Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

"הדוב" שלי: שף נרקיס אלפי כבר קיבלה את מסעדת "הדוב" שרצתה

נרקיס אלפי (צילום מיטל חדד)
נרקיס אלפי (צילום מיטל חדד)

המסעדה הכי טובה על מסך הטלוויזיה חזרה לעונה רביעית בדיסני+, ואנחנו רצינו לשמוע מה דעתם של אנשי המקצוע המקומיים על "הדוב": השפית של ביינה ממליצה לכרמי לחכות לרגעי משבר, רוצה להגיש לו טרטר ולא מצאה את הכסף בתוך קופסאות ה״מוטי״

27 ביוני 2025

לא צריך להיות שף מקצועי כדי לזהות ש"הדוב", מעבר להיותה סדרת מופת, היא גם הסדרה הכי טובה וריאליסטית על חיי טבחים מקצועיים. עם זאת, להיות שף בהחלט נותן זווית ראייה נוספת על עולמם של השף כרמי ברזאטו והצוות הנהדר שמקיף אותו. לכבוד העונה הרביעית של הסדרה, שעלתה בחמישי (26.6) לדיסני+, פנינו לכמה מהשפים הטובים של תל אביב כדי להבין מה שפים חושבים על העולם של "הדוב".נרקיס אלפי, השפית של ביינה, עונה על שאלון "הדוב" ומרתיחה אתהמים של הטורטליני.

>> "הדוב" שלי: שף דור ברזילי (הלנה) היה מכין לכרמי פיצה טראשית משיקגו

איך הייתה נראית מסעדת "הדוב" שלך?
אני כבר קיבלתי את ״הדוב״ שלי, הביינה.

כל אחד מהדוב שלה. ביינה (צילום: מיטל חדד)
כל אחד מהדוב שלה. ביינה (צילום: מיטל חדד)

איזו מנת דגל היית מגישה במסעדה כזאת?
הקו הקולינרי שלי הוא פחות מישלן ויותר בגובה העיניים, אבל החומרי גלם צריכים להיות ברמה הכי גבוהה. לכן הייתי מגישה במסעדה כזו בורקס סרטנים – סרטנים בחמאה חומה על בצק עלים טרי, ורוטב בויאבז.

איזו דמות בסדרה את מכירה מהמטבח שלך?
יש לי טבחית שמזכירה לי את סידני. היא הגיעה אליי לפני שנה וחצי ישירות מאחד מבתי הספר לבישול, בלי ידע או ניסיון. קיבלה כלים ולקחה את עצמה בידיים והיום היא אחת הטבחיות המובילות במטבח שלי, חברת צוות אמיתית שנותנת הכל.

נשים "רגילות" עדיין נדירות על המסך. איו אדבירי, "הדוב" (צילום: יחסי ציבור/דיסני+)
נשים "רגילות" עדיין נדירות על המסך. איו אדבירי, "הדוב" (צילום: יחסי ציבור/דיסני+)

מה למדת מהשף כרמי?
בסדרה נותנים הצצה למה שכל שף לומד במטבח – ללכת עם האנשים שלנו, ולתת להם כלים והזדמנות, בלי לחפש יותר מידי טייטלים.

איזו עצה היית נותנת לו?
לא לחכות לרגעי משבר אלא להתמודד תוך כדי תנועה.

איזו מנה היית מכינה לו?
טרטר בקר של ביינה.

בתאבון כרמי. טרטר של ביינה. (צילום: מתוך אינסטגרם beina.tlv@)
בתאבון כרמי. טרטר של ביינה. (צילום: מתוך אינסטגרם beina.tlv@)

האם גם המטבח שלך כל כך לחוץ?
הדבר היחיד שמגיע לנקודת רתיחה כמו בסדרה זה המים של הטורטליני.כשאנחנו הסרוויס זה קונצרט, יש הרמוניה.

מי הדמות הכי אהובה עליך בסדרה?
ריצ׳י יודע לתת את הלב. אולי אין לו איזון, אבל הלב שלו שם תמיד.

מי היה השף הטלוויזיוני/קולנועי הכי אהוב עליך לפני כרמי?
מגנוס נילסון מ״מיינד אוף דה שף״, תעשו גוגל.

מה בסדרה לא הגיוני בכלל?
חיפשתי בכל הקופסאות במחסן בביינה ואצלי אין כסף בתוך ה״מוטי״. וחבל.

מי השף הישראלי שהכי מזכיר לך את הסיפור של כרמי?
מבחינת ידע וכישרון, אלדד שמואלי.
העונה הרביעית של "הדוב" זמינה במלואה בדיסני+

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה!