שיפודייה אורבנית חדשה במתחם בצלאל

סיגרים פריכים במילוי פטה וצנוברים, פטאייר במילוי תרד, שיפודי חזה ברווז רכים וחלומי בדבש לצמחונים: ביסטרו סקוטי ופאץ' הופך לבצלאל - שיפודייה שמחה בגובה העיניים

שיפוד לכל פועלת. בצלאל (צילום: אנטולי מיכאלו)
שיפוד לכל פועלת. בצלאל (צילום: אנטולי מיכאלו)
22 ביוני 2020

ממרחק של כמעט חודש מתום הסגר נראה שענף המסעדות נחלק לשלושה סוגים: אלו שנפתחו מחדש באותו פורמט, אלו שלא נפתחו כלל ואלו שנפתחו בצורה אחרת. בצלאל שייכת לקבוצה האחרונה – שיפודייה אורבנית (תכף נסביר) שנפתחת היום (שני) במתחם בצלאל, במקום שבו עמד לא מזמן ביסטרו סקוטי ופאץ'. "הייתה שאלה אם לסגור או לשנות. אלמלא הקורונה היינו ממשיכים אבל ברגע שהבנתי שפספסנו את האביב לא נותרה ברירה", אומר הבעלים בועז שרעבי (לא הזמר). "הפלטפורמה הייתה קיימת אבל הקונספט הישן פחות התאים לתקופה, כשלאנשים אין כסף ואין תיירות נכנסת. רציתי משהו פחות מתחכם מבחינת אוכל וחוויית לקוח".

יותר מרכז תל אביב מאשר פרובאנס. בצלאל (צילום: אנטולי מיכאלו)
יותר מרכז תל אביב מאשר פרובאנס. בצלאל (צילום: אנטולי מיכאלו)

בצלאל שואבת השראה – שלא לומר נשענת ממש – על מסעדות ודוכני בשר בעלי הצלחה מוכחת. שרעבי, שנוקט בתזונה קטוגנית, מספר שלצורך גיבוש הרעיון הוא ביקר באחים, בג'סמינו ובכרמל והחליט לפתוח "שיפודייה שמחה ובגובה העיניים".

החלל הפנימי עבר שיפוץ קל וכעת הוא משדר מרכז תל אביב יותר מאשר פרובאנס. התפריט נפתח במאזטים מוכרים בביצוע טוב, למשל ממרח חציל בלאדי, סלט ארוגולה ושקדים, איקרה וכרובית אפויה עם טחינה (17 ש"ח לאחד, 3 ב־45 ש"ח, 5 ב־64 ש"ח) ומנות קטנות חמות – סיגרים פריכים במילוי פטה וצנוברים, קלמארי מטוגן עם איולי צ׳יפוטלה, לביבות כרישה וקישואים טבעוניות עם צזיקי בצד ופטאייר במילוי חמצמץ של תרד, אורגנו וסומק (26־34 ש"ח).

כדאי לא להתמלא כדי להשאיר מקום לשיפודים מהזן הלא שגרתי: חזה ברווז רך ומפתיע, לב טלה, לייה ופלפל חריף ."אני עובד עם ספק בשר שיודע לבחור נתחים טובים שהם לא בהכרח יקרים, דברים מיוחדים במקום אנטריקוט שהיה עולה 80 ש"ח לשיפוד. אם יודעים לטפל בשייטל ובנתח קצבים הם לא פחות טעימים". מסביר שרעבי.

את סעיף המיינסטרים מאיישים שיפודי חזה עוף במרינדה, פרגית, כבד עוף, קבב בקר ונתח קצבים. לאוכלי דגים מיועדים שיפודי סלמון ושרימפס בחמאה ושום, ולצמחונים שיפוד גבינת חלומי רכה בדבש, כוסברה וצ'ילי וקבב ביונד מיט. כל מנה כוללת שיפוד אחד ותוספת צ׳יפס, אורז בוכרי, סלט קצוץ או ירקות צלויים. המחיר: 36־48 ש"ח (50 אחוז הנחה לשיפוד נוסף).

בצלאל החדשה (צילום: אנטולי מיכאלו)
בצלאל החדשה (צילום: אנטולי מיכאלו)

בתפריט המשקאות תמצאו ״קנקני שמחה״ –  עראק אשכוליות אדומות, סנגריה קרה, תה ירוק עם וודקה וליקר אפרסק ועוד קנקני קוקטיילים קלילים לשלושה־ארבעה אנשים (94 ש"ח), בירות ויינות מ־18 ש"ח לכוס. לילדים שהרחבה היא עבורם מגרש משחקים מציע תפריט ההרצה שניצלונים וצ'יפס. בעוד כחודש יתווספו עסקיות צהריים ובראנץ', בתקווה שימלאו את המרפסת כמו בימים הטובים של סקוטי ופאץ'. באמצע שבוע הישיבה על בסיס מקום פנוי ובסופי שבוע הזמנת מקומות נדרשת.
בצלאל, המכבי 2 תל אביב, ראשון־חמישי 17:00 – 23:00, שישי־שבת 12:00 – 23:00, 03-7566165