טוֹפוּליטיקה: ריאיון עם האיש שעומד בראש הרשימה הטבעונית

הרשימה הטבעונית שרצה למועצת העיר בבחירות הקרובות לא מצפה מהעירייה להכריח אותנו שלא לאכול בשר, אלא רק שנהיה מודעים ונאפשר לטבעוני באשר הוא להתאגד. ריאיון עם הטבעוני שעומד בראשה 

עומר שליו (צילום: דין אהרוני רולנד)
עומר שליו (צילום: דין אהרוני רולנד)
6 בספטמבר 2018

 

יודע כל טבעוני שתור הזהב של הטבעונות קורה ממש עכשיו ולב לבו נמצא בתל אביב. בעשור האחרון צמח מספר המסעדות הטבעוניות בעיר מאחת לכמה עשרות, והמודעות לנושא רק הולכת וגוברת. לקראת הבחירות לראשות ולמועצת העיר החליט עומר שליו (42), צלם ועורך וידיאו, להשקיע את זמנו בתקופה הקרובה בפוליטיקה טבעונית ולהרכיב רשימה טבעונית למהדרין.

>> זכאים מחדשת את השווארמה הטבעונית. וזה טעים

"בשש השנים האחרונות נחשפתי לכל מה שקורה לבעלי החיים ולסבל שלהם. אולי הרצון להתבונן, לפצח ולחקור את הנושא הגיע מהעובדה שאני צלם שחייב להביט לדברים בעיניים". אחרי שצפה בעשרות סרטונים שממלאים את הרשת ובכתבות שמתפרסמות בכל מקום הוא עבר מצמחונות לטבעונות והצטרף לפעילות אקטיביסטית. "זה קרה מתוך הבנה שמדובר בנושא בעל חשיבות שהוא הרבה מעבר לבחירות הקולינריות שלנו".

בעקבות עבודתו כמנהל השיווק של עמותת תנו לחיות לחיות, הוא מספר כי פיתוח תוכניות גדולות בכל הנוגע לתחום הטבעונות בתל אביב היה בלתי נמנע. "זה התחיל מכך שהייתי אוסף כתבות נלהבות מהעולם על כך שהעיר שלנו היא בירת הטבעונות העולמית. גם רויטרס, גם איניפדנט וגם BBC הכריזו על תל אביב ככזאת. ניסיתי לקחת את כל המידע שיש לי ולהעביר לעיריית תל אביב־יפו, להיפגש עם נציגים שם ולנסות לפתח תוכניות גדולות. עשיתי לובינג, כמה שיכולתי".

מה גרם לך להקים רשימה ולרוץ למועצת העיר?
"בדקתי אם עומדת להיות איזו יוזמה למען הטבעונות. כשראיתי שזה לא קורה, לא הרשיתי לעצמי לעמוד מנגד. לכן הקמתי את הרשימה שעדיין מתהווה ומתפתחת ואני בראשה. מה שחשוב לנו הוא לנצל את זה ולפתח את התשתית של הטבעונות מאפס. חשוב לנו ליצור שיתופי פעולה עם ארגונים וליזום. הגיע הזמן שבעיריית תל אביב־יפו תהיה כתובת אמיתית לעניין הזה".

אתה מקביל את זה באיזשהו אופן לקהילה הגאה.
"בתור גיי ראיתי במשך עשר השנים האחרונות, מאז שנכנסו חברי מועצה גאים, איך התפתח תחום הלהט"ב בעירייה. זה הגיע להישגים רציניים כגון מרכז גאה שנפתח, מצעד הגאווה שקיבל תהודה עולמית, וכיום העירייה מתגאה בזה שתל אביב־יפו היא עיר גאה. אני רוצה לעשות את אותו דבר עם הטבעונות".

ניסית לעשות את זה גם מבחוץ, מבלי להיות בעל תפקיד?
"ניסיתי לעניין את חברי המועצה וגיליתי שבעצם אין חברי מועצה טבעונים. גם אם הם מבינים את החשיבות של הטבעונות, גם אם הם מכירים בנושא – מכאן עד להתחיל לקחת את הרעיונות האלה ליישום יש מרחק גדול. הרגשתי שקיים פער בין העשייה הטבעונית הענפה בעיר, שמגיעה דרך העמותות, הארגונים והתושבים לבין העירייה שכמעט לא נוקפת אצבע.

מה החזון שלך? איך היית רוצה שהעירייה תנהג בכל הקשור לטבעונות?
"העירייה צריכה לקחת את התחום הזה ולחבק אותו בשתי ידיים. צריך לקום מרכז טבעונות של תל אביב־יפו שירכז בחובו פעילויות חברתיות, תרבותיות, הסברתיות וחינוכיות. שיהיה בית לקהילה הזאת. העירייה צריכה להבין גם את חשיבות התיירות הטבעונית שמגיעה לכאן. החלום שלי הוא שיבואו כמה שיותר תיירים טבעונים מרחבי העולם שישטפו את העיר וייהנו מכל מה שיש לה להציע. שיהיה מצעד טבעונות שנתי כמו מצעד הגאווה, ושבכלל כל התחום הזה יקבל תמיכה. חשוב לציין שאנחנו לא מגיעים ממקום של להכריח, רק רוצים שלמי שמודע לטבעונות יהיה מקום להתאגד בו".