ליד השוק וליד הים: פתיחת השולחן המפורסמת של שישקו עברה לוקיישן

שישקו (צילום אנטולי מיכאלו)
שישקו (צילום אנטולי מיכאלו)

לחבר'ה החביבים בשישקו נשבר לגמרי מהחפירות באלנבי והסביבה, והחליטו להזיז את שישקו לפינה קטנה ואינטימית, לפחות בסטנדרטים שלהם. עכשיו הם רוצים לחזור להיות "מקום שקם כל בוקר ומכין אוכל אמיתי, שמח וטעים". אה, ויש לנו גם חדשות מרגשות על בראנץ' השיכורים המיתולוגי מימי הסרווסריה

13 ביוני 2024

בתקופה האחרונה אנו עדים לתופעה מעניינת של מקומות חדשים שכבר החלו לפעול, אך מבקשים להישאר מתחת לרדאר. תירוצים לא חסר: פעם זה מנדף שעוד לא הותקן, בפעם אחרת הריהוט והעיצוב טרם הושלמו, או שהצוות בחוסר והשירות מקרטע וסבתא עוד לא באה לבקר כסגולה למזל. אצל הבולגרי השמן אין דברים כאלה. זמן זה זמן.

>> הר הגעש מתכונן להתפרץ: האם יש דבר כזה יותר מדי גבינה על דומינוס?

השישקו נסגר בקול תרועה ב-31.5, ובדיוק מופתי, אחרי שבועיים בלבד, נפתח במקומו החדש, סמוך לשוק הכרמל. הקבב, הבירה וכל החשודים המיידיים כבר עברו ללוקיישן החדש, חניה יש בשפע וגם בראנץ' השיכורים חוזר בקרוב. אחרי חילוץ החטופים ההירואי, יש מצב שאלו החדשות הכי משמחות ששמענו השבוע.

שישקו (צילום אנטולי מיכאלו)
שישקו (צילום אנטולי מיכאלו)

הרילוקיישן של שישקו לרחוב הכובשים קורה אחרי 14 שנים במתחם בית הכנסת הגדול, נצח במונחים של בתי אוכל בעיר. הבעלים אלעד דור התייאש מהחפירות באלנבי שמקשות על אורחים להגיע, משכר הדירה הגבוה ומסגירת החניון הצמוד בעקבות שיפוץ בבית הכנסת הגדול, והחליט שהגיע הזמן להתקפל. הוא חיפש נכס חלופי ולבסוף הגיע לפינת הרחובות של הכובשים ונחמיה, בשולי שוק הכרמל. "הגיע הזמן להמשיך הלאה ולרוץ קדימה, להתחשב במה שהלקוחות שלנו מבקשים ולתת מענה גם למה שהרגשנו עמוק בפנים – שהגיע הזמן לפתוח שישקו חדש ליד השוק וליד הים. מקום שלוקח צעד אחד אחורה, בקטע הכי טוב שאפשר", הוא מסביר.

שישקו (צילום אנטולי מיכאלו)
שישקו (צילום אנטולי מיכאלו)

לרגל המעבר התאבזר המוסד האהוב בשף דורון לוי (לשעבר "דיינינגס" במלון נורמן), ששיפץ את התפריט. הכיוון הכללי נותר טרי, פשוט ומנחם, ולכן פתיחת השולחן המפורסמת של שישקו נותרה בעינה. על הבר הגדול והמשופץ מונחים חלה רכה, טחינה וחמוצים וקולקציית מאזטים צבעונית בדיוק כמו באלנבי – לאבנה וסלט ביצים עם הרבה בצל מטוגן, חצילים שרופים על האש וצזיקי בלקני, כבד קצוץ ופלפלים חריפים עם גבינת פטה, וגם הר הצ'יפס הידוע, עם גבינה בולגרית מלמעלה (13-50 ש"ח).

הקבב וקציצות הפראסה כבודם במקומם מונח, ולקלאסיקות הוסיף לוי מנות ברוח שוק הכרמל, ותל אביב־גבול־יפו – עראייס תרד וגבינות (58 ש"ח), ארטישוק א-לה רומנה עם סלסה ורדה ולאבנה (52 ש"ח), מחבת שרימפס עם יוגורט מתובל ועלים ירוקים (88 ש"ח), קורנדביף חם על חלה קלויה (68 ש"ח) וסובלאקי פרגית על פיתה זעתר עם ירקות קלויים (69 ש"ח). "תמיד עשינו אוכל שמבוסס על המטבח הים-תיכוני ועל אזור הבלקן ושום דבר מזה לא הולך להשתנות. אנחנו לא מסעדה פר אקסלנס, אלא בר אוכל והבסיס שלנו הוא חומר גלם טוב עם מינימום התעסקויות ושטויות. מקום שקם כל בוקר ומכין אוכל מחדש. אוכל אמיתי, שמח וטעים".

שף דורון לוי. שישקו (צילום אנטולי מיכאלו)
שף דורון לוי. שישקו (צילום אנטולי מיכאלו)

לכבוד הפתיחה מציע השישקו הפי האוור נדיב – 30 אחוז הנחה על כל התפריט (ראשון-חמישי, 16:00-19:00). בתחילת יולי, אם הכול ילך כשורה ללא הפתעות מצד חיזבאללה, ישוב לסורו בראנץ' השיכורים המיתולוגי מימי הסרווסריה. באתר כבר אפשר לזהות רמזים ברורים לפנקייק בייקון, צ'ורוס סרטנים ופונדו גבינות מפעם, ומנות חדשות שמשוות ומעלות את מפלס הכולסטרול – למשל קרוק מאדאם על וופל בלגי, פריטטה ירוקים ושרימפס וצלחת קולד קאטס.

מסורת מגשי הצ'ייסרים על חשבון הבית ממשיכה לרפד את הבטן באלכוהול כהכנה לאוכל וכתזכורת למסורת האירוח של הבר הוותיק. "אנחנו שלמים מאוד עם המעבר", מסכם דור. "חיפשנו הרבה זמן מקום שיצליח להחזיר את כולנו למה שהיה פעם, עם שדרוגים מעכשיו, והפינה הזאת ליד השוק באה לנו בול – קטן יותר ואינטימי יותר, קהילתי ושכונתי. שישקו תמיד היה מוגדר כבית שאפשר להגיע אליו איך שאתה רוצה. זו אינטימיות שהייתה חסרה לי קצת לאחרונה ואני שמח להחזיר אותה לשישקו, ובכלל לעיר".
שישקו, הכובשים 48, א'-ה' מ-16:00, ו'-ש' מ-12:00