שבוע הקולינריה הבלגי: דבר השגריר
דבריו של ג'ון קורנה ד'אלזיוס, שגריר בלגיה בישראל, לקראת שבוע הקולינריה הבלגי

ג’ון קורנה ד’אלזיוס. צילום: לזלי שטרוסברג
25 בפברואר 2015
אני שמח מאד על כך שפסטיבל הקולינריה הבלגית הופך למסורת בתל אביב, עיר היודעת להעריך אוכל משובח ולהעניק כבוד לשפים שלה.
אתם ודאי מכירים את השוקולד הבלגי, את הבירה הבלגית ואת הצ'יפס הבלגים. אבל האם ידעתם שבלגיה היא המדינה הראשונה בעולם ביחס שבין מספר התושבים לבין מספר המסעדות עם כוכבי מישלן?
הגסטרונומיה הבלגית העשירה משקפת את הגיוון הרב בהשפעות ומסורות שהשתרשו לאורך הדורות במחוזותיה השונים של בלגיה. אומנות האוכל הבלגית היא גם אורח חיים, עדות לחשיבות שמייחסים הבלגים להתרועעות עם חברים סביב שולחן האוכל ולמנעמי החיים.
אני מזמין אתכם לטעום מטעמה של בלגיה בפסטיבל ולאחר מכן לבקר במולדתי כדי לגלות את אוצרותיה הרבים.
ג'ון קורנה ד'אלזיוס (John Cornet D'Elzius),
שגריר בלגיה בישראל
רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו