מתוק, פוטוגני ומרענן: שישה קופיישקס שאתם הולכים להתמכר אליכם
הם מתוקים, טעימים, בעלי מרקם גלידתי והם ייתנו לכם זריקת אנרגיה. קופישייק - מילקשייק צונן על בסיס קפה איכותי - הוא הדבר הנכון לקיץ. מרב הלפרין, קואצ׳רית לתזונה הוליסטית, מגישה שישה משקאות קפה ממכרים
קולד ברו
מה זה?
קולד ברו – המכונה גם Cold Press או Cold Water Extract – הוא משקה קפה הנעשה בתהליך השריית פולי קפה טחונים במים למשך שעות רבות. בסוף התהליך מתקבל משקה חלק וצונן.
איך מכינים?
החומרים:
50 גרם קפה BeanZ מהפולים של מריה מקולומביה, טחון גס
1.5 ליטר מים
פילטר קפה לסינון
צנצנת או בקבוק עם מכסה
אופן ההכנה:
• מכניסים את הקפה והמים לצנצנת ומערבבים היטב.
• מעבירים למקרר ל־12־16 שעות.
• מסננים את הנוזל דרך נייר פילטר לתוך מכל אחסון שניתן לסגור אותו (בקבוק או כד סגור).
איך מגישים ושותים?
• מגישים בכוס מלאה קרח, עם או בלי חלב.
• מוסיפים לקופישייק.
שייק ארוחת בוקר טוב
החומרים
1 כוס קוביות מנגו קפואות
1 בננה קפואה
ֻ1 כוס יוגורט כבשים 5%
2 תמרי מג׳הול מגולענים
1 כף חמאת בוטנים
1 שוט אספרסו (או קולד ברו, מתכון בעמ׳ 25)
אופן ההכנה
מערבלים את כל המרכיבים בבלנדר חזק כ־30 שניות עד לקבלת שייק אחיד.
אפוגטו שייק
החומרים
1 כוס בשר קוקוס טרי
1 כוס חלב שקדים
1 כף חמאת שקדים
2 כפיות סירופ מייפל טבעי
1 שוט אספרסו BeanZ מהפולים של לואיז אלברטו מברזיל
5 קוביות קרח
אופן ההכנה
מערבלים את כל המרכיבים מלבד הקפה בבלנדר חזק עד לקבלת תערובת קרמית אחידה. מוזגים את הקפה ומערבבים.
שייק שוקולדי
החומרים
1 בננה קפואה
2 כפות קקאו נא (להשיג בחנויות טבע)
1/2 אבוקדו
1 כף חמאת בוטנים
4 קוביות שוקולד מריר 70%
1 כוס חלב שקדים
1 שוט אספרסו BeanZ מהפולים של גבריאל מאוגנדה
4 קוביות קרח
אופן ההכנה
מערבלים את כל המרכיבים בבלנדר חזק כ־30 שניות עד לקבלת שייק אחיד.
קרמי שייק
החומרים
1 כוס קוביות אננס קפואות
1 בננה קפואה
2 תמרי מג׳שהול מגולענים
1/2 אבוקדו
1 כף חמאת שקדים
1 כוס חלב
1/2 כוס אגוזי קשיו שהושרו במים כשעתיים עד שהתרככו
1 שוט אספרסו (או קולד ברו, מתכון בעמ׳ 25)
אופן ההכנה
מערבלים את כל המרכיבים בבלנדר חזק כ־30 שניות עד לקבלת שייק אחיד.
שייק מאוהב
החומרים
1 כוס פירות יער קפואים
4 קוביות שוקולד מריר 70%
1 כוס חלב שקדים
1 כפית סוכר קוקוס
1 כף חמאת שקדים
קורט פלפל צ׳ילי יבש גרוס
1 שוט אספרסו BeanZ מהפולים של סיה מאינדונזיה
5 קוביות קרח
אופן ההכנה
מערבלים את כל המרכיבים בבלנדר חזק כ־30 שניות עד לקבלת שייק אחיד.
שייק טרופי
החומרים
1 כוס קוביות מנגו קפואות
1 כוס ליצ׳י קפוא
1 כוס עלי בייבי תרד
1 כוס חלב קוקוס
1 שוט אספרסו BeanZ מהפולים של לואיז אלברטו מברזיל
אופן ההכנה
מערבלים את כל המרכיבים בבלנדר חזק כ־30 שניות עד לקבלת שייק אחיד.