עד הפרעצל הבא: סניף חדש לשרויטמן במרכז העיר

המאפייה האהובה מנחלת יצחק תפתח שלוחה ברחוב טשרניחובסקי. בתפריט: הפרעצלים המתפצחים, הספוליאטלה השווים ושאר חומרים ממכרים

שרויטמן (צילום: מתן שופן)
שרויטמן (צילום: מתן שופן)
19 בפברואר 2020

אם אתם רודפים כמונו בכל העיר אחרי הפרעצלים והלחמים של שרויטמן, קבלו בשורה טובה: בקרוב הם יהיו הרבה יותר קרובים. סניף חדש של המאפייה הארטיזנלית ייפתח במלון Saul ברחוב טשרניחובסקי 17 במקום שבו פעלה בעבר סנדוויצ'יית ברווזי.

"מאוד רציתי להיות בתל אביב, לחזור לבלגן הטוב", אומר הבעלים ערן שרויטמן. "חצי שנה חיפשתי מקום וכשראיתי את הנכס ממש אהבתי אותו. הוא דובר את השפה שלי והמיקום הוא מאוד אני, מרכז תל אביב אבל בשקט. זה מקום אינטימי והתחברתי לרחוב ולשכונה. כשהייתי בצבא גרתי בסביבה ואני מאוד אוהב אותה".

פרעצל, שרויטמן. צילום: ערן שרויטמן
פרעצל, שרויטמן. צילום: ערן שרויטמן

כשמאפיית שרויטמן נפתחה בנחלת יצחק לפני שנתיים וקצת, גבות רבות התרוממו בגלל הלוקיישן. לשרויטמן, שתמיד היה קצת אאוטסיידר במילייה, היה הסבר מנומק. "מתאים לי פה כי באופי אני מחתרתי", הוא אמר אז, והוסיף כטיעון כבד משקל את מחירי השכירות הנמוכים. הבחירה להתמקם מעבר לאיילון הוכיחה את עצמה: המאפייה ובית הקפה הצמוד מושכים מבקרים מעבר לגבולות גבעתיים והשכונות המזרחיות, ובימי שישי התור משתרך עד קצה הרחוב. במשך הזמן התפריט התרחב קצת, ולכריכים ולעוגות הבחושות נוספו מסבחת עדשים, מרק או שניים, עוגת שורטברד קרמל ומאפי ספוליאטלה.

לאורך כל התקופה נתקל שרויטמן בשאלה מדוע אינו פותח סניף במרכז העיר, אך הוא העדיף לבסס קודם את המאפייה. כעת לקראת פתיחת המקום החדש הוא מפחית את מספר המסעדות שלהן מספקת המאפייה לחמים מתוך כוונה לשמור על האיכות. "כשבאתי לנחלת יצחק ייצרתי כמות מסוימת. היום אני מייצר פי שלושה והמוצר השתפר. התפוקה תישאר אותה תפוקה והורדתי כמה מהמקומות שעבדתי איתם כדי לפנות מקום למשהו שהוא בשבילי. אני יודע שאנשים אוהבים להגיד 'הנה הוא פתח עוד מקום וזה לא אותו הדבר' אבל לא יהיה שום שינוי".

שרויטמן. בא לגינה? צילום: אורן שלו
שרויטמן. בא לגינה? צילום: אורן שלו

החלל בטשרניחובסקי נמצא בימים אלה בשלב טרום־שיפוץ וצפוי להיפתח בחודש מאי. התפריט עתיד להיות דומה לזה שבנחלת יצחק, ואם יהיה הבדל הוא יתבטא בניואנסים ובשעות הפעילות. "אני פותח את המקום החדש מתוך בחירה ולא מתוך אילוץ. בעבר לא רציתי את כאב הראש אבל היום אני נמצא במקום אחר. זו התפתחות טבעית למוצר שלי, מעבר לכך שבעולם שלנו צריך כל הזמן לדאוג שהעסק יזין את עצמו מבחינה כלכלית. רומנטיקה בסופו של דבר לא מספיקה". מי שזוכר את שרויטמן כשף ואת רביולי החלמון המיתולוגי מאורקה ימשיך כנראה להתגעגע, אבל יש אור בקצה המנהרה. "נבר סיי נבר. אני מפתיע לטובה או שאני לא מפתיע בכלל", הוא צוחק. "אני בדיוק עובד על שקשוקה אבל לא מעוניין לחזור לבשל. מה יקרה במקום החדש? את זה נדע רק בעוד שנה".