אחת השווארמות הטובות של נצרת הגיעה לתל אביב. ויש לה גב

היד שמנענעת את הפיתה. שווארמה שעבי-אבולעפיה (צילום: יעל שטוקמן)
היד שמנענעת את הפיתה. שווארמה שעבי-אבולעפיה (צילום: יעל שטוקמן)

קראוסאובר יותר שאפתני מ"הנוקמים: מלחמת האינסוף"? בהחלט כן. שווארמה שעבי, מהמיתולוגיות ביותר בארץ, חוברת לסעיד אבולעפיה האגדי למנה משולבת של שווארמה משיפוד מיקס עגל-כבש (עם פיסטוקים על השיפוד!) שנפרס היישר לתוך הפיתה הכי רכה בעיר

13 באוקטובר 2022

לכבוד חול המועד יש לנו בשורות חגיגיות במיוחד: אבולעפיה, מעוז הפחמימות היפואי האהוב, נכנס לעסקי השווארמה, ותהיו משוכנעים שלא מדובר בעוד שווארמה בינונית שבכל זאת עולה 60 שקל. למעשה, מדובר בשיתוף פעולה מרהיב עם שעבי, השווארמה המפורסמת מנצרת – הבשר של שעבי, הפיתה הידועה של סעיד אבולעפיה מנמל תל אביב. לא פחות ממפגש גיבורים.

לאחר מחקר וחיפושים שערך סעיד יחד עם שלל בני משפחה וחברים (זה בטח היה תחקיר כיפי), נבחרה שווארמה שעבי בתור השותפה המנצחת, לאחר שכבר צברה לה בנצרת ובשאר הארץ עדת מעריצים מושבעת שהולכת אחרי השווארמה שלה באש, במים ובשיפוד הסמתובב. מה שייחודי בשווארמה הוא שהיא משלבת בשר עגל וכבש בצוותא, יחד עם פיסטוקים ריחניים וצנוברים שמעניקים לביס קיק מסקרן, כמובן יחד עם תועפות טחינה וסלט טרי ורענן.

מתנה לצפון הישן. שווארמה שעבי-אבולעפיה (צילום: יעל שטוקמן)
מתנה לצפון הישן. שווארמה שעבי-אבולעפיה (צילום: יעל שטוקמן)

אז אם אהבתם את השווארמה של שעבי בנצרת (ואם טעמתם אותה, אהבתם אותה), חכו שתטעמו אותה בפיתה האהובה של אבולעפיה – דווקא בצפון הישן של תל אביב. מדובר בפיתה שאוחזת היטב בבשר השווארמה, מחזיקה את הטחינה ללא מורא וגם מצליחה להיוותר רכה ואוורירית.

מלבד שווארמת הכבש תמצאו באבולעפיה-שעבי גם שווארמה מבשר הודו, שהיא קלילה יותר ומאפשרת להמשיך את היום ללא שנצ דחוף לאחר הזלילה וניחנת גם היא בתיבול משובח וייחודי, ועבור הצמחונים יש גם פלאפל חמים שמיטגן במקום ואליו נוספים חצילים מטוגנים, תפוחי אדמה חמימים ושאר חברים לפלאפל, באותה פיתה נהדרת. בהמשך צפויים גם שיפודים של פרגית, כבש ועוף, וגם קובה ולחמעג'ון ועוד הפתעות טובות. לא נרגעתם? בסמוך יש גם את כנאפה ג'מילה למי שיחפוץ בקינוח אחרי הזלילת האימתנית. אנחנו לא שופטים. להיפך, אנחנו מלאי יראה וכבוד.

שים בפיתה, שים. שווארמה שעבי-אבולעפיה (צילום: יעל שטוקמן)
שים בפיתה, שים. שווארמה שעבי-אבולעפיה (צילום: יעל שטוקמן)

כדאי לציין לטובה גם את המחירים השפויים, ואנחנו מלאי תקווה שיישארו גם לאחר ימי ההרצה, שכן בעיר בה מחירי השווארמה כבר הגיעו ל-62 ש"ח ושווארמה מעל 50 ש"ח היא כבר מזמן לא מילה גסה. כאן מרענן וחיוני למצוא מנת שווארמה כבש ב44 ש"ח ומנת שווארמה הודו ב40 ש"ח, וגם פלאפל ב-20 ש"ח בלבד כבר אינו מוצר שכיח בתל אביב. מה יהיה? לפחות בינתיים, יהיה מאוד שווארמה. כמו כן, ראוי לציין ששווארמה "אבולעפיה" ביפו, על רחוב יפת, אינה קשורה לשווארמה של סעיד, אז אל תתבלבלו – שעבי אבולעפיה יש רק אחת.
שווארמה שעבי אבולעפיה, יורדי הסירה 14, פינת הירקון