פופ-אפ ההמבורגרים "ריפ" חזר בגרסה משודרגת למקום קבוע

נפרדנו ממנו לפני קצת יותר משנה, אבל ההמבורגר של אנשי DePi שמר לנו הפתעה ומצא בית קבוע במקום עם קארמה רומנית טובה בבן יהודה. בזמן הזה ההמבורגר השתדרג לבשר כחול לבן והפך לעוד יותר שמנמן ועסיסי, שזה מעורר הזדהות כי זה בול מה שקרה לנו השנה
לתופעת הפופ-אפ של תל אביב יש תוחלת חיים די קבועה: או שהוא שורד כפופ-אפ קצרצר ועוזב אותנו אחרי שהספקנו להתאהב, או שהוא מתארך, מתארך ומתארך עד שהופך לפתע לקבוע. ובנוגע לאלו שעוברים רק לרגע, שמענו לא פעם הבטחות על מתכונת קבע, אך רק לעיתים נדירות ראינו את זה קורה. אבל בחיים כמו בחיים, יש הפתעות לפעמים הן טובות – המבורגר ריפ, שלא ראינו מאז אביב 2024, מצא עכשיו משכן קבוע ברחוב בן יהודה, וחוזר בגרסה משודרגת על טהרת הכחול לבן.
>> "בחירה לא מוצלחת": יוסי שטרית סוגר את מסעדת קונתאי
ריפ, למי שלא זוכר מרוב המבורגרים שעברו מאז, הגיח לחיינו לפני שנה וחצ כפופ אפ בורגר משובח של אנשי בר האוכל DePi. מאז דפי כבר לא, אבל ריפ דווקא ממש כן – אורי וילדר, מי שעמד מאחורי דפי, לא רצה לוותר על ההמבורגר (אנחנו מבינים אותנו, גם אנחנו). לכן חיפש וחיפש עד שמצא לו בית ברחוב בן יהודה, בלוקיישן שאיכלס במשך שנים את המסעדה הרומנית "מאמאיה" , שזכרונות ממנה שרדו בדמות קירות עץ מהגוני שדווקא משתלבים עם לוק ההמבורגריה החדש.
בתווך, וילדר החליט לשדרג את הקציצה שלו עם בשר טרי ומקומי שמקורו בחוות קפנדה, שמגדלת פרות בחופי נחשולים ומבטיחה כי הם גדלות בתנאי רווחה אופטימליים, ללא אנטיביוטיקה או מזרזי גדילה. בפועל, שיתוף הפעולה עם אנשי חוות קפנדה והשפית נעמי גיאת – שאחראית על המטבח בריפ החדש – הפכה את הקציצה לטעימה ועסיסית משזכרנו.
עבורנו, המבורגר הוא מסוג המאכלים הבודדים שמספיק ביס אחד ממנו כדי לדעת אם בא לנו עוד, והספיק לנו ביס בודד מהבורגר הקלאסי של המקום (54 ש"ח) כדי להבין שלא ישאר ממנו דבר. הקציצה המצוינת היתה עבה, נוכחת ומתובלת היטב, בעוד שהלחמנייה היתה טרייה, רכה ובעלת מרקם בריושי קל. לצד ירקות טריים שמקורם ב"עלה עלה", אנחנו מקבלים ביס מנצח. לצידו אכלנו סלט קיסר כיפי עם חסה בייבי ג'ם שהחמיאה לרוטב וקרמבל פנקו שום שהוסיף קראנץ' לחגיגה (38 ש"ח).
הבורגר הקלאסי הוא הבסיס, אך עליו אפשר להוסיף צ'דר (62 ש"ח), או בייקון וצ'דר (68 ש"ח). בנוסף תמצאו בתפריט את הריפבורגר, עם איולי שומן בקר וגבינת גלי של המחלבה הקטנה (64 ש"ח), ומנת ספיישל בורגר, שכעת מוגש עם גבינת ברי, ריבת פלפל חריף ואיולי צלפים (64 ש"ח). בסכום של 22 ש"ח תקבלו גם צ'יפס ושתייה ויש לכם ארוחה קלאסית של כל אבות המזון. כלומר, אבות המזון שלנו, לא יודעים מה תזונתאים מדברים עליו.
ואולי נשאר קצת מן הרוח הרומנית שנכחה במקום כ-52 שנה, כי בריפ תמצאו גם מנת מיני תפוחי אדמה חרוכים עם שמנת חמוצה, חזרת, שמיר, חמוצים ובצל (39 ש"ח) – הכי סטייל מזרח אירופה. הכנפיים דווקא מגיעות מאמריקה, עם רוטב מייפל, צ'ילי ושום (42 ש"ח), וגם צלעות התירס מהאזור בגלייז חמאת פמינטון ופרמזן (37 ש"ח). אגב, אם כמונו גם אתם תהיתם מה מקור השם "ריפ", אז זה הוא מושג של קצבים שמשמעו מיקום הנתח על גבי שדרת הצלעות הקדמית או האחורית. הנה גם השכלתם, וגם הרווחתם המבורגר פשוט מעולה.
בן יהודה 192, כל יום 12:30-22:00