בשר על האש: שריפה פרצה במסעדת איציק הגדול

מתקררים. "איציק הגדול" אחרי השריפה. צילום: ירון טן ברינק
מתקררים. "איציק הגדול" אחרי השריפה. צילום: ירון טן ברינק

בדקות האחרונות לוחמי אש הצליחו להשתלט על האש במסעדה האהובה ביפו, אשר לפי הדיווחים החלה לעלות בלהבות בסביבות 10 בבוקר. טרם ידוע על מידת הנזק, אבל כבר עכשיו ברור שלפחות חצי מסעדה נפגעה. מה יהיה עם בשר הוואגיו?

22 בדצמבר 2024

מכה אחרי מכה ניחתת על יפו: בקושי יממה חלפה מאז נפילת הטיל החות'י בחלקה הדרומי, והנה אנחנו מתבשרים על שריפה במסעדת איציק הגדול – מוסד קולינרי חשוב באזור צפון יפו. בשעה 10:07 התקבלו במוקד 102 של מחוז דן מספר פניות בנוגע לשריפה במסעדה האהובה, כאשר ארבעה צוותי כיבוי ומנוף נמצאים במקום.

"איציק הגדול" אחרי השריפה. צילום: ירון טן ברינק
"איציק הגדול" אחרי השריפה. צילום: ירון טן ברינק

נכון לשעה הזו (12:15) מסתמן כי צוותי הכיבוי השתלטו על האש, אך טרם ברור מידת הנזק למסעדה – למרות שכבר עכשיו ניכר כי נגרם נזק לבערך חצי מהמקום רחב הידיים. מטעם המסעדה נמסר כי השרפה מקורה במנדף ובארובה, וכי המסעדה תחזור לפעילות כמה שיותר מהר. אין נפגעים באירוע.

"איציק הגדול" אחרי השריפה. צילום: ירון טן ברינק
"איציק הגדול" אחרי השריפה. צילום: ירון טן ברינק

איציק הגדול, נזכיר למי שלא מחובר, הוא אחד מעוגני הקולינריה הוותיקים ביפו. המוסד הוותיק, בן יותר מ-30 שנה, שומר על יציבות בזכות בשר איכותי (ויקר), ובמיוחד בעזרת עדרי ואגיו מקומי, שמגודלים במיוחד עבור המסעדה. הבשר היוקרתי נמכר גם בקצבייה שממול ובמכונות אוטומטיות ברחבי העיר.

"איציק הגדול" אחרי השריפה. צילום: ירון טן ברינק
"איציק הגדול" אחרי השריפה. צילום: ירון טן ברינק

לפני כשנתיים פתחו הבעלים איציק לוזון ("הגדול") ובן אסולין שווארמיה צמודה, שמחירי השווארמה בה מגבוהים בעיר. בחודש ספטמבר שעבר עברה המסעדה לפעול במתכונת כשרה, מתוך רצון לתת מענה לקהל גדול יותר.