שבוע הקולינריה הצרפתית חוזר לתל אביב

שבוע הקולינריה הצרפתית יוצא לדרך בפעם הרביעית. 28 שפים צרפתים, 20 מסעדות, 4 קונדיטוריות ו־6 ערים ישתתפו בחגיגה הקולינרית, שתתמקד השנה בעיר טולוז. בון אפטי

או לה לה. שבוע הקולינריה הצרפתית. צילום: D. Viet
או לה לה. שבוע הקולינריה הצרפתית. צילום: D. Viet
4 בפברואר 2016

שבוע הקולינריה הצרפתית יתקיים ברחבי הארץ בפעם הרביעית. מאחורי החגיגה עומד הרצון לחשוף את הציבור הישראלי למטבח הצרפתי העילי. במהלך השבוע יבשלו 28 שפים צרפתים עטורי כוכבי מישלן ופרסים בינלאומיים עם שפים מקומיים מ־20 מסעדות ומארבע קונדיטוריות ומאפיות ברחבי הארץ. השנה יתמקד האירוע בקולינריה של העיר הדרום־מערבית טולוז, מולדתה של המנה המפורסמת קסולה – תבשיל קדרה מושחת משעועית לבנה, נתחי בשר ושומן חזיר, נקניקיות חזיר, ברווז קונפי וציפוי פירורי לחם בחמאה. טולוז, שנהנית משמש, ממקומת כ־100 ק"מ מפריגור וכ־100 ק"מ מאזור גסקוניה, משופעת בחורמי גלם מקומיים מצוינים, כשהמפורסמים שבהם הם כמהין, חזיר שחור, שום, שזיפים מיובשים, ודגים טריים מהים התיכון ומהאוקיינוס האטלנטי.

אם חשקה נפשכם בארוחה צרפתית פר־אקסלנס, הזמינו מקומות כבר עכשיו בהוטל מונטיפיורי, שם יתארח השף מישל סארן מטולוז. סארן, בעל מסעדה הנושאת את שמו בטולוז, מתמחה באוכל לטיני ציורי שבו מככבים בשר חזיר והדרים. עוד ארוחה צרפתית מעניינת תוגש במסעדת בלו סקיי הכשרה של השף מאיר אדוני. אדוני, שלו מסורת ארוכה של אירוח שפים מעוטרים, יארח את השף לורן אזולאי, שמתמחה בדגים ובירקות אורגניים ומחזיק בכוכב מישלן מ־2009. השניים יבשלו ארוחה בסגנון המעונב של כתית, וכל שף יציג שלוש מנות כשרות פרי עטו.

צילום: Jeacques Vieussens
צילום: Jeacques Vieussens

ארוחות משותפות נוספות שיתקיימו בתל אביב: השף כריסטוף דוברנייה יבשל בזבולון 10 במטבחה של השפית אורית ברום; השף מרסיאל אנגהארט ממסעדת L'Atelier de Martial בפריז יתארח בנורמן אצל השף ברק אהרוני; השף רומן פורנל מטולוז, שעומד בראש מסעדת El Caelis בברצלונה, יחבור לשף שרון כהן בשילה; השף אלקסי סן מרטין, דור שביעי למשפחת שפים המנצחת על מסעדת Le Viscos בטולוז, ייתארח במסעדת אוליב ליף במלון שרתון במטבחו של השף צ'רלי פדידה; השף ז'ואן לקלר ממסעדת Suite יביא את צרפת למטבח של דלאל ויעבוד לצד השף גולן גורפינקל; השף לורן טרושן מ־Restaurant n°3 יתארח במטבח של אוראל קמחי בפופינה; סימון קרלייה מ־Solides יבשל לצד עודד סיידא בקפה מייסון, השף ניקולא ולרו, שמגיע מבית פושון הפריזאי, יצור תפריט משותף עם השפית ססיל לוי במסעדת פושון התל אביבית; והאופה רידא קאדר, ספק הבגטים של ארמון האליזה, יתארח בדה דה ודה אצל האופה גלי פרידמן.

 

עוגות, קישוטים וסרטים

גם השנה העשייה החברתית, שמאפיינת את שבוע הקולינריה הצרפתית, תקבל ביטוי. השפים הצרפתים יקיימו סדנאות בישול במוקדים חברתיים כמו קמפוס ביאליק רוגוזין לילדי מהגרים בתל אביב, כפרי הילדים של עמותת SOS בערד ובעמק ישראל, מועדונית של העמותה לקידום החינוך בת"א־יפו, מקלט לנשים מוכות בטירה, ובית ספר "קוקיות" למתבגרים בתהליך שיקום בשיתוף עמותת אכפת. בנוסף, עמותת לתת תקיים ערב התרמה ועמותת לקט תאסוף את שאריות המזון הגסטרונומי מחלק מהמסעדות המשתתפות באירוע. כך למשל, בקמפוס רוגוזין, השף כריסטוף דוברנייה יעביר לתלמידים, להוריהם ולסגל המורים סדנא להכנת עוגות יום הולדת וקישוטי עוגות (11.12). דוברנייה, שנחשב בצרפת לגורו בכל הקשור לאתרי מתכונים באינטרנט והיה מחלוצי הבלוגרים הצרפתים כמייסד האתר 750 גרם, יעביר את הסדנאות עם גיום גומז, שף ארמון האליזה, ועם דן אבולקיר, שף השגריר הצרפתי בישראל.

לסיום, המכון הצרפתי בשיתוף דה דה ודה, יפיקו שני ערבי קולנוע גורמה שבהם יוקרן סרט צרפתי בליווי תפריט מיוחד (מומלץ להזמין מקום מראש בטלפון: 7968000־03).

שבוע הקולינריה הצרפתית, 8.2־10.2. לפרטים נוספים ולהרשמה