שווה פיצה: טעמנו 5 משפחתיות מובילות. ויש לנו מנצחת

פיצה ארל'ה. צילום: יח"צ
פיצה ארל'ה. צילום: יח"צ

בצק, גבינה, תוספות, אקשן: מאפליקציית משלוחה NOW בחרו לנו חמישה מקומות מז'אנר הפיצות המשפחתיות, המקומות בחרו את הפיצה המומלצת שלהם, וכל מה שנשאר לעשות זה לאכול. התכנסנו, אכלנו, השוונו ובחרנו מנצחת (ולכם סידרנו 30 שקל הנחה בהזמנה הראשונה וכסף בחזרה על כל הזמנה)

>> רוצים ליהנות מהטבה מיוחדת של 30 ש"ח מתנה בהזמנה הראשונה? הורידו את אפליקציית משלוחה NOW והכניסו את קוד ההטבה TIMEOUT. להורדת האפליקציה של משלוחה NOW >>

ניסיתם פעם לחשב כמה פיצות אתם מסוגלים להזמין בכל רגע נתון? כלומר, מבחינה תיאורטית, אם כל פיצריה שנמצאת ברדיוס משלוח מסביבכם תשלח אליכם בו זמנית פיצה, כמה מגשים יצטברו? כמה סלייסים? כמה טון גבינה? אלוהים אדירים, כמה שולחנות קטנטנים כאלה מפלסטיק? בהתחשב בכך שישנן מאות פיצריות שמפוזרות ברחבי העיר, להערכתנו אפשר לבנות דגם בגודל מלא של תל אביב רק מהקרטונים שמייצרים פה עבור פיצות בכל שבוע. וההיצע ענק, רחב ומסחרר – כל קרייב לפיצה מעלה סדרה של שאלות – האם היא תהיה עבה? דקה? מרובעת? ואיזה תוספת? אולי בסגנון הוואי? אה, אתה לא אוהב אננס? למה אתה שונא ליהנות? אוף, זה תמיד אותו הסרט איתך. בוא פשוט נזמין מכולם.

פיצה זותא. צילום: יח"צ
פיצה זותא. צילום: יח"צ

לשמחתנו, באפליקציית משלוחה NOW – אפליקציית משלוחי האוכל היחידה שנותנת לכם כסף בחזרה – מבינים לליבנו ויודעים שמגש אחד בלבד זה שברון לב פוטנציאלי לכולם (באמת, פשוט תזמינו שניים לפחות. מקסימום תרוויחו את המאכל הכי טעים ביקום: פיצה קרה בבוקר). לכן הם הגשימו חתיכה קטנה מחלומותינו, ודאגו לסידור מעולה: הם בוחרם חמישה פיצריות שהם אוהבים במיוחד, הפיצריות בוחרות את המגש המצטיין שלהן, ואנחנו – צוות הטועמים שמורכב מאנשי טיים אאוט, "השולחן" ועוד כמה אוכלי חינם שהסתננו פנימה – בוחרים לאכול ולהשוות בין כל הפיצות כמו אצילים איטלקיים מהמאה ה-18. או במילים אחרות, אנחנו באים רעבים למסיבת פיצה גדולה, ומי לא רוצה להיות מוזמן למסיבת פיצה? ועוד לקבל כסף בחזרה?

הפיצריות שנבחרו לבדיקה הן מהז'אנר המשפחתי-עממי: פיצה יואב, פיצה הברבנאל, ארל'ה פיצה, פיצה זותא ובזיליקום, ומצעד המגשים המרשים הציף את המערכת בידיים שמנוניות, גבינה נמתחת וריחו הייחודי של תבלין הפיצה המודרני. בבטן רעבה ועיניים סקרניות ניגשנו מגש מגש, טעמנו לפחות משולש אחד כל אחד, והעמדנו את הפיצות בהשוואה שרק מאכל אלים כמו פיצה ראוי לה על בסיס פרמטרים כמו פריכות ועמידות הבצק, טעם הקראסט, איכות הגבינה ומתיחתה, חום הפיצה ושילוב התוספות. והרי התוצאות לפניכם, מוגשות חמות עם גבינה לרגל חג השבועות. שדודה שלכם תסתפק בקיש, לכם מגיע פיצה.

הכי שווה: פיצה יואב

אין שום ספק בנוגע לזה, פיצה יואב – כן, ההיא משhנקין – דאגו למגש רחב ידיים ותוספות. המגש הנבחר היה פיצת פפרוני קלאסית, עיגולים על עיגולים, ותשמעו משהו, היא היתה עמוסה. האמת, נמאס לקבל פיצות עם תוספות מפוזרות ברישול, ונראה שבפיצה יואב מבינים שכל ביס צריך לבוא עם פרס קטן בדמות פפרוני שחום חמוד. התוספת פפרוני כיסתה את רוב הפיצה, והנקניק עצמו היה בעובי מושלם (כלומר, נדיב אבל לא נתקע בגרון) ומלא בטעם, עם תיבול דומיננטי שנתן לכל נגיסה קיק (וגם ייתר את הצורך בתבלינים למיניהם). בין העיגולים נחו חתיכות מוצרלה שנמסו בפיזור שהוסיף מדי כמה נגיסות גם מתיחת גבינה יפהפיה, והכתים את הידיים שלנו באופן בלתי הפיך. הבצק הדק-אך-לא-סמרטוטי הצליח להחזיק את הכל ליצירת משולש טעים מאוד. להזמנת משלוחה NOW ולצבירת 5% קאשבק מפיצה יואב 

פיצה יואב. צילום: יח"צ
פיצה יואב. צילום: יח"צ

הכי טראש כיף: פיצה הברבנאל

גם בהברבנל, המוסד הפלורנטינאי שסיפק מיליוני מאנצ'ים דחופים, בחרו לשלוח לנו פיצה פפרוני. היא בהחלט היתה שונה מזו של יואב, יותר טראשי, כזה ששם את הדגש על הפאסט יותר מהפוד, וזה בדיוק מה שהיא צריכה להיות – פלורנטינאית למהדרין, מושלמת לצמד אוכלוסיות מקומיות מהותיות לשוק האוכל: סטלנים וילדים. הגבינה מבעבעת לצבע זהוב מושלם, הפפרוני (מחזה אווז) מספק טעם מוכר עם טוויסט והבצק דק עם נפח נאה של "קשה" פריך, שכיף לטבול בכל רוטב שבנמצא. זה ללא ספק פיצה ילדותית יותר מהסטנדרט היוקרתי שהשתלט על העיר בשנים האחרונות, אבל לפעמים זה בדיוק, אבל בדיוק, מה שבא לנו – פיצה שגם ילדים אוהבים. נשמע מובן מאליו, אבל נסו לתת להם פיצה אנשובי וצפו בהנאה בפרצופם מחמיץ. להזמנת משלוחה NOW ולצבירת 10% קאשבק מפיצה הברבנאל

פיצה אברבנאל. צילום: יח"צ
פיצה אברבנאל. צילום: יח"צ

הכי לבנה: ארל'ה פיצה

הרבה שמנת עברה בנהר מאז השנים בהם שאלנו "מה זאת אומרת לבנה" ועד לעידן הנוכחי, בו כל פיצריה שמכבדת את עצמה (וגם כאלו שלא) מתגאים בתפריט בטייק העוד יותר חלבי של המאכל האיטלקי. בארל'ה בחרו לשלוח לנו פיצה לבנה בתוספת פטריות שמפניון ושום קונפי, ויא אללה איזה גאון מי ששם את השום. קל מאוד לפספס עם פיצה לבנה – מספיק ששמים יותר מדי או פחות מדי שמנת ויש לכם בריכת/מדבר שמנת, בהתאמה. אבל בארל'ה קלעו בול בכמות, הפטריות היו עשויות במידה הנכונה והשום, כאמור, היה פלוס חלומי ששדרג את המשולש למעדן רומני. הבצק, שנאפה בתנור לבנים, היה יכול להרוויח מעוד כמה דקות אפייה, אבל במכלול זו היתה פיצה מהנה במיוחד שחוסלה במלואה. להזמנת משלוחה NOW ולצבירת 10% קאשבק מארל'ה פיצה

