הכי חו"ל בארץ: בואו לאכול את הפטיסרי המושלם של אלון שבו

שעת התה של אלון שבו (צילום: דן פרץ)
שעת התה של אלון שבו (צילום: דן פרץ)

המאפים המושלמים של אלון שבו יוצאים מהפטיסרי שלו ונוחתים בפורמט של שעת תה אלגנטית וקסומה בחלל הכנסייתי של מלון Jaffa. חודש יוני כבר סולד אאוט, נסו את מזלכם ביולי ובאוגוסט (או שכבר תטוסו ללונדון ודי?)

25 במאי 2022

אלון שבו הוא מהקונדיטורים המוכרים והמוערכים ביותר בנוף התל אביבי, ואין עוררין על כך שהוא הצליח להביא את השיק של הפטיסרי הפריזאי אל הישראליים, תחילה בסדנאות בהן לימד (ועדיין מלמד) להכין בצק רבוך ולמלא אותו בקרם פטיסייר (ניסינו, זה כיף) ועד לחנות שפתח בנווה שאנן שנושאת את שמו וניחנת באסתטיקה חד פעמית. וכעת, שימו לב, גם בשעת תה בניחוח אירופאי אריסטוקרטי מרגש.

שעת התה של אלון שבו (צילום: דן פרץ)
שעת התה של אלון שבו (צילום: דן פרץ)

אחרי סיבוב בפריז שכלל מספר טקסי תה, שבו הבין ששעת התה היא למעשה חלומו המתוק של כל קונדיטור, משום שהיא מאפשרת לשים את הקינוחים והתוצרת שלו בפרונט. הקינוחים כאן הם לא מנה אחרונה ומתוקה בסוף ארוחה מכבידה, אלא ניצבים במרכז האירוע, מה שמאפשר להמציא אותם מחדש ביצירתיות ובמחשבה מחוץ לקופסא. וזה בדיוק מה שאלון שבו עשה: הוא צירף אליו את הצוות הנאמן שמלווה אותו בסדנאות ובחנות, ויחדיו ערכו טסטים לשלל קינוחים ומאפים, החליפו רעיונות, שדרגו מתכונים ושיטות הכנה – עד להולדת שעת התה שמתארחת במלון ג'אפה היפהפה.

שעת התה של אלון שבו (צילום: דן פרץ)
שעת התה של אלון שבו (צילום: דן פרץ)

>> הפטיסרי של אלון שבו: כל הפרטים
>> שעת התה של וייס: כל הפרטים

שבו חבר לג'אפה הוטל והחל לארח בחודש האחרון את שעת תה המסורתית במתחם הצ'אפל הכנסייתי שבמלון. המתחם, ששימש בעבר מנזר, שמר על סגנונו הייחודי עם ויטראז'ים מרהיבים ותקרות גבוהות ומגולפות באבן והוא סביבה אידיאלית לטקס תה שמכבד את עצמו, יפה עד כאב ומשרה אווירת חו"ל אולטימטיבית. כבר אהבנו. התענוג האמיתי של שעת התה הוא העובדה שאפשר לעצור באמצע היום, לשכוח מטרדות היום יום, לאכול קינוח בהנאה וללגום תה בשלווה וזוהי התורה כולה.

שעת התה של אלון שבו (צילום: דן פרץ)
שעת התה של אלון שבו (צילום: דן פרץ)

מה בתפריט? על מגש שלוש קומות ניצבים החשודים המיידים: לפתיח תאכלו בריוש הל, מאפה מדופף קווין אמאן, חמאה, ריבת תותים ומשייה בעבודת יד – מתכונים מסורתיים בשילוב טאץ' מקומי הכרחי. בגזרת המלוחים, כי אי אפשר רק מתוק, מככבות ברוסקטות: האחת עם קרם תירס וכרישה צלויה, השנייה עם ארטישוק ירושלמי וקרם שום ריחני, השלישית עם חמאת עגבניות, מוצרלה וזיתים. יש גם בורקס וישיסואז פריך, רך ומבורך שאהבנו במיוחד. 

שעת התה של אלון שבו (צילום: דן פרץ)
שעת התה של אלון שבו (צילום: דן פרץ)

נחזור לגזרת הקינוחים עם טארטלט פרחים, קונפיטורת ברגמוט, קרם צ׳אי וכן קינוח שוקולד, שומשום ושמן זית בניחוח מקומי מרגש. תשאירו מקום גם לפטיפור דבש, טימין ולאבנה, או לפרסבורגר פרג ומרציפן. בסוף, ממש לקינוח, תזכו לטעום ממתקים בעבודת יד, דוגמת קליסונים לפי מיטב המסורת, עוגיות לבנדר ופחזניות מרציפן. לסיום סיומת, תקבלו סוכריות טופי קרמל עם תבלינים ופירות העונה רעננים וטריים. ושלא תחשבו ששכחנו למה התכנסנו: תה, כמובן. אנשי פלה דה תה התאימו אותו לקינוחים ולמאפים – תה שחור ארל גריי או ברגמוט, תה ירוק של יסמין או טורקי מסורתי וחליטות שקדים, וניל וקמומיל.

>> שעת התה של אלון שבו, מלון ג'אפה, לואי פסטר 2. כרגע נותרו מקומות לחודש יולי ואם יתמזל מזלכם גם לאוגוסט, יש לעקוב בלינק. בכל סבב כ-40 מקומות בעלות של 200 ש"ח לאורח