שירת העשבים: הכירו את Uber, אלכוהול התבלינים החדש

Uber, דיז׳סטיף העשבים המקומי שמיוצר לפי מתכון סודי, יושק מחר (שלישי) בתל אביב. מי בא לצ'ייסר?

Uber. צילום: דור אבן חן
Uber. צילום: דור אבן חן
26 באוקטובר 2015

Uber הוא פרי יצירתם של טל קירשהיימר, רוקח במקצועו ומומחה לצמחי מרפא, ועידן עוז, איש יין ואלכוהול רב ידע וניסיון. השניים, חובבים גדולים של הטיפה המרה, החליטו לרקוח דיז׳סטיף עשבים ותבלינים מקומי, כדי שגם לנו יהיה משקה מקומי שכזה, כפי שאפשר למצוא כמעט בכל מדינה בעולם. ההיסטוריה של מרקחות עשבים שהתחילו את דרכן בתור תרופות היא ארוכה ומפוארת. ה־Uber, שנראה כמו בקבוקון תרופה בעיצוב מהמם (ובינינו, מי מאיתנו לא מעדיף לחשוב שהוא רק לוגם תרופה קטנה ולא שותה אלכוהול?), נמצא איפשהו בפרופיל הטעמים בין פרנה ברנקה, שרטרז וייגרמייסטר, עם מעט מהמסתוריות של הטובי. זהו משחק של מריר־מתוק בנוכחות בולטת של עשבים ותבלינים, לפי מתכון סודי, כמיטב המסורת.

שמונה שנים עבדו עידן וטל על המשקה (שהפציע בשמי חיי הלילה לסיבוב ראשון לפני שנתיים לערך, נעלם וכעת הוא שוב חוזר), המיוצר מהשריה של עשרות תבלינים וצמחים עם יין ואלכוהול, בעיקר עשבים ים תיכוניים המקנים למשקה טעם מקומי אך ייחודי. החבר׳ה טוענים שהמשקה מעורר וממריץ את הגוף ולא רק את הנפש. משקה ״קצה״, זה השיח, ובהחלט ערב של Uber בצ׳ייסרים על הבר מוכיח כי יש דברים בגו (250 מ"ל, 95 ש"ח, בחנויות מובחרות או במייל: idan@bitters.co.il).

Uber – מסיבת השקה, הוסטל 51, יהודה הלוי 51, 27.10, מ־19:00