זמן שמרים

עוגות השמרים הכי שוות לסוף השבוע

עם שוקולד, חלווה או קינמון - מתכוני עוגות שעושות חשק לאפות עוד ועוד
עוגת שמרים של קרין גורן. צילום: דניאל לילה
עוגת שמרים של קרין גורן. צילום: דניאל לילה

יום שישי נותן זמן לעבוד בבית עם בצק שמרים. בצק כזה, שבשילוב עם שוקולד, או חלווה מפיץ ברחבי הבית ניחוחות שאף חומר גלם אחר לא יכול להתחרות בהם. אספנו עבורכם  את המתכונים הכי שווים לעוגות שמרים ריחניות שיעשו לכם את השבת.

מקלות סינבון של שיר גורן קורל גורן (בבקה בייקרי). צילום: דניאל לילה, סטיילינג: עידן ספיבק
מקלות סינבון של שיר גורן קורל גורן (בבקה בייקרי). צילום: דניאל לילה, סטיילינג: עידן ספיבק

מקלות קינמון ופקאן

המאפה הזה הוא בעצם מקלות סינבון על בסיס בצק פשוט. הם קטנים וחמודים ולא סותמים את הבטן, ומגישים אותם עם רוטב טופי לטבילה למתכון המלא
לחמניות ספירלה עם חמאת בוטנים וריבה של נטלי לוין | צילום: הדס ניצן, עריכה קולינרית: תמר שורצברד גולן
לחמניות ספירלה עם חמאת בוטנים וריבה של נטלי לוין | צילום: הדס ניצן, עריכה קולינרית: תמר שורצברד גולן

לחמניות ספירלה עם חמאת בוטנים וריבה

הלחמניות האלה משלבות בין חמאת בוטנים לריבה בצורה נהדרת ומעוצבות כספירלה שהכי כיף לפתוח לאט–לאט למתכון המלא
פּוֹבִיטיצה של דרור כהן | צילום: רונן מנגן, סטיילינג: עמית פרבר
פּוֹבִיטיצה של דרור כהן | צילום: רונן מנגן, סטיילינג: עמית פרבר

פּוֹבִיטִיצָה - עוגת שמרים ואגוזים מסלובניה

בעיניי, העוגה הזאת היא האימא של כל עוגות השמרים. הסוד שלה הוא בצק גמיש מאוד, שנמתח ליריעה גדולה ודקה, ממולא ומגולגל עשרות גלגולים למתכון המלא
עוגת שמרים רוגלעך של אריה קסטיאל ודורון גרונוביץ' (האחים). צילום: אפרת לוזונוב; סטיילינג: עינב רייכנר
עוגת שמרים רוגלעך של אריה קסטיאל ודורון גרונוביץ' (האחים). צילום: אפרת לוזונוב; סטיילינג: עינב רייכנר

עוגת רוגלך נוטלה

עוגת רוגלך היא עוגת שמרים מתוחכמת, שמקפלים את הבצק שלה עם המלית. התוצאה: עוגה טעימה שנשארת עסיסית למתכון המלא
בוסטוק קרם לוז-תפוז, פרוסות תפוז ושטרויזל קקאו של מאפיית
“מרגוזה” (צילום: דניה ויינר)
בוסטוק קרם לוז-תפוז, פרוסות תפוז ושטרויזל קקאו של מאפיית “מרגוזה” (צילום: דניה ויינר)

בוסטוק קרם לוז-תפוז, פרוסות תפוז ושטרויזל קקאו

מכינים בריוש ענק בתוך סיר ג’חנון ופורסים אותו לדסקיות, מכסים בקרם לוז-תפוז, בתפוזים ובשטרויזל ושולחים לאפייה למתכון המלא
קראנץ חלבה ושוקולד צ’יפס של רות אוליבר. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו.
קראנץ חלבה ושוקולד צ’יפס של רות אוליבר. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו.

קראנץ חלבה ושוקולד צ’יפס

הקראנץ אמנם הגיע מגרמניה, אבל מדובר בעוגת השמרים הכי אהובה וישראלית שיש. כדאי לעשות שימוש בקמח לחם, שעשיר יותר בגלוטן, לקבלת בצק יותר אלסטי למתכון המלא
מקלעת פרסבורגר במילוי תפוחים מקורמלים ועוגיות של יובל אלחדף. צילום: שרית גופן. סטיילינג: דלית רוסו
מקלעת פרסבורגר במילוי תפוחים מקורמלים ועוגיות של יובל אלחדף. צילום: שרית גופן. סטיילינג: דלית רוסו

מקלעת פרסבורגר במילוי תפוחים מקורמלים ועוגיות

2 דירוגים
תפוחים מקורמלים ועוגיות זה שילוב שכאילו נולד במטבח של בן & ג'ריס - מתוק, מושחת וטעים בטירוף למתכון המלא
שושני בריוש במילוי קרם פטיסייר שוקולד ופרלינה אגוזי לוז של יובל אלחדף. צילום: שרית גופן. סטיילינג: דלית רוסו
שושני בריוש במילוי קרם פטיסייר שוקולד ופרלינה אגוזי לוז של יובל אלחדף. צילום: שרית גופן. סטיילינג: דלית רוסו

שושני בריוש במילוי קרם פטיסייר שוקולד ופרלינה

עוגת שושנים יפהפייה, שכולה משחק בין הרכות של בצק הבריוש לפריכות של המלית למתכון המלא
רולדת שמרים במילוי קרם פיסטוק, משמשים מיובשים ומי ורדים של יובל אלחדף. צילום: שרית גופן. סטיילינג: דלית רוסו
רולדת שמרים במילוי קרם פיסטוק, משמשים מיובשים ומי ורדים של יובל אלחדף. צילום: שרית גופן. סטיילינג: דלית רוסו

רולדת שמרים במילוי פיסטוק, משמש מיובש ומי ורדים

1 דירוגים
תודות לטכניקות הקיפול המיוחדות גם המעטפת הפריכה של העוגות וגם הפנים שלהן נראים כמו פסיפס מרתק של צבעים ומרקמים למתכון המלא
עוגת שמרים מקמח מלא במילוי טחינה, דבש ואגוזים של הקונדיטורית אילה ענבר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: אינה גוטמן
עוגת שמרים מקמח מלא במילוי טחינה, דבש ואגוזים של הקונדיטורית אילה ענבר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: אינה גוטמן

עוגת שמרים מקמח מלא במילוי טחינה, דבש ואגוזים

4 דירוגים
אתם רוצים לצייד את הילדים במשהו בריא שישביע אותם וימתיק להם את היום? נסו את הרעיונות של הקונדיטורית אילה ענבר למתכון המלא
קוגלהוף שוקולד צ’יפס בתפיחה כפולה. סגנון: טליה גון אסיף | צילום: דניאל לילה
קוגלהוף שוקולד צ’יפס בתפיחה כפולה. סגנון: טליה גון אסיף | צילום: דניאל לילה

קוגלהוף שוקולד צ’יפס בתפיחה כפולה

2 דירוגים
הקוגלהוף היא עוגה עצלנית - תפיחה אחת ודי, אבל כאשר מתפיחים את הבצק פעמיים, השמרים יוצרים טעמים מורכבים יותר למתכון המלא