פחמימות או לא להיות: מנות החמץ שהכי התגעגענו אליהן במהלך החג

רול ג׳אנדויה. פופ אנד פופ. צילום: מתוך עמוד האינסטגרם של פופ אנד פופ
רול ג׳אנדויה. פופ אנד פופ. צילום: מתוך עמוד האינסטגרם של פופ אנד פופ

זה אמנם היה רק שבוע, אבל עבור גרגרנים שכמותנו, שבוע בלי כמה מהמנות האהובות עלינו בעיר היה יותר מדי. אספנו את הפחמימות שהכי חיכינו שיחזרו מחופשת הפסח שלהן, ועכשיו אנחנו מתכננים לאכול את הכל אז נא לא להפריע

13 באפריל 2023

התגעגענו ועכשיו הן חזרו: פריכות יותר, יפות יותר, מפתות יותר, אבל תמיד הפחמימות שלנו. עכשיו אחרי חופש הפסח, הן שבו למלא את הוויטרינות (טוב, לפחות אלו מהן שנעלמו לרגע) וכתמיד, הן טובות, מנחמות ומחכות רק לנו. אלו הן הפחמימות שהכי התגעגענו אליהן, ונבקש לחבק חזק כדי שלא יעזבו אף פעם.

פרוסה עם גבינה וריבה | חגי והלחם

מי שלא אכל את הלחם של חגי לא ידע לחם טוב מעולם, בהתחייבות. מדובר ברמה אחרת, ורק כשתאכלו תבינו. במקום שעל פינת סלמה-ויטל מציעים פרוסות לחם כפרי, משוחות בחמאה או גבינה מקומית עם ריבת פרי ביתית, וזהו ביס חלומי שלא יימאס עלינו אף פעם. חוץ מזה, שאר הכיכרות שם יפלרטטו אליכם מהזגוגית, ואנחנו נמליץ על פוגאס זיתים כפרי שפורסים מול עינכם, או לחם מחיטת איינקורן שמזכיר במעט עוגה בחושה.
חיים ויטל 25

כמה פשוט, ככה משגע. חגי והלחם. צילום: מתוך עמוד האינסטגרם
כמה פשוט, ככה משגע. חגי והלחם. צילום: מתוך עמוד האינסטגרם

בורקס | קונדיטוריה פוני

כולנו כבר בציפייה לתפוס מקום טוב בתור המשתרך של פוני מחר בבוקר. הרי שאין קלאסי מבורקס של שישי בבוקר בשוק לוינסקי ההומה. מי שהיה בשוק במהלך חול המועד הרגיש שמשהו חסר – אז זה הזמן להגיד וולקאם בק לבצק עלים משובח שעשוי ללא חת במילוי נדיב של גבינה בולגרית, תפוחי אדמה או תרד, כולם היו בניי. זאת בתוספת רסק עגבניות טרי ורענן, סחוג ירוק וטוב וביצה קשה בצד, ברוכים השבים פוני. התגעגענו ממש, אמנם רק שבוע אבל הרגיש הרבה יותר.
העלייה 24

בדקנו, הבורקס אינו מכיל פוני. בורקס פוני עם ביצה קשה. צילום: דן בלילי
בדקנו, הבורקס אינו מכיל פוני. בורקס פוני עם ביצה קשה. צילום: דן בלילי

בגט | Wild bread

הבגט של ווילד ברד הוא מוצר שקשה להיפרד ממנו ליותר מיום אחד. ונאלצנו להיפרד ללא פחות מ-11 יום, אבל מי סופר. מדובר בבגט פריך וחורך חיך (במובן הטוב), שמיוצר ממאה אחוז מחמצת טבעית, כולו מחומרי גלם טריים ומובחרים, וגם ללא תוספת של חומרים משמרים, רחמנא ליצלן. כנראה שזה מה שהופך אותו להכי טעים בעולם בערך. עם חמאה, או עם גבינה, עם ריבה או דבש, או אפילו נקי בלי כלום – העיקר שחזרת.
יד חרוצים 14

יש ערמה של בגטים על הדשא. מי הפיל אותם?! ווילד ברד. צילום: מתוך עמוד האינסטגרם של ויייד ברד
יש ערמה של בגטים על הדשא. מי הפיל אותם?! ווילד ברד. צילום: מתוך עמוד האינסטגרם של ויייד ברד