פיצה ארל'ה. צילום: יח"צ
פיצה ארל'ה. צילום: יח"צ

הכי פוקאצ'ה: פיצה זותא

אנחנו אנשים שמאוד אוהבים גיוון בפיצות שלנו. למעשה, אפשר לומר שאנחנו פיצה-פוליאמורים – אחת אף פעם לא מספיקה. ולכן אנחנו שמחים במיוחד מהעובדה שהפיצה אל-טליו (כלומר, המרובעות בתבנית שנמכרת על פי משקל) יצאה מגבולות הטוני וספה והתפשטה לכל העיר. הפיצה של זותא הגיעה אלינו במלבן ענק שפוצץ בריבועי פיצה נאים עם רוטב פסטו, רוטב עגבניות, עגבניות מיובשות, מוצרלה ושמן זית. הבצק היה נמוך ביחסית לרוב הפיצות הרומאיות, אבל נתן לנו את הקראנץ' המתבקש מלמטה והאווריריות המשמחת מלמעלה, והעגבניות-פסטו היו תוספת נהדרת, אבל מיעוט המוצרלה – אולי כדי לא להתנגש עם רוטב הפסטו – קצת העיב על החגיגה והשאיר תחושה שמדובר יותר בפוקאצ'ה מושקעת מאשר בפיצה במובן המסורתי. אבל בתור פוקאצ'ה, זה היה מצוין. להזמנת משלוחה NOW ולצבירת 10% קאשבק מפיצה זותא

פיצה זותא. צילום: יח"צ
פיצה זותא. צילום: יח"צ

הכי מגוונת: בזיליקום

היו ימים בהם בזיליקום – סמל פלורנטינאי ותיק כמעט כמו הראסטות – היתה הפיצה הטובה בעיר. נכון, מאז הוצפה תל אביב במאות, אם לא אלפי, פיצריות חדשות והייחוד של בזיליקום (כולל הנקודה בין ה"בזילי" וה-"קום", שריד לתקופה בה נקודה לפני "קום" היה מגניב) קצת נעלם, אבל עדיין שמור לנו מקום בלב ללילות שאכלנו סלייס אחרי מסיבה בקומפורט. בבזיליקום החליטו לשלוח לנו את הפיצה שעל שמה קרוי המקום – פיצה בזיליקום, שבנויה על הרוטב והגבינה הרגילים, ועל תוספות של עגבניות שרי, גבינת שמנת ואיך לא, עלי בזיליקום. הפיצה היתה דקה בצורה המסורתית, עם בצק שהתאסף לקראסט ייחודי, מסובב קלות ועם שומשום, כשהכח הגדול בעצם מצוי בתוספות המיוחדות – העגבניות סיפקו רטיבות מהנה, הבזיליקום הוסיף גוון טעם רענן וגבינת השמנת שפוזרה בנדיבות היתה כבר ענן לבן וטעים שהכניס גיוון שלא הרבה פיצות זוכות לה. על הבצק הייחודי פחות עפנו מכיוון שהרגשנו שהקראנץ ברח בתהליך, אבל זה שום דבר שעוד קצת שמנת לא פותרת. להזמנת משלוחה NOW ולצבירת 10% קאשבק מבזיליקום

פיצה בזיליקום. צילום: יח"צ
פיצה בזיליקום. צילום: יח"צ

>> רוצים ליהנות מהטבה מיוחדת של 30 ש"ח מתנה בהזמנה הראשונה? הורידו את אפליקציית משלוחה NOW והכניסו את קוד ההטבה TIMEOUT. להורדת האפליקציה של משלוחה NOW >>