מתכון לריזוטו תרד – מסעדת סיטארה

אתם בעניין של ריזוטו כמו באיטליה? לשף של סיטארה יש בשבילכם ריזוטו תרד צמחוני

ריזוטו תרד, סיטארה
ריזוטו תרד, סיטארה
19 בינואר 2014

שף אופיר וידבסקי, מסעדת סיטארה

המצרכים:

  • 100 גר' אורז ריזוטו איטלקי
  • 300 גר' תרד שטוף ונקי
  • 2 בצלי שאלוט קצוצים
  • 2 שיני שום פרוסות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/3 כוס יין לבן
  • 40 גר' גבינת קשקבל
  • 30 גר' חמאה

 

אופן ההכנה:

  1. מרתיחים בסיר 3 כוסות מים עם מעט מלח, וחולטים את התרד כשתי דקות. מוציאים את התרד לקערה עם מי קרח, סוחטים את המים העודפים וקוצצים. שומרים את מי הבישול.
  2. בסיר בינוני שמים את שמן הזית, מוסיפים את השאלוט הקצוץ והשום הפרוס ומאדים 2 דקות. מוסיפים את התרד ומאדים עוד דקה.
  3. מוסיפים את הריזוטו, מערבבים עוד דקה, מוסיפים את היין הלבן ומערבבים עד שהיין נספג באורז, מוסיפים מצקת ממי הבישול של התרד ומערבים היטב, עד שהאורז סופג את מי הבישול. ממשיכים להוסיף כל פעם מעט ממי הבישול של התרד עד שהאורז מתבשל לדרגת אל דנטה. מתבלים במעט מלח (לא הרבה, הגבינה שנוסיף מלוחה מספיק).
  4. מסירים מהאש, מוסיפים קשקבל מגורדת וחמאה ומערבבים היטב עד שהחמאה והגבינה נמסים פנימה.
  5. מגישים מיד עם עוד גבינה מגוררת מעל.

למסעדת סיטארה

למתכונים נוספים של מסעדות מובחרות מרחבי העולם היכנסו לאתר Fine Dining Lovers