חלת ויזניץ' | קונדיטוריה וייס

נכון שיכולנו למצוא חלות במאפיות אחרות או אפילו להכין בבית, אבל אנחנו רוצים את הדבר האמיתי, והדבר הכי אמיתי הוא חלת ויזניץ' מבני ברק שאפשר בשגרה למצוא בימי שישי בקונדיטוריה וייס בקינג גורג'. לא צריך לנסוע עד בני ברק בשביל מלאכת המחשבת הזו, שמגיעה למשקל של 600 גרם בדחיסות ואווריריות בעת ובעונה אחת. מחר היא תחזור לחכות לכם בקונדיטוריה וייס, יחד עם רוגלך שוקולדיים ופרסבורגר פרג אליהם התגעגענו גם.
המלך ג'ורג 4

מדיניות החלה. חלות וילוז'ניק. צילום: יעל שטוקמן
מדיניות החלה. חלות וילוז'ניק. צילום: יעל שטוקמן

מסבחה חצילים | חומוס שלמה ודורון

החומוסייה האהובה בשוק הכרמל נפתחה שוב, לאחר שהייתה סגורה לאורך כל הפסח. ואנחנו, שהתגעגענו בהחלט, נרגשים לקראת ניגוב הפיתות הבא עלינו לטובה. חומוס גרגרים לפי הספר, חומוס שקשוקה שאין מזין ממנו או מסבחה חמימה עם חצילים שרופים על האש – נגיד כן לכולם, ונוסיף לטבול בהם פיתות רכות ומבורכות כאילו הן לא נעלמו לנו מעולם.
ישכון 29

חומוס שלמה ודורון. צילום: דן קרלה
חומוס שלמה ודורון. צילום: דן קרלה

קווין אמאן | אלון שבו

לחלוף יום יום במהלך פסח ליד הקונדיטוריות של אלון שבו היה כרוך בכאב לב. זה לא כל כך נעים לראות שבו סגור. זה לא כל כך נעים להיזכר שאי אפשר לאכול עכשיו פזחנית קרם פטייסיר, טארט פרי או קרואסון פאדג' שוקולד מלוח עם קראמבל קקאו וקרמו קפה. סתם, אתם יודעים, דוגמא שהייתה לנו בראש. אבל העיקר ששבו בנים לגבולם. נמליץ במיוחד להתפנק על קווין אמאן, כי אחרי הגמילה הכפויה הזו מפחמימות, אין נכון מהמאפה השמנמן והטוב כדי לחזור לשגרה כתיקונה.
חוזרים ביום שישי, 14.4, צ'לנוב 22 ושינקין 26

המלכה. אלון שבו. צילום: רז וייס
המלכה. אלון שבו. צילום: רז וייס

רול ג'אנדויה | פופ אנד פופ בייקרי

בכל יום ויום של חול המועד חייב אדם לשאול את עצמו – מתי כבר אוכל לחזור ולאכול רול ג'אנדויה של פופ אנד פופ בייקרי? ואם לא שאלתם את עצמכם את השאלה הזו, כנראה שפשוט עוד לא טעמתם מהעונג הזה. בצק קרואסון כרוך ודחוס, מלווה במילוי ראוי בהחלט של קרמו ג'אנדויה שוקולדי וחלומי וציפוי שוקולד וקראמבל קקאו מיובש. זוהי התורה כולה, עכשיו אפשר לחזור לרגיל.
הארבעה 28

רול ג׳אנדויה. פופ אנד פופ. צילום: מתוך עמוד האינסטגרם של פופ אנד פופ
רול ג׳אנדויה. פופ אנד פופ. צילום: מתוך עמוד האינסטגרם של פופ אנד פופ

עוגת שמרים שוקולד | בוטיק סנטרל

יש לא מעט עוגות בבקה שמרים שוקולד בעירנו, ותאמינו לי שטעמתי את כולן. המועדפת עליי היא של בוטיק סנטרל. יש אולי מתוחכמות ממנה המתהדרות בשוקולד מריר יותר, אבל אין טעימות ומנחמות כמותה. אם תשאלו אותי, הסוד הוא במילוי הנדיב של שוקולד החלב שמזכיר טעם ענוג של ילדות. גם הבצק עשוי בצורה מופתית כאשר הוא מגולגל באופן שמותיר או רטוב קלות, אך גם אוורירי וקליל במידה הרצויה. מהדברים שלא עומדים להימאס לעולם.
באתר

בוטיק סנטרל. צילום: יח"צ
בוטיק סנטרל. צילום: יח"צ