שאלון אישי: אסף גרניט

שף ומנכ"ל קבוצת מסעדות מחניודה, מונא, טלביה, הסדנא ויודל'ה בירושלים

27 בינואר 2014

גיל: 35

מזל: אריה

מצב משפחתי: נשוי +1

עיר מגורים: ירושלים

למי היית רוצה לבשל ארוחה?

"לשותפים שלי ולסו־שפים של המסעדות".

מה חלמת להיות כשהיית צעיר?

"מייקל ג'ורדן, אף שזה קצת קשה מבחינת הצבע והגובה".

על איזה חומר גלם לעולם לא תוכל לוותר?

"אין כזה".

מה חומר הגלם שלעולם לא ייכנס אליך למטבח?

"שמיר".

מי היה השף שהשפיע עליך יותר מכל?

"השותף שלי אורי נבון".

מה האתגר הכי גדול שלך במטבח?

"לגרום לצוותים שלי להיות הכי טובים שהם יכולים כל יום מחדש".

מה צריכה לכלול המנה המושלמת?

"רצון חזק, יושר, מקצוענות וחדשנות".

תן דוגמה למנה כזאת:

"סשימי טונה אדומה עם לבנה, זעתר וצ'ילי במסעדת מונא".

מה לדעתך אוכל הרחוב המוצלח ביותר?

"פיצה".

מה הפנטזיה הקולינרית שלך?

"מסעדה קטנה בירושלים שתגיש את כל מה שיש לעיר הזאת להציע על כל החלקים וההיסטוריה המטורפת שלה".

מה אכלת היום לארוחת בוקר?

"כלום".

איפה אנחנו תופסים אותך עכשיו?

"באמצע אימון".

אם היית צריך לאכול רק מאכל אחד כל החיים – מה היית אוכל?

"דג מרוקאי של אימא של אשתי".

איזו מסעדה אתה הכי אוהב בארץ ובעולם?

"פיצרוי בתל אביב ו־La Roseta ברומא".