוענקו למפלגת המחנה הציוני, 21 אחוז למרצ ו־19 אחוז לליכוד.