Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

אפקט הפרפר: שמלות הכלה הקלות של לני אוזן

הקולקציה של לני אוזן עדינה, מוצלחת ובעיקר פרקטית. אתן עדיין כאן?

שמלה של לני אוזן. צילום: אמיר צוק
שמלה של לני אוזן. צילום: אמיר צוק

לני אוזן היא מסוג המעצבות הצעירות שפועלות בשקט. הקולקציות שלה הן עדינות, הצבעוניות מיושבת מאוד, הדפוסים מנומסים, הגזרות נקיות ועם טוויסטים קטנים. היא לא חלק מסצנה מסוימת, לא משתתפת תדיר באירועי פופ אפ שונים או מייצרת צילומי קולקציה שאפתניים עם פרזנטורית מוכרת. למעשה, אם לני הייתה להקה היא הייתה מסוג האינדי־מיינסטרים, כזו שצברה את קהל המעריצים שלה תוך כיתות רגליים במועדונים קטנים ברחבי הארץ. את הבארבי היא החליפה ברזילי, שם, במשך עונות ארוכות, נהגו המוכרות בחנויות לייעץ לנשים שרוצות אופנה, אבל גם לא יותר מדי ממנה. ארבע שנים לאחר שהחלה את דרכה עם המותג הנושא את שמה הפרטי, מאחורי לני כבר שמונה עונות, שבהן היא התמקצעה בהבנת דרישות הלקוחות ובהפנמה של הפריטים שלשמם הן מגיעות אליה.

כמו מעצבים צעירים אחרים היא הפנימה שהנפחים המשמעותיים של השוק הם בקצוות שלו, לבוש הקז׳ואל־בייסיק, ולמולו בגדי הערב, קטגוריה שמכילה מנעד מרשים של גוונים; לני בחרה להתמקד בזו האחרונה, אך להצטייד בגישת היום חול של הראשונה וליצור בגדי ערב לא פומפוזיים מדי, שאפשר לכנותם עירוניים־רומנטיים והם מתמקדים בעיקר בעושר בבד ומניפולציות במשי וקופרו. את ההשראה לאוסף החדש היא שאבה מעבודתה של האמנית אן טן דונקלר שהחלה בשנים האחרונות במלאכת שחזור פרפרים בפרויקט שנשא את הכותרת העצובה ״פרפרים שבורים״. כפי שדונקלר מילאה מחדש את המרווחים בין שלדי הפרפר בחומרים ובצבעים שונים, ניסתה לני לגעת בגזרות קלאסיות, כמו זו של שמלת צינור ארוכה או קמיסול, ולערוך בהן שינויים עדינים.

שמלה של לני אוזן. צילום: אמיר צוק
שמלה של לני אוזן. צילום: אמיר צוק

הדגמים המוצלחים באוסף הם דווקא אלה שמתקרבים בצורה המשמעותית ביותר לבגדי יומיום: גופיית משי הנלבשת עם חצאית שחורה עד לברך, פריטים שוודאי יפתו לרכישה את אלו שמחפשות מראה ״מבוקר עד ערב״ אמיתי ופרקטי. כשהיא עוברת העונה למכירה ישירה, בעיקר דרך האתר שלה, אוזן מציעה פלח חדש של שמלות כלה קלות, מהסוג שבאמת חף מפרטים, מחוכים, קישוטים ומיני קצפות שלעתים מסתתרים מאחורי הכותרת הנוחה לשיווק ״הכלה האורבנית״.

לאתר של לני אוזן

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה!